Mercedes-Benz pe vânzările de mașini de lux și vehicule electrice. Ce spune despre criza cipurilor

25 Feb. 2022, 12:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Feb. 2022, 12:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Mercedes-Benz a anunţat joi că va prioritiza vânzările de maşini premium şi vehicule electrice în 2022 şi va extinde relaţiile cu producătorii de cipuri, pentru a avea mai mult control privind lanţul de aprovizionare, pe fondul deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

În 2021, divizia Mercedes-Benz Cars & Vans a realizat un profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) de 13,9 miliarde de euro, de la 6,8 miliarde de euro în anul precedent, deşi vânzările au scăzut cu 5%, scrie Agerpres.

Câştigurile au fost stimulate de vânzările de maşini premium şi vehicule electrice, care au crescut semnificativ faţă de 2020. Astfel, în 2021, vânzările de maşini premium au crescut cu 30%, iar cele de vehicule electrice cu 64%.

„Ne concentrăm pe eficienţa costurilor şi gestionarea lanţului de aprovizionare, iar priorităţile noastre sunt accelerarea ofensivei electrice, a planurilor privind maşinile autonome şi axarea pe afacerea noastră de maşini de lux”, a afirmat directorul general Ola Kaellenius.

Compania va propune dividende de 5 euro pe acţiune pentru 2021, faţă de 1,35 euro pe acţiune în 2020.

Pentru acest an, Mercedes-Benz estimează o creştere uşoară a veniturilor, comparativ cu 2021, în urma atenuării perturbărilor din lanţul de aprovizionare, dar a avertizat că este prea devreme să previzioneze când se va încheia deficitul global de semiconductori.

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 11:56 // Actual //  Lupu Eduard

Bill Gates a publicat un eseu despre începutul erei inteligenței artificiale. Miliardarul consideră dezvoltarea Inteligenței artificiale una dintre cele două revoluții majore pe care le-a văzut în viața sa. Prima a fost cu interfețe grafice (care au devenit baza sistemelor de operare moderne). Iar al doilea se întâmplă acum cu AI. Iată un rezumat al gândurilor principale ale lui Gates:

– IA va crește productivitatea. Cu cât puterea de calcul este mai ieftină, cu atât AI va deveni mai populară. În același timp, interogările în limbaj natural vor înlocui căutarea clasică pe Internet – nu mai trebuie să introduceți cuvinte cheie care sunt înțelese doar de algoritmi.

– GPT va deveni un asistent cu drepturi depline: scrieți o scrisoare, aflați și amintiți-vă de apelurile programate sau preluați sarcini de rutină. Corporațiile vor avea propriii lor consultanți AI – își vor elibera timp pentru sarcini cu adevărat importante și viața personală.

– IA  va ajuta în asistența medicală. Aparatele vor putea să facă acte, să facă programări și să proceseze cantități mari de date. În plus, rețeaua neuronală va face față stabilirii dozelor medicamentoase. Locuitorii din regiuni vor primi consultații primare, iar specialiștii din orașele mici vor avea mai multe oportunități de examinare.

IA va transforma educația. În următorii zece ani, AI va ajuta studenții să se adapteze: algoritmii vor putea evalua nivelul de cunoștințe și vor oferi materiale relevante pentru învățare. În plus, nu este dificil pentru o mașină să creeze programe pentru a crește motivația. Gates scrie că interacțiunea cu o mașină nu va înlocui sinergia dintre profesor și elev, ci va îmbunătăți foarte mult procesul.

– IA va învăța să depășească dificultățile actuale. Acum există o problemă cu faptul că utilizatorii primesc liste de la hoteluri inexistente sau nume de articole care nu există în natură. Acest lucru se datorează faptului că mașina nu înțelege contextul, dar în curând problema va fi un lucru din trecut. Și într-o zi omenirea va vedea o inteligență artificială superinteligentă comparabilă cu creierul uman – fără limitările memoriei și ale vitezei de procesare a semnalului. Dar acest lucru, potrivit lui Gates, nu se va întâmpla curând.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău