Dodon le mulțumește celora care se fac vinovați de Războiul de la Nistru, pentru că azi asigură „pacea”

02 Mart. 2021, 15:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 15:14 // Bănci şi Finanţe //  Realitatea.md
Liderul PSRM, Igor Dodon, în loc să condamne prezența așa numiților pacificatori ruși instaurați în stânga Nistrului, după războiul din 1992, acesta le mulțumește astăzi, când se împlinesc 29 de ani de la conflictul armat de pe teritoriul țării noastre, pentru că „asigură pacea în zonă”. „Suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a scris Dodon pe rețelele de socializare, unde anunță că a depus flori împreună cu deputații socialiști pe podul de pe Nistru. Totodată, Dodon critică unele declarații a unor consilieri prezidențiali și a unor politicieni, care și-au permis să vorbească direct despre faptul că Rusia se face vinovată de războiul de pe Nistru din anul 1992.
„Vreau să remarc faptul că în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte. În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, mai scrie Dodon.
Precizăm că, aceasta nu este prima „gafă” admisă de Igor Dodon în coraport cu Războiul de la Nistru. În 2017, pe când era președinte al Republicii Moldova, Dodon a mers în regiunea transnistreană și a depus flori la monumentul cazacilor decedați în urma conflictului armat de pe Nistru, împreună cu liderul separatist. Cu alte cuvinte, Dodon le-a adus un omagiu atunci atacatorilor și ocupanților împotriva cărora au luptat militarii moldoveni în 1992. Amintim că, astăzi se împlinesc 29 de ani de la escaladarea conflictului armat ruso-moldovenesc de la Nistru, care s-a soldat cu circa 300 de morți militari și 400 civili.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală