Giorgio Armani investește într-un constructor italian de superyachturi

24 Mai 2021, 07:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mai 2021, 07:40 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Italian Sea Group a aunțat sprijin financiar de la Giorgio Armani și firma farmaceutică belgiană Marc Coucke, în timp ce se pregătește să își listeze acțiunile într-o ofertă publică inițială la bursa din Milano.

Într-o declarație a companiei a fost menționat faptul că Giorgio Armani și compania de investiții familiale Coucke, Alychlo NV, vor investi separat în IPO. În timp ce cifrele specifice nu au fost dezvăluite, suma combinată va fi egală cu o cotă de 15% din grup după IPO, scrie Robb Report.

Grupul Italian Sea fabrică Admiral, Tecnomar pentru mărcile Lamborghini 63 și deține și facilitatea NCA Refit. Superiahturile sale personalizate recente includ Geco de 181-foot și Life Saga de 213-foot, ambele de la Admiral Yachts. Marca respectivă a construit 183 de iahturi de când a început în 1966. Marca sa Tecnomar este cunoscută pentru iahturi rapide, sportive, având construite 289 de nave de până la 165-foot de 36 de ani de istorie. Cele mai recente lansări ale lui Tecnomar includ Vesuv, un Evo 55 personalizat de 55-foot și Evo La Vie de 120 -foot. Ambele se disting prin forme futuriste și viteze maxime impresionante.

Investițiile combinate ale Grupului Armani și ale firmei farmaceutice belgiene Marc Coucke vor egala o participație de 15% la șantierul naval italian, care construiește iahturi personalizate precum Geco.

Grupul Italian Sea va oferi noi acțiuni în valoare de aproximativ 61,03 milioane de dolari (50 de milioane de euro) în IPO, iar compania sa holding, GC Holding SpA, va vinde și acțiuni existente. Controlat de CEO și fondator Giovanni Costantino, GC Holding va rămâne acționar majoritar al grupului Italian Sea Group, potrivit declarației.

Compania intenționează să utilizeze capitalul din IPO pentru a construi superiahturi de până la 100 de metri în instalațiile sale de producție de 1,7 milioane de metri pătrați. De asemenea, are un doc uscat de 650 –foot atât pentru reparații, cât și pentru construcții noi.

Grupul a declarat că intenționează să achiziționeze alte șantiere navale europene ca parte a extinderii sale. De asemenea, își va extinde parteneriatele cu alte mărci de lux. Grupul Italian Sea și-a anunțat și interesul pentru achiziționarea mărcii Perini Navi.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor), sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP către reprezentanții Primăriei și MAI pentru a scăpa de ambuteiajele infernale din Capitală, scrie Realitatea.md.

De asemenea, INSP mai propune Primăriei Chișinău efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere, dar și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

Despre aceste propuneri s-a discutat astăzi în cadrul primei ședințe de la MAI a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

„În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală de pe străzile Capitalei, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în traficul rutier, în special la sensurile giratorii și la trecerile de pietoni. Reprezentanții INSP au prezentat misiunile de care sunt responsabile echipajele poliției și și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu reprezentanții primăriei pentru soluționarea cât mai urgentă a tuturor problemelor existente”, anunță MAI.

De asemenea conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.

„Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, acestea fiind un risc major de accidente în traficul rutier. În context, vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați. La finalul ședinței a fost întocmit un plan concret de acțiuni, care urmează a fi realizate în următoarea lună precum și monitorizarea implementării acestora prin implicarea directă în teren, la fața locului, a grupului comun de lucru”, mai precizează MAI.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală