Deputatul din partidul lui Putin cu zero venituri: Nu-s bani? Măncați mai puțin (VIDEO)

03 Aug. 2021, 06:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
03 Aug. 2021, 06:49 // Actual //  Otilia Cotruța

Ilia Gaffner, deputatul „Rusiei Unite” din Ural, formațiune afiliat președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat zero venituri pentru anul 2020. Presa locală scrie că el a devenit cunoscut după ce le-a sugerat cetățenilor ruși să mănânce mai puțin. Declarația sa de avere a fost publicată pe site-ul Parlamentului regional.

În declarație scrie că deputatul are un apartament de 66,6 metri pătrați. În plus, pe numele a doi copii minori ai săi, sunt înregistrate încă două apartamente cu o suprafață de 201,7 și, respectiv, 80 de metri pătrați, scrie Realitatea.md.

Cu un an mai devreme, în același document, erau indicați trei copii minori. Pe unul dintre ei, era înregistrat un alt apartament de 239,2 metri pătrați. Mai mult, atunci, deputatul a declarat un venit de 4 copeici.

Ilia Gaffner a devenit faimos pe internet pentru declarația de presă din 2015, când a inspectat prețurile la alimente într-unul dintre centrele comerciale din Ekaterinburg, apoi a sugerat că rușii trebuie „să mănânce mai puțin” în timpul crizei. Aceste cuvinte au devenit repede motiv pentru meme-uri.

În 2016, Curtea de Arbitraj din Regiunea Sverdlovsk a declarat falimentul lui Gaffner la procesul Rosselkhozbank. Datoria sa se ridica la 160 de milioane de ruble. În 2019, instanța a confirmat sfârșitul falimentului politicianului.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru că tinerii moldoveni pleacă în număr mare la facultăți de top din Europa, o parte din universitățile din țară se orientează către țări îndepărtate precum India, Siria, Iordania.

”Anual Republica Moldova câştigă circa o sută de milioane de dolari datorită studenţilor străini care învaţă la noi în ţară. Cifra este de patru ori mai mare decât zece ani în urmă”, a declarat economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, la emisiunea săptămânală de analize economice.

În Republica Moldova, în prezent la universităţi învață circa 4600 de studenţi străini față de 1200 de studenți acum zece ani. „Este o cifră considerabilă ţinând cont de faptul că la noi numărul de studenţi scade dramatic în fiecare an. Acest lucru fiind motivat de factorul demografic şi de migraţie, dar şi faptul că mulţi studenţi aleg să înveţe în străinătate. Or, studenţii străini ajută ca sistemul educaţional din ţară să rămână pe linia plutire”, a explicat Ioniță.

În funcție da țara de proveniență, cei mai mulți studenți străini care învață în Republica Moldova sunt din România, Israel, India, Ucraina, Siria şi Iordania.

În 2020, cei mai mulţi studenţi sunt din România – 2125 de studenţi, originari din Israel, în 2015, în ţara noastră au venit la studii 2040 de tineri, iar pe locul trei este India 605 studenţi. Ucraina, Siria și Iordania au fost în top acum 20 de ani și care au înregistrat cea mai mare scădere.

În anul de studii 2020/21, rețeaua instituțiilor de învățământ superior este formată din 24 unități, inclusiv 16 instituții de stat (cu 2 unități mai puține față de 2019/203) și 8 instituții private (cu 1 unitate mai puțin față de 2019/204). Majoritatea instituțiilor de învățământ superior își au sediul în municipiul Chișinău – 20 unități, câte 1 unitate – în municipiile Bălți, Cahul, Comrat și orașul Taraclia.

În anul de studii 2019-2020, în Republica Moldova numărul de persoane la studii superioare de licenţă şi master a fost de 56,8 mii de persoane, adică cu 3,8 mii de studenţi mai puţini comparativ cu anul de studii 2018-2019, arată datele Biroului Național de Statistică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală