Jackpot-ul din SUA a atins un nou nivel record. Câștigătorii își pot cumpăra chiar un castel

05 Nov. 2022, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Nov. 2022, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Jackpot-ul Powerball din SUA a crescut la 1,6 miliarde de dolari. A devenit cel mai mare premiu de loterie din istorie. Află ce își pot cumpăra câștigătorii premiului.

Jackpot-ul Powerball a ajuns la o valoare estimată de 1,6 miliarde de dolari. Acest lucru îl face cel mai mare premiu de loterie din istorie. Mâine seară, 5 noiembrie, va avea loc o tragere la sorți pentru premiul care nu a mai fost câștigat de mai bine de trei luni. Faptul că a fost un șir de 39 de extrageri consecutive fără un câștigător arată cât de dificil este să ai parte de marele premiu. Din această cauză, jackpot-ul a devenit tot mai mare.

Noua valoare a jackpot-ului depășește premiul record anterior de 1,586 miliarde de dolari. Acesta a fost câștigat, în 2016, de trei jucători Powerball din California, Florida și Tennessee. În ceea ce privește suma care a fost câștigată în urmă cu șase ani, Powerball susține că dacă ai pune bancnote de 100 de dolari una peste asta, însumând 1,5 miliarde de dolari, ai ajuns la o înălțime de aproape 1,6 kilometri.

Ce poți face cu banii câștigați la Jackpot

Dacă vei fi norocosul câștigător al premiului de 1,6 miliarde de dolari, ai putea cumpăra confortabil Castelul Windsor. Valoarea actuală estimată de piață a castelului este de aproximativ 561,9 milioane de dolari. Jackpot-ul se joacă în 45 de state din SUA, precum și în Washington DC, Puerto Rico și Insulele Virgine americane. Cu toate acestea, există câteva state unde nu există o loterie. Este vorba de Utah, Nevada, Hawaii, Alaska și Alabama.

Mai multe motive au făcut ca oamenii din aceste regiuni să nu aibă o loterie. Liderii din cele cinci regiuni aveau îngrijorări cu privire la impactul asupra familiilor cu venituri mici sau dorința de a nu concura cu loteriile deja existente.

Aproape toți câștigătorii optează să primească premiul în bani. Extragerea de sâmbătă seară ar fi estimată la 782,4 milioane de dolari. Câștigătorii jackpot-urilor uriașe primesc aproape întotdeauna banii, iar consilierii financiari spun că ar putea fi o greșeală, notează News.sky.com.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău