Bitcoin se luptă pentru fiecare cent, în încercarea să rămână peste pragul de 20.000 de dolari

20 Iun. 2022, 11:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 11:50 // Actual //  Lupu Eduard

Bitcoin a reuşit cu greu să se menţină peste nivelul de 20.000 de dolari SUA, care a fost urmărit îndeaproape, prelungind o perioadă de volatilitate accentuată, în care s-au înregistrat oscilaţii uriaşe în weekend.

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu până la 4,8%, până la 19.618 USD, luni (20 iunie) în Asia şi se tranzacţiona la 20.036 USD la ora 12.30 la Tokyo.

Ether a pierdut la un moment dat 7,8%, dar s-a menţinut peste 1.000 de dolari.

Solana, Cardano şi Dogecoin au fost pe roşu.

Bitcoin s-a scufundat cu aproape 15% sâmbătă, dar apoi a revenit la peste 20.000 de dolari cu o creştere de 16% duminică. Modelul de oscilaţii sugerează că sentimentul investitorilor rămâne extrem de fragil, în condiţiile în care Rezerva Federală a Statelor Unite ale Americii merge cu toată forţa pentru a lupta împotriva inflaţiei prin creşteri ale ratelor dobânzilor care drenează lichidităţile de pe pieţe.

„Aşteptaţi-vă la mai multe buzunare de vânzare forţată de Bitcoin şi Ether, pe măsură ce piaţa îşi dă seama cine înoată gol”, a declarat pe Twitter Arthur Hayes, cofondator al bursei de criptomonede BitMEX.

El a spus că nu ştie dacă vânzările s-au terminat, dar „pentru acei cuţitari pricepuţi, ar putea exista încă oportunităţi suplimentare de a cumpăra monede de la cei care trebuie să lichideze fiecare ofertă, indiferent de preţ”.

Unii executivi din domeniul cripto susţin că Bitcoin sub 20.000 de dolari ar putea duce la mai multe lichidări de poziţii cu efect de levier. Simbolul a scăzut cu aproximativ 57% de la începutul anului, în timp ce altele au suferit şi mai mult.

Indicele T3 Bitcoin Volatility Index, o măsură a volatilităţii preconizate a token-ului pe 30 de zile, a sărit spre maximele din 2022.

La această incertitudine se adaugă presiunea intensă asupra aplicaţiilor financiare descentralizate.

Popularitatea acestora a crescut ca sursă de randamente ridicate atunci când stimulii din epoca pandemiei au condus la un boom criptografic care a bătut recorduri.

Dar acum acestea iau măsuri fără precedent pentru a se proteja împotriva lichidărilor în cascadă.

Platforma de împrumuturi criptografice Celsius Network, aflată în dificultate, a declarat luni că are nevoie de mai mult timp pentru a-şi stabiliza lichidităţile şi operaţiunile după ce a îngheţat depozitele săptămâna trecută.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău