Ce spune Horus despre acuzațiile lui Slusari cu privire la explozia blocului energetic: Diletante și hazardate

07 Feb. 2023, 15:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 15:33 // Actual //  Lupu Eduard

Compania ”Horus” califică declarațiile făcute de Dl. Alexandru Slusari la adresa companiei noastre, precum și cele referitoare la situația de la S.A. ”Termolectrica” drept diletante și hazardate și în consecință – total manipulatoare. Îi recomandăm să consulte un energetician, care sa-i explice procesele tehnologice de la S.A. ”Termoelectrica” sau să se adreseze specialiștilor companiei noastre pentru o consultație gratuită.

Compania ”Horus” înțelege că se află în pragul unei noi campanii de defăimare, orchestrată de către anumiți factori de decizie și care utilizează rebutul politic autohton pentru difuzarea falsurilor și informațiilor denigratoare. Din păcate, scopul acestora nu este nici pe departe asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, nici lupta cu pretinsele scheme de corupție. Adevărata țintă este marea împărțeală a proiectelor energetice, care se planifică a fi implementate în viitorul apropiat. Din fericire, așazisele companii internaționale, cu ștampila în buzunar și oficiu în automobil, nu rezista liberei concurențe și din această cauză sunt loviți profesioniștii,  în cazul dat – Compania ”Horus”.

Cât privește aberațiile de pe rețelele de socializare, lucrurile sunt cât se poate de simple. Referitor la incidentul de la Blocul energetic nr.3, toată lumea cunoaște cauza și aceasta nu are nicio legătură cu volumul lucrărilor incluse bin caietul de sarcini pentru reparațiile efectuate de către Compania ”Horus”. Din programul de reparații de 70 de milioane de lei pentru Blocul 3, inclus în licitația de primăvara anului trecut (anulată din motive politice) s-a realizat un plan de nici 6 milioane de lei. Respectiv, multe dintre lucrările de reparații și de modernizare ce urmau a fi făcute au trebuit să fie puse pe polița de așteptare. Reparațiile post-avarie au fost încheiate de ”Horus”. Blocul nu este pus în funcțiune pentru că nu au fost efectuate toate testările necesare. Testările rămase, conform normelor în vigoare, pot fi făcute doar în baza cadrului juridic și normativ specific, care nu este, încă, aprobat de către noua comisie pentru achiziții de la S.A. ”Termoelectrica”.

Cât privește Blocului energetic nr. 1, oprirea acestuia s-a făcut mult prea târziu, în condițiile utilizării păcurii ca și combustibil. Acest bloc a fost modernizat în 2019 și a funcționat cu combustibil de bază (gaze naturale) două sezoane de termoficare fără nicio problemă. În cazul utilizării păcurii (ca și combustibil de rezervă) sunt necesare opriri tehnologice periodice pentru curățarea arzătoarelor și a suprafețelor de ardere. Conform contractului de garanție post-modernizare, ”Termoelectrica” urma să coordoneze cu ”Horus” trecerea la combustibilul de rezervă și să ne informeze despre parametrii de calitate a păcurii. Din păcate aceste acțiuni nu au fost realizate, ceea poate avea drept consecință directă ridicarea garanțiilor aplicate pentru lucrările de modernizare la Blocul energetic nr.1. Compania ”Horus” a avertizat S.A. ”Termoelectrica” despre aceste carențe încă acum o lună.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 07:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 07:19 // Actual //  Lupu Eduard

O flotă clandestină formată din vechi petroliere rusești prezintă un risc de dezastru ecologic, scrie Bloomberg.

Petrolierul Turba ar fi trebuit să fie topit de mult. Nava, care este în serviciu de 26 de ani, nu a mai fost supusă unei inspecții complete din 2017, potrivit unei baze de date dedicate promovării transportului în siguranță. De asemenea, nu are asigurare standard și arborează pavilionul unei țări cu o reputație slabă pentru supravegherea siguranței maritime.

Dar, în loc să fie oprită la țărm în Bangladesh, India sau Pakistan pentru dezmembrare, tancul petrolier dat la apă în 1997 încarcă combustibil în portul rusesc Sankt Petersburg.

Pe fondul sancțiunilor UE împotriva Rusiei, Turba a devenit parte dintr-o flotă uriașă de nave fantomă care transportă petrol rusesc în întreaga lume.

Cea mai mare îngrijorare este că unele petroliere mai vechi ar putea să nu fie inspectate și întreținute corespunzător, expunându-le unor accidente catastrofale pe mare.

„Acesta este un dezastru de mediu care așteaptă să se întâmple”, a spus directorul executiv al diviziei de management a Frontline Plc. (unul dintre cei mai mari proprietari de superpetroliere) Lars Barstad.
De regulă, proprietarii încep să ia în considerare posibilitatea demontării petrolierelor după 15 ani de folosință. După 20 de ani, soarta navelor este să ajungă să fie vândute pentru fier vechi.
Ads
Armatorii fac bani cu orice risc

Cu toate acestea, acum armatorii încearcă să mai le folosească câțiva ani, pentru că scoate bani buni de pe urma lor. Sancțiunile împotriva Federației Ruse, introduse pe 5 decembrie anul trecut, obligă navele la trasee mai lungi, crescând cererea și tarifele pentru marfă.

Cel puțin 40 de nave care transportau petrol rusesc în China și India între începutul lunii decembrie și începutul lunii februarie nu aveau asigurare de la membrii International Shipowners Insurers Club sau certificate regulate de management al siguranței, potrivit Equasis, o bază de date privind siguranța maritimă. Trei nave, inclusiv Turba, nu aveau o clasificare care să arate cât de apte să navigheze pe mare erau.

Turba aduce aminte de una dintre cele mai grave scurgeri de petrol din istoria Europei. Petrolierul Prestige s-a rupt în două și a vărsat mii de tone de păcură în largul coastei Spaniei în noiembrie 2002.

Păsările marine, pescuitul, plajele din Spania și Portugalia au fost distruse.

Turba are aceeași vârstă cu Prestige și a preluat recent același tip de marfă din același port rusesc, potrivit companiei de analiză a transportului maritim Kpler.

Există motive întemeiate pentru a renunța la tancurile petroliere care au deja 20 de ani. Adesea, acest lucru se datorează costurilor de menținere a acestora, deoarece cerințele de siguranță și întreținere devin din ce în ce mai împovărătoare.

Rusia a format în secret o flotă de peste o sută de petroliere vechi pentru a eluda restricțiile occidentale privind vânzarea petrolului rusesc după invazia Ucrainei, potrivit brokerilor și analiștilor maritimi.

Federația Rusă, care se bazează foarte mult pe petroliere străine pentru a-și transporta petrolul, a primit peste o sută de nave în acest an prin achiziții directe sau indirecte, potrivit brokerului de transport maritim Braemar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău