LOVEUKRAINE – Criptomoneda lansată de români și nemți pentru susținerea Ucrainei

11 Mart. 2022, 15:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2022, 15:29 // Bani și Afaceri //  MD Bani

O echipă de dezvoltatori români şi germani a creat o criptomonedă pentru a susține Ucraina. Este vorba de LOVEUKRAINE care scopul de a ajuta Ucraina, precum și refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului.

O pondere de 4,8% din totalul tranzacţiilor cu această criptomonedă este redirecţionată spre un fond de ajutorare (un portofel de criptomenede care este public).

LOVEUKRAINE a fost lansată de echipa de dezvoltatori ai Aether, o criptomonedă care a atins o capitalizare de piaţă maximă de 3,8 milioane de dolari. În prezent, LOVEUKRAINE are o capitalizare de piaţă mică, respectiv 100.000 dolari.

Echipa LOVEUKRAINE din România s-a deplasat chiar şi în Ucraina, oferind alimente locuitorilor din localităţile apropiate de graniţă. Toate acţiunile caritabile ale echipei sunt transmise live pe Facebook.

„Am investit în mai multe proiecte de tip criptomonedă care încearcă să ajute refugiaţii ucraineni. Toate au donat bani în Bitcoin sau prin cont bancar. Din păcate, multe conturi bancare au fost blocate, iar transferurile în Bitcoin nu au mai putut fi transformate în bani reali. Acest lucru a dus la întreruperea ajutorului oferit refugiaţilor. Am pus bazele proiectului LOVEUKRAINE şi am hotărât să ajutăm exact unde este nevoie. Fonduri reale oferite, la faţa locului, oamenilor reali. Numai aşa suntem siguri că fondurile comunităţii noastre ajung acolo unde este necesar”, a declarat Andrei Simion, CEO-ul proiectului.

De asemenea, refugiaţii care au ca punct de destinaţie Germania vor beneficia de asistență din partea echipei LOVEUKRAINE ai acestei țări. Ucrainenii vor beneficia de sprijin în vederea realizării formelor legale, angajării şi cazare de scurtă durată.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:37 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Încercarea eșuată de a „îngheța” Europa pentru a convinge Occidentul să facă concesii în problema Ucrainei continuă să ruineze Gazprom. La sfârșitul anului 2023, compania care operează cele mai mari rezerve de gaze de pe planetă a contabilizat pierderi din activitatea de bază, potrivit raportului companiei citat de MoscowTimes.

Gazprom a pierdut 291 de miliarde de ruble (echivalentul a 3 miliarde de euro) în anul din producția și vânzările de gaze, adică a suferit o pierdere de 5,6 miliarde de ruble (echivalentul a 56,2 milioane de euro) în medie în fiecare săptămână.

În mod oficial, compania a raportat un profit net anual de 695,6 miliarde de ruble (echivalentul a 7 miliarde de euro), dar este pe deplin asigurat prin primirea de dividende din participarea la alte companii, notează Serghei Aleksashenko, fostul vicepreședinte al Băncii Centrale, iar acum membru senior la Brookings Institution. În valoare de 895,2 miliarde de ruble, Gazprom a adus acțiuni la Gazprombank, grupul de asigurări SOGAZ, Novatek și Gazprom Neft, ale căror profituri au fost folosite pentru a „petici” bugetul monopolistului de gaz.

Potrivit rapoartelor, în ultimul an, veniturile Gazprom au scăzut cu o treime, profitul operațional cu 80%, iar fluxul net de numerar – diferența dintre intrările în conturi și ieșirile – s-a ridicat la doar 55,9 miliarde de ruble. Drept urmare, Gazprom nu a reușit să restabilească în mod semnificativ „perna de numerar”: în 2022 s-a micșorat de 6 ori, de la 1,473 trilioane la 247 miliarde de ruble, iar în 2023 a crescut cu 74 de miliarde modeste.

Comparativ cu nivelurile de dinainte de război (185 miliarde de metri cubi în 2021), exporturile Gazprom s-au triplat. Livrările către Europa au scăzut la 28 de miliarde de metri cubi, nivelul din a doua jumătate a anilor 1970. Dar producția Gazprom s-a ridicat la doar 404 miliarde de metri cubi și s-a dovedit a fi cea mai mică în cei 34 de ani de existență a companiei. Față de 1990, când Ministerul Industriei Gazelor din URSS a fost transformat într-o corporație de stat a gazelor, Gazprom a pierdut o treime din producție, adică aproape 200 de miliarde de metri cubi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău