Maib lansează proiectul de redesign al aplicației mobile maibank

22 Dec. 2021, 11:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Dec. 2021, 11:14 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Echipa maib este încântată să anunțe despre demararea unui proiect grandios de redesign al aplicației de mobile banking pentru clienții persoane fizice – maibank. Proiectul va contribui semnificativ la îmbunătățirea experienței de utilizare a aplicației (User Experience, prescurtat – UX) și la creșterea acesteia la nivelul următor.

În acest proiect de anvergură banca se angajează împreună cu una dintre companiile internaționale cu renume și experiență de succes în elaborarea de interfețe web și mobile, selectată împreună cu partenerul strategic al maib – Mastercard.

„Demararea acestui proiect reprezintă o etapă mult așteptată de noi. În 2020 și 2021 am investit mult efort pentru a aduce cât mai multe servicii în aplicație, oferind maximum confort de a face banking fără a veni în sucursală. Deși vom continua să integrăm servicii noi în aplicația mobilă, acum ne vom concentra în paralel să creăm și cea mai bună experiență a clienților în online. Regretăm că posibil experiența de până acum nu a fost una ideală și pe măsura așteptărilor, însă sunt sigură că prin acest proiect vom aduce o experiență de mobile banking mult peste așteptările clienților. Mai mult decât atât, clienții sunt cei care vor co-crea alături de noi, un grup de clienți fiind antrenați în procesul de redesign, comunicându-ne ce-și doresc, ce așteptări au și le mulțumesc pentru că împreună avansăm la nivelul următor”, a declarat Aliona Stratan, prim-vicepreședinta maib.

Proiectul va derula pe parcursul a 6 luni, timp în care echipa maib, alături de cei mai buni specialiști în Business Consulting, User Research, User Experience, User Interface Design, dar și alături de clienți ai băncii vor munci cot la cot pentru a crea o versiune complet nouă și considerabil îmbunătățită a aplicației mobile maibank.

Actualmente grupul de lucru analizează cele mai bune practici ale liderilor mondiali din domeniul bancar și Fintech, intervievează utilizatorii aplicației mobile pentru a afla opiniile și posibilele dificultăți cu care se confruntă, toate acestea pentru a oferi o experiență net superioară în comparație cu orice altă soluție locală sau regională, a răspunde și anticipa așteptările clienților.

Grupul de lucru va aprecia feedbackul fiecărui client privind experiența de utilizare a aplicației mobile maibank, motiv pentru care îi invită să-și spună părerea și să ofere recomandări completând chestionarul.

Împreună la nivelul următor!

P.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău