Dacia Sandero, populară și în Moldova, pe val! Se pregătește să devină regina vânzărilor în Europa

07 Ian. 2025, 10:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
07 Ian. 2025, 10:19 // Actual //  Ursu Victor

electrică. După ce Tesla Model Y a făcut istorie anul trecut ca primul model electric care a ocupat locul întâi în clasamentul general, în acest an Dacia Sandero este pe cale să preia titlul, potrivit unei analize Motor1.

Conform datelor preliminare furnizate de Dataforce, care acoperă 97% din vânzările din Uniunea Europeană, piețele EFTA și Regatul Unit, Dacia Sandero conduce clasamentul cu 247.210 unități vândute în primele 11 luni ale anului 2024. Volkswagen Golf ocupă locul al doilea, iar Renault Clio este pe locul al treilea. Diferența dintre Sandero și Golf este considerabilă, fiind puțin probabil ca aceasta să fie recuperată în luna decembrie.

Pe de altă parte, Tesla Model Y a coborât pe locul șase, cu 181.781 de unități vândute între ianuarie și noiembrie, marcând o scădere de 21% față de anul precedent. Această situație reflectă provocările pieței mașinilor electrice în 2024.

În topul înmatriculărilor pe luna noiembrie, Volkswagen domină cu șapte modele în Top 50, inclusiv Golf, Tiguan și T-Roc. Skoda urmează cu șase modele, printre care Octavia și Fabia, iar Toyota are cinci modele în clasament, inclusiv Yaris și Corolla.

Deși datele finale pentru 2024 vor fi confirmate la sfârșitul lunii decembrie, Dacia Sandero pare să fie câștigătoarea clară, demonstrând popularitatea continuă a acestui model accesibil și practic în Europa.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Ian. 2025, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Ian. 2025, 14:28 // Actual //  Ursu Victor

Scrie o știre. Gazprom nu a făcut luni rezervări de capacitate pe luna februarie pe gazoductul transbalcanic pentru a transporta gaze în regiunea transnistreană. Conform calendarului ENTSO-G, licitațiile pentru rezervarea capacităţilor lunare pentru luna următoare se desfăşoară în fiecare a treia zi de luni a lunii curente.

La 20 ianuarie, au fost făcute următoarele rezervări:

-frontiera Turcia – Bulgaria, cca 3.1 mln m3/zi din cca 6.1 mln m3/zi ofertaţi

-frontiera Bulgaria – România, cca 0,7 mln m3/zi din cca 9,7 mln m3/zi ofertaţi

-la frontiera România- Ucraina (Isaccea – Orlovca) a fost ofertată o capacitate de cca 11,5 mln m3/zi, dar nu au fost făcute rezervări

-frontiera România- Moldova (gazoductul Iaşi – Chișinău) au fost rezervate cca 5 mln m3/zi din cei cca 6,1 mln m3/zi scoşi la licitaţie.

Potrivit autorităților din ţările traversate de Coridorul vertical, aceste rezervări au fost făcute de traderi internaționali. Rezervări de capacitate mai pot fi făcute și zilnic, însă acestea vor presupune costuri mai mari.

Amintim că Ministerul Energiei a propus administrației din regiunea transnistreană suport în achiziționarea gazelor naturale de pe bursele europene sau Bursa română de Mărfuri din Chișinău încă în decembrie 2024, anticipând criza umanitară generată în regiunea transnistreană de sistarea unilaterală, contrar prevederilor contractuale, a livrărilor de gaze naturale de către Gazprom.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală