Hackerii ar putea forța iPhone-urile cu ecranul blocat să efectueze plăți contactless

13 Oct. 2021, 11:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2021, 11:27 // Actual //  Lupu Eduard

Infractorii cibernetici ar putea face achiziții frauduloase păcălind metoda de deblocare Apple Pay a unui iPhone, unde portofelul dispozitivului are un card Visa configurat în așa-numitul mod de tranzit. Atacatorii ar putea, de asemenea, să depășească limita impusă de tranzacțiile contactless pentru a efectua tranzacții nelimitate de pe iPhone-urile cu ecran blocat, au arătat cercetătorii de la Universitatea din Birmingham și Universitatea din Surrey, potrivit companiei de securitate Eset, scrie forbes.ro.

Lucrarea de cercetare, intitulată „Practical EMV Relay Protection”, arată cum atacatorii ar putea abuza de o combinație de lacune de securitate ale Apple Pay și Visa, explicând că, pentru efectuarea unui atac, este nevoie doar de un iPhone pornit. Tranzacțiile ilicite ar putea fi, de asemenea, efectuate dacă dispozitivul se află în geanta victimei.

Atunci când efectuează o plată prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, utilizatorul trebuie de obicei să autentifice tranzacția utilizând fie una dintre caracteristicile de autentificare biometrice incorporate ale iPhone-ului, cum ar fi scanarea amprentelor digitale ori a feței prin metoda Face ID, fie introducând un cod PIN, reducând șansele unui atac de tip releu (relay). În mai 2019, Apple a introdus funcția „Express Transit/Travel” care permite utilizarea funcției Apple Pay fără a debloca telefonul. Funcția a fost introdusă pentru a facilita plata la intrarea prin turnicheții din stațiile de transport în comun.

„Această caracteristică poate fi folosită pentru a eschiva ecranul de blocare Apple Pay și a plăti în mod ilicit de pe un iPhone blocat, utilizând un card Visa, la orice cititor EMV, pentru orice sumă, fără permisiunea utilizatorului”, se arată în articolul care descrie metoda de atac.

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 14:28 // Actual //  Lupu Eduard

Superiahtul Alfa Nero, aparținând miliardarului rus Andrei Guriev (locul 17 în clasamentul miliardarilor ruși din 2024 realizat de Forbes, cu o avere de 9,3 miliarde de dolari), a fost vândut pentru 40 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, citându-l pe ambasadorul Antigua și Barbuda în SUA, Ronald Sanders. Numele noului proprietar al navei nu a fost dezvăluit, invocându-se un acord de confidențialitate.

Reprezentantul cumpărătorului anonim, brokerul Northrop & Johnson, Richard Higgins, a declarat că valoarea reală a iahtului este mult mai mare decât prețul de vânzare de 40 de milioane de dolari. „Autoritățile din Antigua și Barbuda trebuiau să vândă iahtul,” a explicat brokerul. El a mai menționat că noul proprietar al Alfa Nero este un european care, cel mai probabil, va pune iahtul pe piața de charter.

Pentru întreținerea iahtului, din bugetul Antigua și Barbuda se alocau lunar peste 100 de mii de dolari, sau 28 de mii de dolari pe săptămână (în comparație, PIB-ul pe cap de locuitor în această țară este de 21,5 mii de dolari). Potrivit Wall Street Journal, această sumă includea salariul căpitanului italian, precum și cheltuieli de 2 mii de dolari pe zi pentru combustibilul diesel necesar funcționării aerului condiționat, deoarece, fără acesta, în două zile iahtul s-ar putea acoperi cu mucegai, afectând atât nava, cât și obiectele de artă de la bord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău