„Ochelarii inteligenți” care realizează fotografii și videoclipuri. Colaborare între Facebook și brandul de LUX Ray-Ban

10 Sept. 2021, 15:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 15:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Facebook a dezvăluit prima sa pereche de „ochelari inteligenți” care conțin două camere pentru realizarea de fotografii și videoclipuri.

Specificațiile, denumite Ray-Ban Stories, sunt o colaborare între gigantul Facebook cu marca de ochelari de lux, Ray-Ban.

În viitor, Facebook planifică să lanseze ochelari de realitate completă (AR).

Noua pereche de ochelari va folosi vocea ta pentru a realiza o fotografie.

Ochelarii pot fi găsiți aproape în orice magazin Ray-Ban, inclusiv magazinele LensCrafters și Sunglasses Hut și vor costa doar 299 de dolari.

Se sincronizează cu o aplicație însoțitoare de rulare a camerei numită Facebook View, unde clipurile pot fi editate și partajate cu alte aplicații de pe telefon (nu doar de pe Facebook). Există un buton fizic pe ochelari pentru înregistrare sau puteți spune „Hei Facebook, fă-mi o poză” pentru a le controla fără mâini.

Camerele duale de 5 megapixeli pot captura puțin peste trei duzini de clipuri video de 30 de secunde sau aproximativ 500 de fotografii înainte ca memoria de pe dispozitiv să se umple. Un buton fizic din partea superioară a părții din dreapta a cadrului vă permite să capturați manual dacă preferați să nu utilizați expresia de veghe „Hei Facebook”. (Facebook spune că asistentul său vocal ascultă acea frază numai când este activat și că funcționalitatea sa este limitată la pornirea înregistrărilor.)

O lumină din interiorul ochelarilor vă oferă o serie de informații: verde pentru încărcare completă, portocaliu pentru baterie descărcată, albastru pentru modul de asociere, roșu pentru baterie moartă sau supraîncălzire și alb pentru o eroare de captură. O lumină albă separată, orientată spre față, lângă camera dreaptă se aprinde ori de câte ori ochelarii înregistrează.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău