(FOTO) LUX și confort MAXIM! Cum arată aeronava de un miliard de lei cu care a venit Dmitrii Kozak la Chișinău

12 Aug. 2021, 09:33
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
12 Aug. 2021, 09:33 // Au Bani //  bani.md

Dassault Falcon 7X este o aeronavă bine proporționată. Are trei zone de lounge spațioase, 28 de ferestre mari și tehnologie acustică, care limitează zgomotul pentru o experiență de călătorie odihnitoare și productivă. Dincolo de zgomotul liniștit, lumina naturală abundentă și priveliștile spectaculoase, cabina 7X oferă un sistem ecologic revoluționar. La o altitudine de 41.000 ft, pasagerii se bucură de o presiune confortabilă a cabinei de 3.950 ft.

Comenzile climatice mențin temperatura constantă la un nivel. Aerul este umezit și răcorit. Aceasta este o cabină, care vă îmbunătățește bunăstarea pe tot parcursul unui zbor lung – precum și disponibilitatea pentru ziua lungă, provocatoare, care urmează la sosire.

Așa descriu site-urile de specialitate aeronava Dassault Falcon 7X, cu care vine Dmitrii Kozak în Moldova. Prețul unei aeronave de acest tip se ridică la 57.3 milioane de dolari SUA sau 1.191.265.800 de lei moldovenești, scrie Realitatea.md.

Amintim că șeful adjunct al Administrației Președinției Rusiei, Dmitrii Kozak, a aterizat la Chișinău în jurul orei 17:15 minute. Kozak a venit în Moldova cu o aeronavă de tip Dassault Falcon 7X, însă aceasta nu a pornit din Moscova, ci din Geneva, acolo unde a zburat în dimineața zilei de astăzi. Nu se știe dacă cel care a zburat la Geneva este chiar Kozak.

Potrivit surselor Realitatea, pe aeroportul din Chișinău a aterizat aeronava înregistrată sub numărul RA-09007.

7X Wide body cabin

Confort extraordinar

Conceput pentru misiuni îndelungate, 7X este casa ta departe de casă – mai ales atunci când este echipat cu opțiuni precum un al doilea grup sanitar sau un duș la bord pentru a te asigura că vei ajunge înviorat și la cel mai bun nivel. Organizat în trei saloane, cu capacitate de 12 până la 16 pasageri, interiorul expansiv al Falcon 7X vă permite să vă adaptați cabina la nevoile dvs. exacte. Pentru a vă personaliza și mai mult mediul de călătorie, este disponibilă și o selecție de interioare elegante, scriu sursele citate.

Realitatea.md amintește că Dmitrii Kozak s-a aflat ieri într-o vizită în Republica Moldova. Nici partea rusă, nici partea moldovenească nu au anunțat care este scopul vizitei.

Președinta Maia Sandu a precizat că va avea o întrevedere cu reprezentantul rus. La această întrevedere ar urma să participe ministrul Afacerilor Externe și viceprim-ministrul pentru Reintegrare.

De asemenea, întrevederea între partea rusă și reprezentanții Republicii Moldova va avea loc departe de ochii presei. În urma discuțiilor oficialii nu planifică să-și facă apariția în fața camerelor de luat vederi. Astfel, urmează ca instituțiile, MAEIE și Președinția să emită câte un comunicat de presă.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală