Doi angajați ai INI au fost reținuți într-un dosar de corupere pasivă. Au fost reținuți pentru 72 de ore

01 Iun. 2021, 17:59
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iun. 2021, 17:59 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) au fost reținuți într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia au fost denunțați la linia națională anticorupție de un bărbat care a comunicat că aceștia i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal, scrie IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, polițiștii l-ar fi intimidat pe denunțător, timp de mai multe zile. Aceștia l-ar fi obligat să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie care i le incriminau.

Bărbatul le-a spus procurorilor şi ofițerilor CNA că polițiștii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Ofițerii INI l-ar fi amenințat că, dacă nu le dă banii, îl vor reține.

Pe acest caz a fost inițiată urmărirea penală pentru corupere pasivă, iar cei doi polițiști au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 16:21
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 16:21 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Prima cursă de mașini zburătoare din lume a avut loc pe cer pentru prima dată.

În februarie, Alauda Racing, o companie aerospațială eVTOL australiană, a dezvăluit Airspeeder Mk3, o mașină zburătoare asemănătoare unei drone, construită pentru viteză. Acum, Mk3 a decolat pentru prima dată, într-o locație nedezvăluită din Australia de Sud. În videoclipurile postate, quadcopterul elegant decolează și zboară fără efort, într-un peisaj deșertic, scrie playtech.ro.

Quadcopterul este menit să concureze cu altele, ca parte a unui turneu numit EXA. Alauda speră într-o zi să aibă până la patru echipe care să concureze în trei evenimente, la nivel mondial.

Există, totuși, o singură avertizare: piloții, care sunt atât bărbați, cât și femei, nu vor fi în scaunului șoferului. Mașinile zburătoare vor fi conduse de la distanță, în timp ce se află în interiorul unui simulator. Cu toate acestea, echipele lor vor fi însărcinate să înlocuiască bateriile pe tot parcursul cursei, echivalentul unei opriri la boxe (pit stop) în cursele de Formula 1.

Airspeeder Mk3 a fost conceput pentru a imita cadrul unei mașini zburătoare capabile să găzduiască un pilot uman. Mk3 este și rapid. Datorită transmisiei sale care produce 320 de kilowați de putere, poate accelera de la 0 la aproape o sută de kilometri la oră în doar 2,8 secunde.