Bill Gates vrea medicamente dezvoltate cu ajutorul inteligenței artificiale. Startup-ul pe care îl susține

10 Sept. 2021, 14:41
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 14:41 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Bill și Melinda Gates susțin un start-up din Marea Britanie care încearcă să proiecteze noi medicamente cu software de inteligență artificială. Exscientia, cu sediul la Oxford, a anunțat miercuri că a semnat un acord de patru ani în valoare de până la 70 de milioane de dolari cu Fundația Bill & Melinda Gates.

Startup-ul, care concurează cu cei de la BenevolentAI, a declarat că va folosi o parte din finanțare pentru a încerca să dezvolte noi pastile antivirale care ar putea fi utilizate pentru a trata Covid-19 și pentru a opri răspândirea viitoarelor pandemii. Exscientia se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru Covid-19 și alte coronavirusuri, precum și pentru gripa și virusul Nipah de la om la om, care pot provoca probleme respiratorii.

„Pandemia Covid-19 în curs de desfășurare subliniază nevoia de a dezvolta medicamente sigure și eficiente cu spectru larg împotriva virușilor și a variantelor lor”, a declarat Andrew Hopkins, CEO al Exscientia.

Terapia cu molecule mici de la Exscientia își propune să combată părțile virușilor care sunt cel mai puțin susceptibile de a se schimba, permițând oamenilor de știință să dezvolte tratamente care teoretic ar putea prelua viitori viruși.

„Terapia cu molecule mici ar putea oferi o abordare superioară pentru a proteja sănătatea globală”, a declarat Denise Barrault, membru în boardul director Exscientia, într-un comunicat.

Anumite ținte sunt răspândite în rândul familiilor de viruși, ceea ce înseamnă că terapeutica puternică ar putea fi eficientă pe scară largă în mai multe familii de viruși. Această colaborare se va concentra pe evaluarea obiectivelor de proteine ​​care sunt conservate evolutiv si prezintă o probabilitate mai mică să dezvolte rezistență.

 

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău