Mafia fierului vechi! Slusari: Autorizație pentru cinici ani Uzinei de la Rîbnița. Ministerul Mediului ridică din umeri

02 Iun. 2022, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Iun. 2022, 14:45 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul deputat Alexandru Slusari susține că autoritățile de la Chișinău urmează să acorde autorizație de funcționare pentru o perioadă de cinici ani Uzinei Metalurgice de la Rîbnița.

„Agenția de Mediu urmează să elibereze Uzinei Metalurgice din Rîbnița autorizație pentru 5 ani. Am înțeles că interesele întreprinderii strategice a regimului separatist deja sunt protejate la cel mai înalt nivel la Chișinău. Iar proprietarul companiei  MMS MINERALS & MERALS SOLUTIONS, Radomir Șeremet, prietenul lui Vladimir Andronache, care încarcă deșeuri metalice la Rîbnița din România și care m-a atacat în judecată, are prietenie cu o persoana foarte influentă din conducerea țări”, susține Slusari.

Slusari arată cu degetul la Guvern care de ceva vreme nu mai vorbește despre necesitatea efectuării ordinii pe piața metalelor și combată rea concurenței neloiale din p arte BPM.

„Pe fundalul indiferenței demonstrative din partea Agenției Proprietății Publice, continuă să moară SA Metalferos. Vedem că cu prețul ruinării producătorilor autohtoni, care achită impozitele în bugetul public național, și periclitării investițiilor române, se curăță definitiv drumul monopol pentru o compania din zona gri  cu istoria obscură și proprietarii reali necunoscuți, care nu are nici o tangența fiscală cu Republica Moldova”, a mai punctat Slusari.

Ministerul Mediului susține că autorizația de funcționare a Uzinei de la Rîbnița urmează să fie prelungită pentru o lună și nu pentru cinci ani.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău