(FOTO) Cele mai romantice destinații din Europa! Perfect pentru călătoriile în cuplu. TOP 10

26 Feb. 2021, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
26 Feb. 2021, 14:29 // Au Bani //  Realitatea.md

Simți că ai nevoie de o escapadă romantică? Ia-ți partenerul/partenera și creați amintiri de neuitat în cele mai romantice destinații din Europa.

1. Veneția, Italia

Veneția este regiunea perfectă pentru îndrăgostiți. Dacă vei vizita Veneția în regiunea caldă a anului vei putea să mergi prin apă, de mână cu persoană dragă. De asemenea, vei rămâne uimit de arhitectura deosebită a orașului. Dacă ajungi la Campanile, vei avea parte de o priveliște minunată asupra orașului.

2. Paris, Franța 

Dacă ajungi la Paris vei avea parte de rlimbări romantice, restaurante minunate, seri pentru doi și momente de neuitat.

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage cupluri din întreaga lume pe tot parcursul anului. Plimbări, croaziere, cumpărături, și propuneri neobișnuite de căsătorie. De toate astea poți avea parte în orașul fermecător – Paris. De asemenea, vei avea o mulțime de monumente istorice pe care să le vizitezi.

Parisul nu este doar despre Turnul Eiffel, Parisul este și despre dragoste.

3. The Cinque Terre, Italia

Cinque Terre reprezintă una dintre cele mai bine conservate zone naturale și semi-naturale din Marea Mediterană. Motive istorice și geomorfologice au interzis dezvoltarea excesivă a locuințelor și crearea de drumuri majore (care sunt prezente în interior în Val di Vara). Activitatea umană și, în special, viticultura, au contribuit la crearea unui peisaj unic în care dezvoltarea zidurilor tipice de piatră este atât de extinsă încât să fie egală cu cea a faimosului Zid Chinezesc.

4. Sintra, Portugalia

Sintra este o bijuterie situată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în maiestuoasa sa moștenire istorică, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra emană o aură romantică care a lăsat o impresie profundă asupra sufletului și operei scriitorilor care, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, au fost pionierii spiritului romantic și au celebrat subiectivitatea și emoția dramei umane. Sintra este cu adevărat capitala romantismului. Este un loc de experiență!

5. Aix-les-Bains Riviera Alpilor, Franța

Imaginați-vă un loc atemporal. Perfect pentru o întâlnire. Ne reconectăm cu noi înșine, dar și cu ceilalți, împărtășind plăcerea de a fi aici, de a ne simți în viață.

O plimbare de-a lungul lacului vă duce neapărat pe unul dintre docurile principale din Aix les Bains Riviera des Alpes. Aici, te simți ca și cum ai merge pe apă, singur în lume în acest peisaj de 360 °. Privirea ta se pierde la orizont și întâlnește munții care cad direct în lac. Este timpul să surprindeți acest moment cu o imagine de suvenir, la fel cum proaspeții căsătoriți adoră atât de mult să fie fotografiați într-un peisaj atât de romantic.

6. Biarritz, Franța 

Această perlă a Atlanticului navighează acum pe un val de tinerețe efervescentă. Clima sa blândă și frumusețea litoralului său, intrările sale curbate, punctate de aflorimente stâncoase și marile evenimente pe care le găzduiește, fac din Biarritz o destinație romantică potrivită în orice perioadă a anului.

7. Florența, Italia

Centrul istoric al Florenței conține o bogăție de capodopere și la sigur este un loc potrivit pentru cei îndrăgostiți.

8. Santorini, Grecia 

Santorini este considerat a fi cel mai căutat loc pentru o escapadă romantică în Grecia. Insula mai este numită și „destinație de nuntă” pentru cuplurile din Grecia și din întreaga lume.

9. Bruges, Belgia

Vara sau iarna, dimineața sau seara, pe zi cu soare sau cu cu ploaie, Bruges este o destinație perfectă pentru romantici și pentru cei pasionați de fotografiile în cuplu.

10. Budapesta, Ungaria

Podul Ungariei atrage o mulțime de turiști, de pe pod este locul perfect pentru a vedea castelul Buda. Vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a merge pe vârful tunelului situat pe partea Buda, oferind o vedere minunată asupra Dunării, a podurilor sale.

 

 

 

 

 

 

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 09:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Feb. 2023, 09:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Producătorul auto chinez BYD analizează posibilitatea construirii unei uzine în Europa, a declarat un director din cadrul grupului pentru Bloomberg News.

Potrivit directorului Stella Li, constructorul chinez este interesat mai degrabă în construire propriilor uzine decât în preluarea facilităţilor altor companii.

În prezent nu se cunosc țările chiar ar fi vizate pentru construcția fabricii.

Potrivit sursei citate, BYD vrea să ajungă la vânzări solide şi o reţea de dealeri în Europa, precum şi centre de servicii, pentru a asigura încrederea consumatorilor în brandul BYD.

Luna trecută, cotidianul The Wall Street Journal a dezvăluit că Ford poartă discuţii cu aproximativ 15 potenţiali investitori, printre care se numără şi BYD, care sunt interesaţi să preia uzina Ford de la Saarlouis, Germania.

După ce a avut succes în China cu vânzarea de automobile electrice accesibile, BYD priveşte acum să se extindă peste hotare. Compania a anunţat planuri vizând vânzarea vehiculelor sale în Europa, inclusiv în Germania, Suedia, Norvegia, Ţările de Jos, Franţa şi Marea Britanie.

În Asia, BYD a început construcţia unei uzine în Thailanda, care va fi prima uzină de asamblare a vehiculelor electrice din Asia de Sud-Est, şi a început să îşi vândă automobilele către consumatorii din Australia, Japonia şi Singapore. Grupul chinez are deja o linie de asamblare în India.

În America Latină, BYD vrea să fie prezentă pe toate pieţele mari, adoptând o strategie agresivă de extindere a reţelei de dealeri pentru a vinde nu doar autoturisme, dar şi utilitare, autobuze şi taxiuri, a spus Stella Li.

În 2022, BYD a vândut 1,86 milioane de automobile hibrid şi electrice pe baterie, majoritatea în China, şi în prezent îşi concentrează eforturile pe regiunile Asia, Europa şi America Latină în încercarea de a domina piaţa autovehiculelor ecologice.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău