BALKAN PHARMACEUTICALS – cea mai mare investiție română din domeniul farmaceutic din Republica Moldova

12 Mai 2022, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Mai 2022, 15:29 // Actual //  Lupu Eduard

Balkan Pharmaceuticals este o companie farmaceutică fondată în anul 2006, care își propune să se asigure că oamenilor li se oferă ajutorul și sprijinul medical necesar, că aceștia trăiesc fiind mai sănătoși și mai fericiți. Pentru atingerea acestor obiective, compania are în vedere și își bazează deciziile considerând cele mai recente cercetări efectuate în domeniul farmaceutic, produce și furnizează medicamente de înaltă calitate pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli.

Pentru Balkan Pharmaceuticals obiectivele principale sunt producția exclusiva a medicamentelor de calitate și un preț accesibil, bazat pe capacitatea de cumpărare a unui cetățean de rând. Un alt obiectiv important atins prin donațiile oferite instituțiilor medicale, este crearea unui model demn de a fi urmat în special în ceea ce privește responsabilitatea socială corporativă.

Compania și-a înregistrat primele medicamente pe piața ucraineană în ianuarie 2009, după care în octombrie 2010 a câștigat un program de achiziții guvernamentale, permițându-i să distribuie medicamente către clinici publice și spitale. În același timp, a început să investească în noul său complex de producție Sîngera.

În prezent, în cadrul Balkan Pharmaceuticals activează aproximativ 200 de oameni de înaltă competență în două unități de producție, printre care medici, chimiști, tehnologi, programatori și ingineri. Scopul companiei este de a dezvolta profesioniști calificați în Moldova, care să poată face față tuturor cerințelor producției farmaceutice. Experți din Ucraina, România și alte țări europene sunt aduși periodic pentru a contribui la îmbunătățirea calificării personalului.

În acest moment, portofoliul companiei include peste 250 de produse farmaceutice în diverse forme și doze, inclusiv medicamente anticancerigene, medicamente hormonale, medicamente cu efecte asupra sistemului nervos, cardiovasculare și digestive, medicamente antiinflamatoare și analgezice și așa mai departe.

Balkan Pharmaceuticals este o investiție importantă efectuată de către România. Noua facilitate din Sîngera a fost construită cu milioane de euro investiți de către corporație. Structura este bine echipată, cu sisteme moderne care nu seamănă cu nimic altceva din Europa. Fabrica permite creșterea volumului de producție, precum și posibila extindere pe piețele CSI și UE.

Fabrica Sîngera, care se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, corespunde tuturor criteriilor GMP (Good Manufacturing Practice) și are la dispoziție o mulțime de sisteme avansate, menite să asigure buna funcționare a acesteia și să ofere profesioniștilor un mediu de lucru plăcut și sigur, care ar putea fi, de asemenea, monitorizate de la distanță.

 

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău