Victoriabank, desemnată cel mai onest contribuabil al anului

03 Iul. 2024, 11:33
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
03 Iul. 2024, 11:33 // Slider //  bani.md

Serviciul Fiscal de Stat a desemnat Victoriabank drept cel mai onest contribuabil al anului. Banca a fost premiată pentru transparența de care dă dovadă în administrarea afacerii și pentru modul exemplar de onorare a obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Reprezentanții companiilor selectate au fost invitați la Ministerul Finanțelor pentru a li se înmâna trofeele. La Gala Contribuabilului Onest 2024 au participat președinta Maia Sandu, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, și șefa Serviciului Fiscal de Stat, Olga Golban. Oficialii au mulțumit reprezentanților întreprinderilor premiate pentru că oferă statului resursele necesare pentru a construi un stat european. 

Cu o prezență pe piață de 35 de ani, Victoriabank e recunoscută pentru responsabilitate și pentru contribuțiile sale semnificative la bugetul de stat. În 2023, banca a achitat taxe și impozite în sumă de peste 300 de milioane de lei.

Pentru noi, responsabilitatea fiscală nu este doar o obligație, ci o parte esențială a modului în care ne desfășurăm activitatea. Această recunoaștere este o dovadă că succesul se poate atinge prin integritate, conformare și transparență financiară. A fi un contribuabil onest înseamnă a pune umărul la dezvoltarea și modernizarea țării. Vom continua să susținem economia, pentru că în acest mod contribuim la prosperitatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Vitalie Corniciuc, CFO Victoriabank. 

Lista celor 100 de agenți economici cu grad înalt de credibilitate a fost întocmită în urma unei evaluări desfășurate după criterii riguroase, inclusiv:

  • nu au fost admise restanțe la Bugetul Public Național până în ultima zi a anului de gestiune;
  • în rezultatul controalelor efectuate în ultimul an de gestiune nu au fost depistate încălcări sau sumele calculate conform deciziilor emise nu depășesc pragul de semnificație;
  • impozitele achitate la buget constituie mai mult de 10% din livrări;
  • salariul mediu al angajaților depășește salariul mediu lunar pe economie.

Victoriabank implementează cele mai înalte standarde financiare și bune practici de administrare fiscală. Conducerea băncii încurajează raportarea financiară onestă, iar prin politicile sale riguroase și practicile etice, compania sprijină dezvoltarea unui mediu economic sănătos și durabil.

Despre Victoriabank:

Victoriabank este o bancă de top din Republica Moldova, cu o cotă de piață a activelor de 14%. Activitatea băncii este organizată pe mai multe linii principale de business, incluzând servicii pentru persoane fizice, IMM-uri și corporate. Victoriabank are peste 300,000 de clienți activi și 70 de sedii în cele mai importante localități din țară. În prezent, în cadrul companiei muncesc aproximativ 1150 de angajați. Pentru trei ani consecutiv, Victoriabank a fost desemnată angajator de top din Republica Moldova.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău