Cutremur în Guvernul Gavrilița! Doi foști premieri anunță remanieri serioase. Sturza: Sunt mulți oameni întâmplători

07 Sept. 2022, 10:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2022, 10:27 // Actual //  Lupu Eduard

În Guvernul Gavrilița se anunță remanieri serioase, pentru a salva țara, sunt de părere fostul premiewri Vlad Filat și Ion Sturza.

Într-o postare pa fecbook, Filat spune: ”mai pe scurt: Dacă nu va fi schimbat guvernul în cel mai scurt timp, vom avea o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte, foarte rece. P.S. Un om de stat trebuie să aibă caracter, însă este obligat să guverneze rațional!”.

La rândul său fostul premieri Ion Sturza, a declara la emisiunea „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei că: „Orice guvern vine ca să plece și cu cât mai repede pleacă, cu atât e mai bine pentru țară. Eu sunt adeptul remanierilor fundamentale, pentru că știu cum s-a format Guvernul actual, cu foarte multe compromisuri, cu mulți oameni întâmplători. (…) Câți ar fi întâmplători în actuala echipă guvernamentală? Suficient de mulți ca să se facă o remaniere fundamentală și cred că noi vom fi martori într-un timp relativ scurt ai acestei remanieri. Eu cred că pe agenda politică există o remaniere serioasă a guvernului”, a punctat Sturza.

Ion Sturza e de părere că situația nu poate fi salvată cu remanierea unor miniștri în parte și a anunțat care ar fi prima candidatură pe listă care va zbura din Guvern.

„Ministrul Economiei (Sergiu Gaibu n.r) este prima candidatură, dar nu rezolvă situația una-două schimbări, rezolvă o remaniere mai serioasă. Pentru că nimeni nu s-a așteptat să se preia guvernarea la o așa anvergură, la început nimeni nu s-a preocupat de o structură adecvată a guvernului și acum, după ce a trecut ceva timp, e clar cine face și cine nu face treabă”, punctat Sturza.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău