Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, concediat după o glumă legată de Holocaust

22 Iul. 2021, 11:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2021, 11:28 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În ajunul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, directorul ceremoniei de deschidere a fost concediat pentru o glumă pe care a făcut-o despre Holocaust,, scrie CNBC.

Organizatorii Jocurilor de la Tokyo l-au concediat joi pe Kentaro Kobayashi pentru o glumă pe care a făcut-o despre Holocaust, într-un show de comedie din anii 1990, care a reapărut recent în mass-media.

„Îmi cer scuze profunde pentru că am provocat probleme multor persoane, precum și rezidenților din Tokyo și japonezilor”, a spus Seiko Hashimoto, șeful comitetului de organizare a JO.

Anterior, Centrul Simon Wiesenthal, o organizație internațională evreiască pentru drepturile omului, a transmis că asocierea lui Kobayashi cu olimpiadele va reprezentă o „insultă la adresa memoriei” celor șase milioane de evrei care au murit în Holocaust.

În același timp, presa a scris că fostul prim-ministru Shinzo Abe, un susținător puternic al Jocurilor de la Tokyo, nu va participa la evenimentul care începe vineri.

Informațiile apar la doar câteva zile după ce un cunoscut muzician a fost obligat să renunțe la compozitor, după ce au apărut informații despre faptul că acesta din urmă ar fi fost agresiv și ar fi avut un comportament abuziv.

La începutul acestui an, șeful comitetului de organizare Tokyo 2020 și-a dat demisia după ce a făcut observații sexiste, iar șeful creativ al Jocurilor Olimpice de la Tokyo a urmat după ce a făcut comentarii disprețuitoare despre o animatoare populară japoneză.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală