Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

Dodon le mulțumește celora care se fac vinovați de Războiul de la Nistru, pentru că azi asigură „pacea”

02 Mart. 2021, 15:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 15:14 // Bănci şi Finanţe //  Realitatea.md
Liderul PSRM, Igor Dodon, în loc să condamne prezența așa numiților pacificatori ruși instaurați în stânga Nistrului, după războiul din 1992, acesta le mulțumește astăzi, când se împlinesc 29 de ani de la conflictul armat de pe teritoriul țării noastre, pentru că „asigură pacea în zonă”. „Suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a scris Dodon pe rețelele de socializare, unde anunță că a depus flori împreună cu deputații socialiști pe podul de pe Nistru. Totodată, Dodon critică unele declarații a unor consilieri prezidențiali și a unor politicieni, care și-au permis să vorbească direct despre faptul că Rusia se face vinovată de războiul de pe Nistru din anul 1992.
„Vreau să remarc faptul că în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte. În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, mai scrie Dodon.
Precizăm că, aceasta nu este prima „gafă” admisă de Igor Dodon în coraport cu Războiul de la Nistru. În 2017, pe când era președinte al Republicii Moldova, Dodon a mers în regiunea transnistreană și a depus flori la monumentul cazacilor decedați în urma conflictului armat de pe Nistru, împreună cu liderul separatist. Cu alte cuvinte, Dodon le-a adus un omagiu atunci atacatorilor și ocupanților împotriva cărora au luptat militarii moldoveni în 1992. Amintim că, astăzi se împlinesc 29 de ani de la escaladarea conflictului armat ruso-moldovenesc de la Nistru, care s-a soldat cu circa 300 de morți militari și 400 civili.

Realitatea LiveConferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
06 Mai 2021, 11:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 11:34 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Ce fac de obicei oamenii într-o călătorie lungă? Nu contează dacă este un drum cu mașina, cu trenul sau cu avionul, desigur, majoritatea alege să doarmă. Dar, ca și în altă parte, există un mic „dar”, în special, pentru zborul cu avionul.

Nu ar trebui să adormiți imediat ce vă simțiți confortabil pe scaunul aparatului de zbor. Iată motivele pentru care poți amâna somnul în avionul care decolează și aterizează.

Despre congestia urechii în timpul zborului

Nu este un secret faptul că atunci când un avion decolează, câștigă rapid altitudine, presiunea din cavitatea urechii și presiunea atmosferică se schimbă dramatic.

Timpanul este sub presiune puternică, iar lumenul trompei lui Eustachian devine mult mai îngust. Pur și simplu, datorită acestui proces și a micilor metamorfoze la o persoană, apare un sentiment de congestie a urechii.

Dacă urechile sunt „umplute” prea mult, atunci apare o durere cumplită, care este foarte greu de suportat de o persoană, capul începe să se rotească, sângerarea din nas poate curge, timpanul este amenințat, deoarece poate fi deteriorat. Deteriorarea membranei duce la pierderea auzului.

De ce să amâni somnul

Deci, de ce nu poți adormi? Faptul este că, dacă adormiți, nu veți putea face nimic în legătură cu congestia urechilor, pentru a reduce presiunea asupra membranelor. Mușchii care vor trebui să mărească lumenul trompei Eustachian nu vor fi activați. Acest lucru va avea un efect foarte negativ asupra aparatului auditiv general.

Sfatul nostru: faceți-vă confortabil pe scaunul dvs. în avion, așteptați câteva minute până când decolați și apoi dormiți cu liniște sufletească.


 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă