Bill Gates vrea medicamente dezvoltate cu ajutorul inteligenței artificiale. Startup-ul pe care îl susține

10 Sept. 2021, 14:41
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 14:41 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Bill și Melinda Gates susțin un start-up din Marea Britanie care încearcă să proiecteze noi medicamente cu software de inteligență artificială. Exscientia, cu sediul la Oxford, a anunțat miercuri că a semnat un acord de patru ani în valoare de până la 70 de milioane de dolari cu Fundația Bill & Melinda Gates.

Startup-ul, care concurează cu cei de la BenevolentAI, a declarat că va folosi o parte din finanțare pentru a încerca să dezvolte noi pastile antivirale care ar putea fi utilizate pentru a trata Covid-19 și pentru a opri răspândirea viitoarelor pandemii. Exscientia se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru Covid-19 și alte coronavirusuri, precum și pentru gripa și virusul Nipah de la om la om, care pot provoca probleme respiratorii.

„Pandemia Covid-19 în curs de desfășurare subliniază nevoia de a dezvolta medicamente sigure și eficiente cu spectru larg împotriva virușilor și a variantelor lor”, a declarat Andrew Hopkins, CEO al Exscientia.

Terapia cu molecule mici de la Exscientia își propune să combată părțile virușilor care sunt cel mai puțin susceptibile de a se schimba, permițând oamenilor de știință să dezvolte tratamente care teoretic ar putea prelua viitori viruși.

„Terapia cu molecule mici ar putea oferi o abordare superioară pentru a proteja sănătatea globală”, a declarat Denise Barrault, membru în boardul director Exscientia, într-un comunicat.

Anumite ținte sunt răspândite în rândul familiilor de viruși, ceea ce înseamnă că terapeutica puternică ar putea fi eficientă pe scară largă în mai multe familii de viruși. Această colaborare se va concentra pe evaluarea obiectivelor de proteine ​​care sunt conservate evolutiv si prezintă o probabilitate mai mică să dezvolte rezistență.

 

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală