(FOTO) Cele mai scumpe mașini create vreodată. Cui aparțin? Valorează milioane de dolari, iar unele sunt inestimabile

11 Ian. 2022, 19:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Ian. 2022, 19:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Banii nu pot cumpăra fericirea, dar pot cumpăra mașina visurilor tale. De la vehicule prezentate în filme emblematice până la versiuni personalizate unice, nu veți crede că unele dintre mașinile uimitoare de pe această listă există. Răsfățați-vă ochii cu unele dintre cele mai scumpe și incredibile super-mașini din lume și descoperiți cine sunt proprietarii lor.

Cele mai scumpe mașini din lume: Ferarri GG50 al lui Giorgetto Giugiaro: inestimabil

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare ca angajat Ferrari în 2005, designerul de mașini de renume mondial Giorgetto Giugiaro a primit un cadou care a fost de invidia pasionaților de mașini de pretutindeni – oportunitatea de a-și proiecta propriul Ferrari… fără limite. GG50, supermașina lui concept 2+2 coupé, a fost parțial bazată pe Ferrari 612 Scaglietti și a îmbinat caracteristicile clasice și futuriste. Designul său prezintă un exterior roșu îndrăzneț și un interior elegant crem. Automobilul cu totul unic al lui Giugiaro este considerat a fi inestimabil.

Jay Leno și EcoJet-ul său din 2006: inestimabil

Acest GM EcoJet unic din 2006 a fost proiectat de Jay Leno în colaborare cu General Motors. Supercar-ul tehnologic a fost dezvăluit la spectacolul SEMA din 2006 din Vegas și este inestimabil. Mașina nu numai că are un design atrăgător, dar este și alimentată durabil. Are un motor cu turbină Honeywell Lt-101 de 650 de cai putere care funcționează pe biodiesel, în timp ce caroseria este realizată din fibră de carbon și Kevlar și poate găzdui două persoane.

Cele mai scumpe mașini: Ferrari 250 GTO al lui David MacNeil: 80 de milioane de dolari

Fondatorul WeatherTech, David MacNeil, a plătit 80 de milioane de dolari în 2018 pentru acest legendar Ferrari 250 GTO din 1963, făcând-o una dintre cele mai scumpe mașini vândute vreodată. Există doar aproximativ trei duzini de modele ale mașinii sport de epocă, care prezintă emblematicele dungi tricolore franceze.

Bugatti 57SC Atlantic al lui Ralph Lauren: 40 de milioane de dolari

Gustul lui Ralph Lauren pentru mașini este evident la fel de extravagant și rafinat ca și simțul său al stilului. Creatorul de modă deține 60 de mașini clasice rare (inclusiv 11 Ferrari), inclusiv inspirația din spatele lui La Voiture Noire, iconicul Bugatti 57SC Atlantic din 1938. Automobilul uimitor se mândrește cu o valoare care depășește 40 de milioane de dolari și este incredibil de dorit datorită faptului că au fost create doar patru modele de acest tip. Deși se știe unde se află trei dintre ele, locația celui de-al patrulea este un mister continuu.

Rolls-Royce-ul personalizat al lui Jay-Z și Beyoncé

Rolls-Royce și-a lansat mașina Boat Tail în mai 2021, numind-o „cea mai ambițioasă mașină cu motor creată vreodată”. Spatele mașinii cu patru locuri este proiectat ca o punte de iaht și măsoară 5,8 m în lungime. Este una dintre cele mai scumpe mașini moderne făcute vreodată, costând 26,4 milioane de dolari.

Vehiculul inovator face parte din noul proiect Coachbuild al Rolls-Royce, care oferă clienților de profil înalt libertatea de a-și proiecta propriile mașini personalizate. Doar trei Boat Tails au fost create până acum, iar Jay-Z și Beyoncé se zvonește că se numără printre cumpărători. De ce? Pentru că răcitorul de șampanie a fost conceput pentru a se potrivi sticlelor de Armand de Brignac, marca de alcool de lux deținută în comun de rapper…

Duesenberg SSJ din 1935 al lui Gary Cooper: 22 de milioane de dolari

Acest elegant Duesenberg SSJ din 1935 este unul dintre doar două construite vreodată și a aparținut cândva starului de la Hollywood Gary Cooper. Cea mai puternică mașină a timpului său, automobilul antic ar putea atinge o viteză maximă de 140 mph (225 km/h). Mașina clasică a intrat sub ciocan în 2018, aducând un record de 22 de milioane de dolari.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău