Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

(FOTO) Cele mai romantice destinații din Europa! Perfect pentru călătoriile în cuplu. TOP 10

26 Feb. 2021, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
26 Feb. 2021, 14:29 // Au Bani //  Realitatea.md

Simți că ai nevoie de o escapadă romantică? Ia-ți partenerul/partenera și creați amintiri de neuitat în cele mai romantice destinații din Europa.

1. Veneția, Italia

Veneția este regiunea perfectă pentru îndrăgostiți. Dacă vei vizita Veneția în regiunea caldă a anului vei putea să mergi prin apă, de mână cu persoană dragă. De asemenea, vei rămâne uimit de arhitectura deosebită a orașului. Dacă ajungi la Campanile, vei avea parte de o priveliște minunată asupra orașului.

2. Paris, Franța 

Dacă ajungi la Paris vei avea parte de rlimbări romantice, restaurante minunate, seri pentru doi și momente de neuitat.

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage cupluri din întreaga lume pe tot parcursul anului. Plimbări, croaziere, cumpărături, și propuneri neobișnuite de căsătorie. De toate astea poți avea parte în orașul fermecător – Paris. De asemenea, vei avea o mulțime de monumente istorice pe care să le vizitezi.

Parisul nu este doar despre Turnul Eiffel, Parisul este și despre dragoste.

3. The Cinque Terre, Italia

Cinque Terre reprezintă una dintre cele mai bine conservate zone naturale și semi-naturale din Marea Mediterană. Motive istorice și geomorfologice au interzis dezvoltarea excesivă a locuințelor și crearea de drumuri majore (care sunt prezente în interior în Val di Vara). Activitatea umană și, în special, viticultura, au contribuit la crearea unui peisaj unic în care dezvoltarea zidurilor tipice de piatră este atât de extinsă încât să fie egală cu cea a faimosului Zid Chinezesc.

4. Sintra, Portugalia

Sintra este o bijuterie situată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în maiestuoasa sa moștenire istorică, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra emană o aură romantică care a lăsat o impresie profundă asupra sufletului și operei scriitorilor care, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, au fost pionierii spiritului romantic și au celebrat subiectivitatea și emoția dramei umane. Sintra este cu adevărat capitala romantismului. Este un loc de experiență!

5. Aix-les-Bains Riviera Alpilor, Franța

Imaginați-vă un loc atemporal. Perfect pentru o întâlnire. Ne reconectăm cu noi înșine, dar și cu ceilalți, împărtășind plăcerea de a fi aici, de a ne simți în viață.

O plimbare de-a lungul lacului vă duce neapărat pe unul dintre docurile principale din Aix les Bains Riviera des Alpes. Aici, te simți ca și cum ai merge pe apă, singur în lume în acest peisaj de 360 °. Privirea ta se pierde la orizont și întâlnește munții care cad direct în lac. Este timpul să surprindeți acest moment cu o imagine de suvenir, la fel cum proaspeții căsătoriți adoră atât de mult să fie fotografiați într-un peisaj atât de romantic.

6. Biarritz, Franța 

Această perlă a Atlanticului navighează acum pe un val de tinerețe efervescentă. Clima sa blândă și frumusețea litoralului său, intrările sale curbate, punctate de aflorimente stâncoase și marile evenimente pe care le găzduiește, fac din Biarritz o destinație romantică potrivită în orice perioadă a anului.

7. Florența, Italia

Centrul istoric al Florenței conține o bogăție de capodopere și la sigur este un loc potrivit pentru cei îndrăgostiți.

8. Santorini, Grecia 

Santorini este considerat a fi cel mai căutat loc pentru o escapadă romantică în Grecia. Insula mai este numită și „destinație de nuntă” pentru cuplurile din Grecia și din întreaga lume.

9. Bruges, Belgia

Vara sau iarna, dimineața sau seara, pe zi cu soare sau cu cu ploaie, Bruges este o destinație perfectă pentru romantici și pentru cei pasionați de fotografiile în cuplu.

10. Budapesta, Ungaria

Podul Ungariei atrage o mulțime de turiști, de pe pod este locul perfect pentru a vedea castelul Buda. Vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a merge pe vârful tunelului situat pe partea Buda, oferind o vedere minunată asupra Dunării, a podurilor sale.

 

 

 

 

 

 

Realitatea LivePreședintele Blocului electoral “RENATO USATÎI” susține un briefing de presă
Agenția Națională pentru Sănătate Publică susține conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova
Fracțiunea parlamentară PSRM susține un briefing de presă
Asociația Promo-LEX lansează primul Raport al Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021
Primul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
13 Mai 2021, 10:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
13 Mai 2021, 10:19 // Actual //  Otilia Cotruța

Lucrările de reabilitare a drumului de centură M2 – Chișinău înregistrează un progres de peste 46%, se anunță în cadrul unui comunicat de presă al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”.

În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop a monitorizat derularea lucrărilor de reparație desfășurate pe șantier.

 

 

 

În prezent, pe segmentul de drum cu o lungime de 6,5 km se desfășoară lucrări de excavare, frezare a betonului asfaltic existent, construcție a fundației structurii rutiere și a unui podeț tubular.

 

 

,,Îmbunătățirea drumului de ocolire situat la circa 10 km vest de Chișinău are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, dar și diminuarea poluării aerului din oraș”, a comunicat Veaceslav Potop.

 

Proiectul privind reabilitarea drumului de centură cu 4 benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a 5 podețe existente și construcția a 5 podețe noi.

 

 

Lucrările de reabilitare a drumului de ocolire au fost inițiate la sfârșitul lunii septembrie 2019, fiind efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon. Antreprenorii și-au asumat angajamentul de a finaliza integral reparația centurii către sfârșitul lunii septembrie a anului curent.

 

 

Reabilitarea centurii municipiului Chișinău este finanțată din sursele Băncii Europene de Investiții, care a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane de euro.


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație