Giorgio Armani investește într-un constructor italian de superyachturi

24 Mai 2021, 07:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mai 2021, 07:40 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Italian Sea Group a aunțat sprijin financiar de la Giorgio Armani și firma farmaceutică belgiană Marc Coucke, în timp ce se pregătește să își listeze acțiunile într-o ofertă publică inițială la bursa din Milano.

Într-o declarație a companiei a fost menționat faptul că Giorgio Armani și compania de investiții familiale Coucke, Alychlo NV, vor investi separat în IPO. În timp ce cifrele specifice nu au fost dezvăluite, suma combinată va fi egală cu o cotă de 15% din grup după IPO, scrie Robb Report.

Grupul Italian Sea fabrică Admiral, Tecnomar pentru mărcile Lamborghini 63 și deține și facilitatea NCA Refit. Superiahturile sale personalizate recente includ Geco de 181-foot și Life Saga de 213-foot, ambele de la Admiral Yachts. Marca respectivă a construit 183 de iahturi de când a început în 1966. Marca sa Tecnomar este cunoscută pentru iahturi rapide, sportive, având construite 289 de nave de până la 165-foot de 36 de ani de istorie. Cele mai recente lansări ale lui Tecnomar includ Vesuv, un Evo 55 personalizat de 55-foot și Evo La Vie de 120 -foot. Ambele se disting prin forme futuriste și viteze maxime impresionante.

Investițiile combinate ale Grupului Armani și ale firmei farmaceutice belgiene Marc Coucke vor egala o participație de 15% la șantierul naval italian, care construiește iahturi personalizate precum Geco.

Grupul Italian Sea va oferi noi acțiuni în valoare de aproximativ 61,03 milioane de dolari (50 de milioane de euro) în IPO, iar compania sa holding, GC Holding SpA, va vinde și acțiuni existente. Controlat de CEO și fondator Giovanni Costantino, GC Holding va rămâne acționar majoritar al grupului Italian Sea Group, potrivit declarației.

Compania intenționează să utilizeze capitalul din IPO pentru a construi superiahturi de până la 100 de metri în instalațiile sale de producție de 1,7 milioane de metri pătrați. De asemenea, are un doc uscat de 650 –foot atât pentru reparații, cât și pentru construcții noi.

Grupul a declarat că intenționează să achiziționeze alte șantiere navale europene ca parte a extinderii sale. De asemenea, își va extinde parteneriatele cu alte mărci de lux. Grupul Italian Sea și-a anunțat și interesul pentru achiziționarea mărcii Perini Navi.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.