„Ochelarii inteligenți” care realizează fotografii și videoclipuri. Colaborare între Facebook și brandul de LUX Ray-Ban

10 Sept. 2021, 15:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 15:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Facebook a dezvăluit prima sa pereche de „ochelari inteligenți” care conțin două camere pentru realizarea de fotografii și videoclipuri.

Specificațiile, denumite Ray-Ban Stories, sunt o colaborare între gigantul Facebook cu marca de ochelari de lux, Ray-Ban.

În viitor, Facebook planifică să lanseze ochelari de realitate completă (AR).

Noua pereche de ochelari va folosi vocea ta pentru a realiza o fotografie.

Ochelarii pot fi găsiți aproape în orice magazin Ray-Ban, inclusiv magazinele LensCrafters și Sunglasses Hut și vor costa doar 299 de dolari.

Se sincronizează cu o aplicație însoțitoare de rulare a camerei numită Facebook View, unde clipurile pot fi editate și partajate cu alte aplicații de pe telefon (nu doar de pe Facebook). Există un buton fizic pe ochelari pentru înregistrare sau puteți spune „Hei Facebook, fă-mi o poză” pentru a le controla fără mâini.

Camerele duale de 5 megapixeli pot captura puțin peste trei duzini de clipuri video de 30 de secunde sau aproximativ 500 de fotografii înainte ca memoria de pe dispozitiv să se umple. Un buton fizic din partea superioară a părții din dreapta a cadrului vă permite să capturați manual dacă preferați să nu utilizați expresia de veghe „Hei Facebook”. (Facebook spune că asistentul său vocal ascultă acea frază numai când este activat și că funcționalitatea sa este limitată la pornirea înregistrărilor.)

O lumină din interiorul ochelarilor vă oferă o serie de informații: verde pentru încărcare completă, portocaliu pentru baterie descărcată, albastru pentru modul de asociere, roșu pentru baterie moartă sau supraîncălzire și alb pentru o eroare de captură. O lumină albă separată, orientată spre față, lângă camera dreaptă se aprinde ori de câte ori ochelarii înregistrează.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va începe discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova la 27 septembrie 2021.

Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI[1], precum și pe marginea solicitării autorităților vis-à-vis de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 și promovării reformelor ce țin de buna guvernanță și a reformelor instituționale.

Ultimul program al Republicii Moldova cu FMI a fost discutat de Guvernul Chicu, dar așa și nu a ajuns să fie semnat după ce în decembrie 2020 și-a dat demisia.

În luna Aprilie 2020 Consiliul de directori al FMI a aprobat un credit de urgență pentru RM în sumă de cca 235 mil. USD, care a fost acordat pentru suport bugetar în condițiile prognozelor de contractare economică. Guvernul s-a adresat FMI în luna Martie pentru a susține Moldova în depășirea urmărilor crizei economice generate de pandemie.

Cota  Republicii Moldova la FMI constituie 172,5 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) (circa 246 milioane dolari S.U.A.), sumă echivalentă cu 0,04 procente din suma totală a cotelor. Puterea de vot a Republicii Moldova  în cadrul FMI este de 1973 voturi, ceea ce constituie 0,08 procente din numărul total de voturi.

Moldova a devenit membru al FMI la 12 august, 1992

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală