(FOTO) Cele mai romantice destinații din Europa! Perfect pentru călătoriile în cuplu. TOP 10

26 Feb. 2021, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
26 Feb. 2021, 14:29 // Au Bani //  Realitatea.md

Simți că ai nevoie de o escapadă romantică? Ia-ți partenerul/partenera și creați amintiri de neuitat în cele mai romantice destinații din Europa.

1. Veneția, Italia

Veneția este regiunea perfectă pentru îndrăgostiți. Dacă vei vizita Veneția în regiunea caldă a anului vei putea să mergi prin apă, de mână cu persoană dragă. De asemenea, vei rămâne uimit de arhitectura deosebită a orașului. Dacă ajungi la Campanile, vei avea parte de o priveliște minunată asupra orașului.

2. Paris, Franța 

Dacă ajungi la Paris vei avea parte de rlimbări romantice, restaurante minunate, seri pentru doi și momente de neuitat.

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage cupluri din întreaga lume pe tot parcursul anului. Plimbări, croaziere, cumpărături, și propuneri neobișnuite de căsătorie. De toate astea poți avea parte în orașul fermecător – Paris. De asemenea, vei avea o mulțime de monumente istorice pe care să le vizitezi.

Parisul nu este doar despre Turnul Eiffel, Parisul este și despre dragoste.

3. The Cinque Terre, Italia

Cinque Terre reprezintă una dintre cele mai bine conservate zone naturale și semi-naturale din Marea Mediterană. Motive istorice și geomorfologice au interzis dezvoltarea excesivă a locuințelor și crearea de drumuri majore (care sunt prezente în interior în Val di Vara). Activitatea umană și, în special, viticultura, au contribuit la crearea unui peisaj unic în care dezvoltarea zidurilor tipice de piatră este atât de extinsă încât să fie egală cu cea a faimosului Zid Chinezesc.

4. Sintra, Portugalia

Sintra este o bijuterie situată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în maiestuoasa sa moștenire istorică, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra emană o aură romantică care a lăsat o impresie profundă asupra sufletului și operei scriitorilor care, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, au fost pionierii spiritului romantic și au celebrat subiectivitatea și emoția dramei umane. Sintra este cu adevărat capitala romantismului. Este un loc de experiență!

5. Aix-les-Bains Riviera Alpilor, Franța

Imaginați-vă un loc atemporal. Perfect pentru o întâlnire. Ne reconectăm cu noi înșine, dar și cu ceilalți, împărtășind plăcerea de a fi aici, de a ne simți în viață.

O plimbare de-a lungul lacului vă duce neapărat pe unul dintre docurile principale din Aix les Bains Riviera des Alpes. Aici, te simți ca și cum ai merge pe apă, singur în lume în acest peisaj de 360 °. Privirea ta se pierde la orizont și întâlnește munții care cad direct în lac. Este timpul să surprindeți acest moment cu o imagine de suvenir, la fel cum proaspeții căsătoriți adoră atât de mult să fie fotografiați într-un peisaj atât de romantic.

6. Biarritz, Franța 

Această perlă a Atlanticului navighează acum pe un val de tinerețe efervescentă. Clima sa blândă și frumusețea litoralului său, intrările sale curbate, punctate de aflorimente stâncoase și marile evenimente pe care le găzduiește, fac din Biarritz o destinație romantică potrivită în orice perioadă a anului.

7. Florența, Italia

Centrul istoric al Florenței conține o bogăție de capodopere și la sigur este un loc potrivit pentru cei îndrăgostiți.

8. Santorini, Grecia 

Santorini este considerat a fi cel mai căutat loc pentru o escapadă romantică în Grecia. Insula mai este numită și „destinație de nuntă” pentru cuplurile din Grecia și din întreaga lume.

9. Bruges, Belgia

Vara sau iarna, dimineața sau seara, pe zi cu soare sau cu cu ploaie, Bruges este o destinație perfectă pentru romantici și pentru cei pasionați de fotografiile în cuplu.

10. Budapesta, Ungaria

Podul Ungariei atrage o mulțime de turiști, de pe pod este locul perfect pentru a vedea castelul Buda. Vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a merge pe vârful tunelului situat pe partea Buda, oferind o vedere minunată asupra Dunării, a podurilor sale.

 

 

 

 

 

 

Realitatea Live

19 Aug. 2022, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Aug. 2022, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe femei din Republica Moldova, care s-au implicat din prima zi, alături de alte mii de femei din țara noastră, pentru a ajuta oamenii care au fugit din calea războiului din Ucraina, au vorbit despre experiența și motivația lor dar și importanța implicării fiecăruia dintre noi pentru a oferi sprijin oamenilor aflați în dificultate. Femeile s-au reunit în cadrul unui eveniment organizat de UN Women Moldova cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Umanitare, sărbătorită anual la 19 august.

Astfel, UN Women a adus în vizor rolul primordial pe care îl au femeile din diferite domenii profesionale în implementarea și gestionarea răspunsului umanitar. Primare, gazde pentru persoanele refugiate, polițiste de frontieră, psihologe, toate aceste femei s-au trezit peste noapte lucrătoare umanitare și au reușit să asigure un răspuns eficient și demn.

Felicia Bechtold, secretară de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a mulțumit pentru solidaritate tuturor femeilor, gazdelor, asistentelor sociale, primarelor, funcționarelor, organizațiilor non-guvernamentale și internaționale pentru ajutorul oferit persoanelor refugiate: „În toată această perioadă, multe femei s-au implicat foarte activ, am apreciat organizarea lor, omenia lor, dar și cât de mult suflet au depus pentru a ajuta refugiații.”

„Din primele zile ale crizei refugiaților am înțeles ce înseamnă empatia în servicul de forță pe care o aduce o femeie, eu am vazut cu propriii mei ochi de ce în toate țările civilizate avem atât de multe femei cu epoleți care lucrează în serviciile de forță, eu am văzut ce înseamnă să fii femeie cu epoleți și psihologă și cum să abordezi problema persoanelor care intrau în țară. Empatia, capacitatea de a vedea în suferința omului propria suferință e ceea ce s-a întâmplat cu toată comunitatea, cu persoanele cu epoleți și cele fără epoleți. Iar eu, în calitate de secretară de Stat a Ministerului Afecrilor Interne am fost nevoită să iau anumite decizii, unele din ele fără precedent, pe care mi le-am asumat”, a menționat Jana Costachi, secretară de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

La eveniment au mai participat și femei refugiate care au reușit, datorită programelor și proiectelor susținute de UN Women, să-și găsească un loc de muncă sau fac voluntariat pentru a susține alte persoane nevoite să-și părăsească țara din cauza războiului.

„Ne dorim ca vocea acestor femei să fie auzită și să inspire și alți oameni pentru implicare activă prin donații, voluntariat, demersuri către autorități pentru ajutorarea refugiaților și a comunităților gazdă în necesitățile lor de zi cu zi. Acest război înseamnă un regres în materie de egalitate de gen, acces la drepturi și servicii, siguranță și bunăstare, în primul rând a femeilor. Crizele afectează în mod disproporționat femeile. Este important să ținem cont de elementele de gen atunci când oferim sprijin, atunci când ne programăm reusresele, intervențiile și programele. Femeile sunt agente ale schimbării și au un rol important în procesele desecuritate și pace.”, a menționat Svetlana Andrieș, specialistă programe UN Women.

Este esențial ca femeile să participe în mod egal la planificarea și luarea deciziilor în ceea ce privește răspunsul la nevoile umanitare, iar conducerea și contribuțiile lor să fie recunoscute și apreciate. Femeile și fetele joacă un rol cheie în supraviețuirea și reziliența comunităților afectate de criză. Atunci când criza lovește, femeile sunt adesea primele care răspund. De asemenea, acestea sunt afectate în mod disproporționat de conflicte. Aceste roluri multiple trebuie reflectate pe parcursul întregului proces de planificare și implementare a răspunsului umanitar.

Ziua Mondială a Asistenței Umanitare este sărbătorită în fiecare an la 19 august, reunind parteneri din întregul sistem umanitar pentru a promova supraviețuirea, bunăstarea și demnitatea persoanelor afectate de crize și pentru siguranța și securitatea lucrătorilor umanitari. Este o sărbătoare globală a oamenilor care ajută oamenii.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău