Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză, o pot primi în Moldova pe cea de a doua

30 Mai 2021, 11:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
30 Mai 2021, 11:05 // Actual //  Otilia Cotruța

Cetățenii Republicii Moldova care s-au vaccinat cu prima doza anti-COVID-19 peste hotare, de exemplu în România sau în oricare altă țară, pot face rapelul în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru IPN de către coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare, Ninel Revenco.

Pentru ca vaccinarea cu a doua doză să fie posibilă, persoana trebuie să meargă la centrele de vaccinare sau la medicul de familie și să prezinte documentul în care este specificată data și producătorul cu care a fost vaccinat și să se programeze pentru a-i fi administrată a doua doză.

„Persoana va fi vaccinată, desigur, cu același vaccin și în același interval de timp recomandat între două doze pentru fiecare vaccin în parte”, a precizat Ninel Revenco.

Până acum, în Republica Moldova au fost administrate circa 377 de mii de doze de vaccin. Peste 60 de mii de persoane s-au vaccinat și cu a doua doză.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.