Cea mai puternică economie a lumii, îngenuncheată de probleme

04 Iun. 2023, 06:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:58 // Actual //  Lupu Eduard

Un număr tot mai mare de gospodării din SUA continuă să se lupte pentru a face faţă cheltuielilor lunare din prezent mai rău decât în perioada imediat următoare pandemiei Covid-19, când milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, potrivit unui sondaj al Biroului de Recensământ, scrie Bloomberg.

Aproape 38,5% dintre gospodăriile americane – echivalentul a aproximativ 89,1 milioane – s-au confruntat cu dificultăţi în plata cheltuielilor lunare între 26 aprilie şi 8 mai, potrivit celui mai recent sondaj Household Pulse Survey. Aceasta este în creştere faţă de 34,4% în urmă cu un an şi 26,7% în aceeaşi perioadă în 2021.

Biroul colaborează cu mai multe agenţii federale pentru a realiza sondajul dezvoltat în timpul pandemiei  şi pentru a colecta date şi a măsura experienţele gospodăriilor pentru a ajuta la informarea guvernului  american.
Ponderea gospodăriilor cu probleme variază foarte mult în funcţie de zona geografică. Locuitorii din statele cu venituri medii mai mici, cum ar fi Louisiana şi Mississippi, se confruntă cu cele mai mari probleme bugetare.

În 15 state, mai mult de 4 din 10 adulţi trăiesc în gospodării unde a fost foarte dificil să plătească cheltuielile obişnuite lunare în ultimele şapte zile. Iar în unele zone metropolitane, cum ar fi Los Angeles şi Riverside, California, aproape jumătate dintre gospodării se confruntă cu dificultăţi.
Pentru a combate aceste probleme bugetare, multe gospodării apelează la cardurile de credit. Mai mult de 25 de milioane de gospodării declară că au folosit carduri de credit sau au obţinut un împrumut pentru a face faţă nevoilor de cheltuieli. Această cifră este în creştere faţă de 22,4 milioane din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Utilizarea cardurilor de credit va aduce, probabil, probleme bugetare suplimentare pe termen scurt, deoarece rata medie a dobânzii la acest tip de datorie depăşeşte acum 20%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Mai 2024, 13:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 13:53 // Actual //  Lupu Eduard

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a câștigat controlul asupra conducerii Moldovei și încearcă acum să tragă Republica Moldova într-un război cu Rusia și Belarus, a declarat directorul FSB, Alexander Bortnikov. „Autoritățile moldovenești și-au pierdut de fapt independența politică. Mai mult, astăzi Chișinăul se confruntă cu problema renunțării la identitate națională și statalitate în general. Alianța trage, literalmente, Moldova într-o confruntare militară cu Rusia și Belarus”, a declarat Bortnikov la o ședință a Consiliului Organismelor de Securitate și Serviciilor Speciale din Țările CSI la Bishkek (citat de TASS).

Potrivit acestuia, Statele Unite, Marea Britanie și aliații lor din NATO „folosesc deja întregul arsenal de război hibrid” în CSI, așa că situația din regiune rămâne tensionată. „Se creează condiții pentru crize interne și „revoluții de culoare” în CSI. În acest scop, sunt utilizați agenți de influență, partide și mișcări de opoziție controlate, organizații non-profit și mass-media pseudo-independentă”, a menționat Bortnikov. În plus, șeful FSB a subliniat intensitatea crescută a operațiunilor cibernetice ale NATO împotriva sistemelor guvernamentale, energiei, sectorului bancar și transporturilor din țările CSI. Potrivit acestuia, în aceste scopuri, serviciile de informații occidentale folosesc pe scară largă infrastructura corporațiilor IT transnaționale.

Declarația lui Bortnikov a venit la câteva zile după ce Moldova a devenit prima din lume care a semnat un acord de parteneriat pentru securitate și apărare cu Uniunea Europeană.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău