Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

(VIDEO) Detalii despre crima de la Holercani! Minora de 16 ani și pistolarul reținut erau într-o relație de doi ani

02 Mart. 2021, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 14:45 // Actual //  Realitatea.md

Minora de 16 ani care a decedat noaptea trecută la spital și individul de 27 de ani care a tras focurile de armă erau într-o relație de doi ani. Aceasta însă l-a lăsat întrucât, fiind mai des peste hotare, băiatul era foarte gelos și îi controla orice pas. Recent însă, acesta a revenit de peste hotare. Rudele victimei însă nu cunosc nici până acum circumstanțele în care a avut loc crima.

Sora minorei a relatat pentru ProTV că aseară, Valeria – sora ei de 16 ani – a mers la prietena ei – care s-a ales cu traume în urma împușcăturilor, unde a stat până mai târziu. În jurul orei 23:30 aceasta ar fi pornit spre casă și, în mod normal, în jurul orei 00:00 ar fi trebuit să ajungă acasă.

„Când am văzut că nu ajunge, mi-am dat seama imediat că e vorba despre fostul ei. Că s-au văzut, că s-au întâlnit, că el o urmărea de multă vreme. Ținea cont de orice pas al ei. Îi spărgea contul de Instagram, de Facebook, făcea chestii inacceptabile. Când am văzut că nu a ajuns pe la 12:00, l-am sunat pe el pentru că ea nu mi-a răspuns. El a răspuns, dar a vorbit sora mea și mi-a spus că vine în două minute, că e la colț. Au trecut 20 de minute și iarăși n-a venit. Atunci a sunat prietena ei”, a povestit sora Valeriei.

Ea a mai spus că nu a înțeles nimic din ce i-a relatat prietena surorii ei, dar a trezit-o pe mama și au ieșit în stradă să o caute. Ulterior, s-au întâlnit cu polițiștii, iar de la ei au aflat că Valeria a fost dusă la spital. Nici până acum însă membrii familiei nu cunosc detalii despre incident.

„Tot ce știm este despre relația ei cu el și că el n-a acceptat faptul că trebuie să se despartă. N-o lăsa să se ducă în străinătate, ea vroia să meargă la liceu în România”, a povestit tânăra.

La fel, ea a spus că cei doi erau de doi ani împreună, iar tânărul mai mereu era plecat peste hotare. Mama fetei nu l-a acceptat pentru că ea era minoră, iar diferența de vârstă era destul de mare. Acesta însă s-a arătat „băiat de treabă”. „Ne ajuta pe acasă, nu era agresiv. Era plăcut la vorbă. În timp s-a arătat agresiunea. Valeria ascundea, dar eu cel puțin știam că nu e totul în regulă”, a mai spus sora victimei.

Realitatea LiveConferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
06 Mai 2021, 11:49
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 11:49 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Oficiul Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova are un nou șef, este vorba despre Alberto Carlei, a cărui investire a avut loc la începutul anului curent.  

Domnul Alberto Carlei este un profesionist cu peste 16 ani de experiență în managementul bancar și al relațiilor dintre clienții corporativi și instituțiile financiare. După experiența din sectorul privat, domnul Carlei s-a alăturat BEI în 2013, iar principalele sale responsabilități au fost evaluarea, structurarea și negocierea finanțărilor pentru proiecte de investiții și împrumuturile către instituții financiare.

Proiectele implementate în Republica Moldova, cu sprijinul BEI, confirmă deschiderea poporului moldovenesc către suportul UE și dorința acestuia de a se alinia la standardele europene, pentru a-și consolida economia, pentru a crea locuri de muncă și pentru a deveni competitivi pe piața europeană ” a remarcat noul șef BEI în Republica Moldova.

În ultimii cinci ani, finanțarea BEI în Republica Moldova a avut ca rezultat, aproximativ, 37 GWh de căldură produsă din surse regenerabile de energie, 158 km de linii electrice și cabluri de transport modernizate, 2,8 milioane de pasageri beneficiind de conexiuni feroviare îmbunătățite și aproximativ 14.000 de locuri de muncă susținute în IMM-uri.

În conformitate cu prioritățile UE și ale Republicii Moldova, BEI este pregătită să își continue angajamentul în țară. Totodată își propune să sprijine punerea în aplicare a Acordului verde al UE, creșterea eficienței energetice, continuarea finanțării proiectelor de infrastructură strategică și răspunderea la nevoile de digitalizare, sprijinind în același timp IMM-urile care sunt coloana vertebrală a economiei moldovenești și care au fost puternic afectate de COVID -19.


 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă