Marea Britanie va cheltui 15.000.000 $ pentru a-i avertiza pe tineri despre riscurile în investițiile criptografice

16 Iul. 2021, 09:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
16 Iul. 2021, 09:21 // Actual //  Otilia Cotruța

Autoritatea de reglementare care supraveghează piețele financiare din Marea Britanie va lansa o campanie de 11 milioane de lire sterline (15 milioane de dolari) pentru a avertiza tinerii investitori cu privire la riscurile cu care se confruntă pe piața criptomonedelor, inclusiv cel final – a pierderilor totale.

Autoritatea pentru Conduită Financiară a declarat joi că va crea mesaje de marketing digital pentru a aborda „explozia” în rândul tinerilor care speculează criptomonede și alte investiții cu risc ridicat.

45% dintre tinerii investitori din Marea Britanie afirmă că prima lor investiție a fost în criptomonede, o mare parte dintre aceștia folosind datorii pentru a-și face achizițiile, potrivit cercetărilor efectuate de platforma de investiții Interactive Investor publicată la începutul acestei luni.

„Aceasta este o categorie de consumatori cu care nu suntem obișnuiți să ne implicăm – tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani sunt mai susceptibili de a fi atrași de social media”, și este necesară o campanie a FCA pentru a-i avertiza asupra riscurilor, a spus Nikhil Rathi, CEO-ul FCA, într-un discurs de joi.

“Și aceste riscuri sunt puternice. După cum am precizat în repetate rânduri: investitorii în cripto-active ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a spus Rathi, prezentând planul FCA de a deveni un organism de reglementare mai proactiv.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni din Marea Britanie au cumpărat cripto-active, potrivit cercetărilor publicate în ultimul an de către FCA. Rathi a declarat că analiza din acest an a constatat că cei care participă la astfel de investiții erau minorități etnice mai proporționale și mai probabil.

„Există, de asemenea, dovezi că, la fel ca în cazul episodului GameStop, mai mulți oameni văd investițiile ca divertisment – comportându-se mai puțin rațional și mai emoțional, susținute de influențatori anonimi și inexplicabili din rețelele sociale”, a spus el, referindu-se la creșterea și scăderile accelerate și accentuate. în acțiunile din SUA ale retailerului de jocuri video ca parte a așa-numitului raliu meme-stocks.

Atunci când „tehnologia este utilizată pentru a promova noi investiții către consumatori, este esențial să existe controale corecte”, a spus el.

Organul de supraveghere a publicității din Marea Britanie, Advertising Standards Authority, intenționează să combată ceea ce consideră marketing înșelător pentru investițiile în criptomonede, potrivit unui raport al Financial Times la începutul acestei luni.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
28 Iul. 2021, 10:00 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Lumea de astăzi, așa cum o trăim și o simțim, era greu de anticipat în urma cu 15 – 20 de ani. Cu toate acestea, nivelul de conectivitate de care ne bucurăm în prezent a fost pregătit de o serie de evenimente remarcabile pentru acea vreme, din domeniul tehnologiei. Astăzi tehnologia atinge fiecare aspect al vieții, viitorii angajatori punând un accent deosebit pe abilitățile digitale ale membrilor echipei. 

Se întâmplă pentru că astăzi, accelerat de criza generată de pandemie, sectorul IT și-a demonstrat importanța, eficiența și necesitatea. 

În Republica Moldova sectorul IT este ramura cu dezvoltarea cea mai dinamică, în care exporturile de servicii s-au triplat în ultimii doi ani. 

Cererea de competențe digitale în continuă creștere și ofertele de muncă tot mai atractive, generează locuri de muncă cu salarii dintre cele mai mari din economia Republicii Moldova, angajații din sectorul IT având acum cele mai mari salarii pe economie. 

Proiectul TEKWILL implementat de ATIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei susține un proiect de comunicare despre procesul de admitere la specializările IT, inclusiv din considerentul soluțiilor pe care îl poate oferi domeniul IT pentru dezvoltarea profesioniștilor în Republica Moldova.  

Sectorul IT este atât de dinamic și vibrant, vast și variat, încât absolvenții programelor aferente se pot specializa în domeniul lor de interes, în funcție de program și preferințe, având posibilitatea să-și aleagă ritmul și modul de lucru: în echipă sau individual, în companii mari, în cadrul unor mici afaceri proprii sau în cadrul unor startup-uri de succes.

Potrivit unui anunț al Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova, viitorii studenți pot obține abilități digitale urmând unul dintre programele de studii:

 • INFORMATICĂ cu specializările

Tehnologii Informaționale și Paradigme de Programare

Elaborare și gestionare a sistemelor informatice

 • INFORMATICĂ APLICATĂ cu specializările

Design Informațional și Grafic

Securitatea Informației

 • INFORMATICĂ (Științe ale educației)

Viitorii studenți vor beneficia de un mediu academic stimulativ, laboratoare performante, cursuri interesante și actuale, stagii de practică în companii de vârf, burse de mobilitate în străinătate, cămine renovate. După absolvirea programelor, aceștia se vor alege cu diplomă recunoscută în țară și peste hotare, un loc de muncă asigurat, potențialul unei cariere de succes. 

Urmând studiile la facultatea de Matematică și Informatică poți deveni:

 • Administrator de rețele / sisteme
 • Architect software / sistem / baze de date
 • Analist baze de date
 • Analist / specialist / expert în securitatea informației
 • Dezvoltator software
 • Designer Web
 • Programator
 • Manager al resurselor informaționale / sistemelor informatice
 • Profesor de informatică

Ritmul accelerat de creștere a cererii specialiștilor în domeniul IT în sectoarele publice și private, calitatea studiilor urmate, abilitățile de a gândi în mod critic, de a comunica clar și de a rezolva probleme complexe fac ca rata de angajabilitate a absolvenților să fie aproape de 100%. 

Alege cariera IT la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova. 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați fmi.usm.md. 

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală