(VIDEO) Detalii despre crima de la Holercani! Minora de 16 ani și pistolarul reținut erau într-o relație de doi ani

02 Mart. 2021, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 14:45 // Actual //  Realitatea.md

Minora de 16 ani care a decedat noaptea trecută la spital și individul de 27 de ani care a tras focurile de armă erau într-o relație de doi ani. Aceasta însă l-a lăsat întrucât, fiind mai des peste hotare, băiatul era foarte gelos și îi controla orice pas. Recent însă, acesta a revenit de peste hotare. Rudele victimei însă nu cunosc nici până acum circumstanțele în care a avut loc crima.

Sora minorei a relatat pentru ProTV că aseară, Valeria – sora ei de 16 ani – a mers la prietena ei – care s-a ales cu traume în urma împușcăturilor, unde a stat până mai târziu. În jurul orei 23:30 aceasta ar fi pornit spre casă și, în mod normal, în jurul orei 00:00 ar fi trebuit să ajungă acasă.

„Când am văzut că nu ajunge, mi-am dat seama imediat că e vorba despre fostul ei. Că s-au văzut, că s-au întâlnit, că el o urmărea de multă vreme. Ținea cont de orice pas al ei. Îi spărgea contul de Instagram, de Facebook, făcea chestii inacceptabile. Când am văzut că nu a ajuns pe la 12:00, l-am sunat pe el pentru că ea nu mi-a răspuns. El a răspuns, dar a vorbit sora mea și mi-a spus că vine în două minute, că e la colț. Au trecut 20 de minute și iarăși n-a venit. Atunci a sunat prietena ei”, a povestit sora Valeriei.

Ea a mai spus că nu a înțeles nimic din ce i-a relatat prietena surorii ei, dar a trezit-o pe mama și au ieșit în stradă să o caute. Ulterior, s-au întâlnit cu polițiștii, iar de la ei au aflat că Valeria a fost dusă la spital. Nici până acum însă membrii familiei nu cunosc detalii despre incident.

„Tot ce știm este despre relația ei cu el și că el n-a acceptat faptul că trebuie să se despartă. N-o lăsa să se ducă în străinătate, ea vroia să meargă la liceu în România”, a povestit tânăra.

La fel, ea a spus că cei doi erau de doi ani împreună, iar tânărul mai mereu era plecat peste hotare. Mama fetei nu l-a acceptat pentru că ea era minoră, iar diferența de vârstă era destul de mare. Acesta însă s-a arătat „băiat de treabă”. „Ne ajuta pe acasă, nu era agresiv. Era plăcut la vorbă. În timp s-a arătat agresiunea. Valeria ascundea, dar eu cel puțin știam că nu e totul în regulă”, a mai spus sora victimei.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală