Dodon le mulțumește celora care se fac vinovați de Războiul de la Nistru, pentru că azi asigură „pacea”

02 Mart. 2021, 15:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 15:14 // Bănci şi Finanţe //  Realitatea.md
Liderul PSRM, Igor Dodon, în loc să condamne prezența așa numiților pacificatori ruși instaurați în stânga Nistrului, după războiul din 1992, acesta le mulțumește astăzi, când se împlinesc 29 de ani de la conflictul armat de pe teritoriul țării noastre, pentru că „asigură pacea în zonă”. „Suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a scris Dodon pe rețelele de socializare, unde anunță că a depus flori împreună cu deputații socialiști pe podul de pe Nistru. Totodată, Dodon critică unele declarații a unor consilieri prezidențiali și a unor politicieni, care și-au permis să vorbească direct despre faptul că Rusia se face vinovată de războiul de pe Nistru din anul 1992.
„Vreau să remarc faptul că în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte. În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, mai scrie Dodon.
Precizăm că, aceasta nu este prima „gafă” admisă de Igor Dodon în coraport cu Războiul de la Nistru. În 2017, pe când era președinte al Republicii Moldova, Dodon a mers în regiunea transnistreană și a depus flori la monumentul cazacilor decedați în urma conflictului armat de pe Nistru, împreună cu liderul separatist. Cu alte cuvinte, Dodon le-a adus un omagiu atunci atacatorilor și ocupanților împotriva cărora au luptat militarii moldoveni în 1992. Amintim că, astăzi se împlinesc 29 de ani de la escaladarea conflictului armat ruso-moldovenesc de la Nistru, care s-a soldat cu circa 300 de morți militari și 400 civili.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:28 // Actual //  Lupu Eduard

Televiziunile controlate de persoanele incluse în lisat de sancțiuni urmează să rămână fără licență. Este vorba de posturile tv ale liderului Ilab Șor. Într-o conferință de presă, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că Guvernul vine cu un proiect de lege, care transpune sancțiunile internaționale în legislația Republicii Moldova. Astfel, Ministerul Justiției a elaborat și va transmisă spre consultare publică așa numitul proiect al legii Magnițki Moldova. Este un proiect de lege complex, care a fost inspirat atât din legislația SUA, cât și din statele care anterior au transpus legislația Magnițki în propria legislație, a mai anunțat ministrul Justiției.

„Să luăm ca exemplu mass-media și televiziunile. Conform proiectului de exemplu Consiliul Audiovizual va putea retrage licența companiilor care aparțin sau sunt afiliate persoanelor care sunt incluse în lista de sancțiuni. Totodată, proiectul precede că Consiliul Audiovizualului va fi obligat să retragă licența în cazul în care un post de televiziune promovează imaginea persoanei fizice sau juridice incluse în lista de sancțiuni”, a punctat Litvinenco, citat de realitatea.md.

Posturile TV „Primul în Moldova” și „Accent TV”, controlate anterior de socialiști, și-au schimbat directorul general și, se pare, au ajuns sub controlul lui Ilan Șor, Acesta mai are în proprietate TV6 și Orhei TV.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău