Banca Națională a organizat un atelier de lucru pentru angajații MAI

23 Sept. 2022, 15:54
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2022, 15:54 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Banca Națională a Moldovei a organizat un atelier de lucru pentru reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la tema „Utilizarea în siguranță a cardului de plată, aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru minimizarea fraudelor şi descurajarea tentativelor de fraudă cu cardurile de plată”.

Informația prezentată în cadrul evenimentului va putea fi diseminată de către angajații MAI, prin intermediul Inspectoratelor Generale de Poliție din țară, pentru a crește nivelul de înțelegere și conștientizare în rândul populației a regulilor generale de utilizare a cardului de plată.  Aceste activități își propun să răspundă scopurilor comune de a îmbunătăți cultura financiară în societate și de a preveni fraudele aferente.

Astfel, experții de la banca centrală au vorbit despre drepturile și obligațiile utilizatorului cardului de plată și au făcut o incursiune asupra evoluției fraudelor în această privință. De asemenea, au expus recomandările băncii centrale pentru utilizarea în siguranță a cardului, necesare să fie cunoscute și aplicate de public.

La fel, în context similar, reprezentanții MAI s-au referit la provocările și tendințele fraudelor din domeniul respectiv și importanța informării populației  pentru a le depăși.

Comunicarea la nivel de localități  referitoare la necesitatea și măsurile de prevenire a fraudelor legate de cardurile de plată va putea avea un impact de utilitate ridicată. Cetățenilor vor putea fi puse la dispoziție, de asemenea, materiale informative la acest subiect emise de Banca Națională.

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău