Hackerii ar putea forța iPhone-urile cu ecranul blocat să efectueze plăți contactless

13 Oct. 2021, 11:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2021, 11:27 // Actual //  Lupu Eduard

Infractorii cibernetici ar putea face achiziții frauduloase păcălind metoda de deblocare Apple Pay a unui iPhone, unde portofelul dispozitivului are un card Visa configurat în așa-numitul mod de tranzit. Atacatorii ar putea, de asemenea, să depășească limita impusă de tranzacțiile contactless pentru a efectua tranzacții nelimitate de pe iPhone-urile cu ecran blocat, au arătat cercetătorii de la Universitatea din Birmingham și Universitatea din Surrey, potrivit companiei de securitate Eset, scrie forbes.ro.

Lucrarea de cercetare, intitulată „Practical EMV Relay Protection”, arată cum atacatorii ar putea abuza de o combinație de lacune de securitate ale Apple Pay și Visa, explicând că, pentru efectuarea unui atac, este nevoie doar de un iPhone pornit. Tranzacțiile ilicite ar putea fi, de asemenea, efectuate dacă dispozitivul se află în geanta victimei.

Atunci când efectuează o plată prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, utilizatorul trebuie de obicei să autentifice tranzacția utilizând fie una dintre caracteristicile de autentificare biometrice incorporate ale iPhone-ului, cum ar fi scanarea amprentelor digitale ori a feței prin metoda Face ID, fie introducând un cod PIN, reducând șansele unui atac de tip releu (relay). În mai 2019, Apple a introdus funcția „Express Transit/Travel” care permite utilizarea funcției Apple Pay fără a debloca telefonul. Funcția a fost introdusă pentru a facilita plata la intrarea prin turnicheții din stațiile de transport în comun.

„Această caracteristică poate fi folosită pentru a eschiva ecranul de blocare Apple Pay și a plăti în mod ilicit de pe un iPhone blocat, utilizând un card Visa, la orice cititor EMV, pentru orice sumă, fără permisiunea utilizatorului”, se arată în articolul care descrie metoda de atac.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău