China lansează proiecte în oraşe pentru a încuraja căsătoria şi natalitatea – bani pentru case şi educaţie gratuită

15 Mai 2023, 17:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Mai 2023, 17:12 // Actual //  Lupu Eduard

Autorităţile din China lansează proiecte pilot în 20 de oraşe pentru a încuraja căsătoria şi natalitatea. Chinezii sunt îngrijoraţi deoarece în urma politicii „un singur copil” rata natalităţii a scăzut, iar India a depăşit China şi a devenit cea mai populată ţară din lume, potrivit Reuters.

China lansează proiecte-pilot în marile oraşe pentru a crea „o cultură a căsătoriei şi a natalităţii din noua eră”.

Asociaţia chineză de planificare familială, un organism naţional care implementează măsurile guvernamentale privind populaţia şi natalitatea, a pregătit proiectele pentru a încuraja femeile să se căsătorească şi să aibă copii, a relatat luni Global Times.

Promovarea căsătoriei, naşterea copiilor la vârste adecvate, încurajarea părinţilor să împartă responsabilităţile de creştere a copiilor şi renunţarea la unele obiceiuri învechite sunt în centrul proiectelor, a detaliat Times.

Printre oraşele incluse în proiectul pilot se numără centrul de producţie Guangzhou şi Handan din provincia chineză Hebei, dar şi capitala Beijing.

Proiectele vin pe fondul unei avalanşe de măsuri pe care provinciile chinezeşti le iau pentru a stimula oamenii să aibă copii. Acestea includ stimulente fiscale, subvenţii pentru locuinţe şi educaţie gratuită sau subvenţionată pentru al treilea copil.

China a pus în aplicare o politică rigidă privind un singur copil din 1980 până în 2015 ceea ce a dus la o scădere a natalităţii. De asemenea, recent India a depăşit China şi a devenit prima ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de locuitori.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău