Miliardarul rus care a încercat să-l fure pe Vladimir Putin a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

29 Iun. 2022, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Iun. 2022, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Dmitri Mihalcenko, un miliardar rus acuzat de deturnare de fonduri în timpul construirii unei reședințte oficiale pentru președintele Vladimir Putin, a fost condamnat marți la 20 de ani de închisoare, relatează TASS.

Tribunalul militar care l-a judecat pe acesta a decis ca omul de afaceri să execute pedeapsa într-o colonie penală cu regim strict și a dispus de asemenea amendarea sa cu un milion de ruble.

O altă persoană pusă sub acuzare în proces, un fost director al unei companii de stat din cadrul Serviciului de Protecție al Rusiei (FSO), a fost condamnat de instanță la 15 ani într-o colonie cu regim strict, cu o amendă de 900 de mii de ruble.

Fostul șef al Serviciului de Inginerie și Suport Tehnic din cadrul FSO, general-locotenentul în rezervă Igor Vasiliev și șeful unuia dintre departamentele aceluiași serviciu, colonelul Dmitri Ulitin, au fost condamnați de instanță la șase, respectiv cinci ani într-o colonie cu regim general și la plata unei amenzi în valoare de 500 de mii de ruble.
Aceștia și-au pierdut de asemenea gradele militare.

Cum a pus la cale miliardarul rus deturnarea de fonduri

Instanța l-a condamnat marți pe Dmitri Mihalcenko la pedeapsa maximă de 20 de ani, cerută mai devreme în cursul lunii iunie de procurorii ruși.

Rechizitoriul întocmit de aceștia afirmă că FSO a semnat un contract în valoare de 5,7 miliarde de ruble cu una dintre firmele lui Mihalcenko pentru construirea unei reședințe pentru Putin în Novo-Ogaryovo, o moșie la vest de Moscova aflată în proprietatea președinției Rusiei.

Contractul acordat în 2014 prevedea construirea unei case de recepție, a unui hotel cu sală de sport, un birou al comandantului SFO însărcinat cu protejarea lui Putin, un garaj, un hangar pentru depozitarea echipamentelor, un punct de control și o cameră de cazane.

Procurorii ruși afirmă că, după ce au primit un avans de 2,6 miliarde de ruble, inculpații au amânat lucrările în mod repetat și cu ajutorul mai multor firme pe care le-au subcontractat, au încasat și utilizat fondurile „la propria lor discreție.”

Militari ruși, implicați în schema de fraudă

Doi dintre directorii companiilor implicate în schemă au fost deja condamnați la închisoare în 2020 într-un proces separat, primind 5, respectiv 6 ani de detenție într-o colonie penală cu regim strict. Alți doi oameni de afaceri au fost condamnați ulterior la 4 și 3 ani de detenție.

Fostul șef adjunct al departamentului de construcții, inginerie și asistență tehnică din cadrul FSO, locotenent-colonelul Alexei Golohvostov, a fost la rândul său condamnat pentru luare de mită în valoare de 20,7 milioane de ruble.

Procurorii ruși afirmă că, în schimbul banilor, acesta a ignorat furturi și greșeli în timpul construcției reședinței. El a fost condamnat în data de 27 mai a acestui an la 11 ani într-o colonie cu regim strict.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:30 // Actual //  Lupu Eduard

Piaţa bursieră din India este pe cale să ia locul Hong Kong-ului în topul celor mai mari burse din lume, într-o creştere despre care analiştii spun că atestă optimismul investitorilor cu privire la perspectivele economice ale celei mai populate ţări din lume.

Potrivit World Federation of Exchanges, o asociaţie comercială a pieţelor bursiere reglementate public, capitalizarea totală a pieţei companiilor indiene listate la bursă era de 3,7 miliarde de dolari la sfârşitul lunii octombrie, faţă de 3,9 miliarde de dolari pentru Hong Kong.

Preţul acţiunilor indiene a crescut în noiembrie ca urmare a câştigurilor solide şi a proiecţiilor optimiste de creştere, ceea ce a pus grupul său bursier pe cale să devină al şaptelea cel mai mare din lume, după New York Stock Exchange, Nasdaq, Shanghai, Euronext, Japonia şi Shenzhen.

Indicele Nifty 50 al marilor companii din India a crescut cu 8,1% în ultima lună, atingând maxime recorduri în această săptămână, în timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 6,7% în aceeaşi perioadă, pe măsură ce economia chineză se răceşte.

În ultimul deceniu, indicii bursieri ai Indiei şi Chinei „au evoluat destul de mult mână în mână”, ca parte a unei poveşti generale a pieţelor emergente, a declarat Abhiram Eleswarapu, şeful departamentului de acţiuni indiene la BNP Paribas din Hong Kong.

Aceştia au început să difere în ultimii trei ani, a spus Eleswarapu. „Indicii bursieri din China au fost, în general, în scădere … în timp ce cel din India a mers într-un singur sens, adică în sus”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău