Fără teste PCR și autoizolare: Reguli mai simple la intrarea în Ucraina

19 Aug. 2021, 16:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Aug. 2021, 16:42 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a anunțat reguli noi, mai simple, străinilor și apatrizilor care intră în țară. Astfel, persoanele care au primit prima doză de vaccin anticoronavirus pot să intre în Ucraina fără teste PCR și autoizolare, scrie hromadske.ua.

Decizia a fost luată de guvern în ședința sa din 18 august.

Acum, pentru a intra liber pe teritoriul Ucrainei, străinii trebuie doar să prezinte un document privind administrarea primei doze a unuia dintre vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății. Anterior, a fost necesar să se confirme finalizarea cursului complet de vaccinare.

Reamintim că, începând cu 5 august, Cabinetul de Miniștri din Ucraina a introdus obligativitatea prezentării testului PCR pentru străinii nevaccinați și ucrainenii care intră în țară. Decizia a fost luată din cauza amenințării cu răspândirea unei noi tulpini a coronavirusului Delta.

În Ucraina este în vigoare carantina adaptivă din 24 februarie. Astfel, regiunile sunt împărțite în zone „verzi”, „galbene”, „portocalii” și „roșii”, unde restricțiile de carantină depind de situația epidemică. Acum toate regiunile sunt „verzi”, deși unele dintre ele nu corespund indicatorilor acestei zone, susține sursa citată. Regimul adaptativ de carantină și de urgență a fost extins până la 1 octombrie.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală