După un MANIFEST și anunțul că nu pleacă din politică, Mariana Durleșteanu își pune mâinile în cap. Ce a văzut

30 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
30 Mai 2021, 11:00 // Actual //  Otilia Cotruța

Mariana Durleșteanu, fosta pretendentă la șefia Guvernului și actuala – la fotoliul de deputat, a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook în care apare cu mâinile în cap. Postarea este însoțită de un text explicativ, potrivit căruia, a fost în vizită la uzina „Mezon” pe care a găsit-o în paragină, dar consideră că este un loc care poate fi readus la viață.

Aceasta a admis că în spate ar fi anumite scheme.

Gospodarii Chișinăului au abandonat acest veritabil furnizor de bani la buget, locuri de muncă și produse industriale.

Este criminal și lipsit de logică să ai sub mână așa resursă și să-ți bați joc de ea. Dar presupun că în spate iar stau interese și scheme.

A publicat acest anunț după ce cu o zi mai devreme, spunea că nu pleacă din politica Moldovei și că va contribui la crearea unei economii puternice.

Eu, Mariana Durleșteanu, am demonstrat în viața profesională că am capacitatea să finalizez proiecte importante, de aceea, cred că a venit timpul să îmi îndeplinesc datoria față de Moldova, implicându-mă în viața politică a țării!”, a scris aceasta.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.