Miturile legate de bani care te împiedică să câștigi mai mult. NU mai crede în ele sau vei rămâne sărac toată viața

19 Ian. 2022, 15:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Ian. 2022, 15:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prosperitatea reprezintă un mindset care este un echilibru perfect între banii pe care îi primești și cât consideri că meriți. Astfel, felul în care gândești despre ceea ce meriți este reflectat în realitatea ta. Nu trebuie să te uiți foarte adânc în subconștientul tău sau să te întrebi ce gânduri limitative ai legate de bani, ci mai degrabă uită-te la realitatea ta.

Uită-te la locul în care stai, uită-te dacă primești ceea ce crezi că meriți, uită-te la condițiile în care ai ales să trăiești, la ce îți permiți și la ce nu îți permiți. Aceste lucruri din afara ta, sunt o reflexie a subconștientului tău. Ele reflectă nu ceea ce îți dorești sau ceea ce consideri că meriți, ci ceea ce subconștientul tău crede că meriți cu adevărat.

Imaginează-ți că ai un fel de termostat, dar de această dată financiar, setat la o anumită sumă și cu anumite condiții de merit sau nu merit.

Orice sumă care este în afara limitelor acestuia, într-un fel sau altul va ieși din spațiul tău. Vei crea accidente, incidente, pierderi și alte tipuri de situații care vor duce la revenirea la același nivel.

Iată care sunt cele mai întâlnite mituri despre bani care te împiedică să câștigi mai mult:

1. Ajunge doar să citești despre bani, ca să faci o schimbare importantă pe plan financiar

În ceea ce privește primul mit, dacă doar citești și înveți despre bani, fără să faci nicio acțiune, nu este suficient. Tony Robbins spune că 80% din ce faci este determinat de mindset și 20% contează abilitățile specifice pe care le ai. Altfel spus, dacă vrei să schimbi ceva, e important să ai un mindset diferit și acest mindset care are 80% impact, să fie însoțit de 20% de acțiuni. Dacă citești, subconștientul nu se schimbă și acumularea de informații poate să aibă chiar efect advers, pentru că crește distanța dintre cum ar trebui să faci (ce citești) și cum faci efectiv (dictat de subconștient).

2. Creezi prosperitate folosind tehnici de meditație, EFT, rugăciune sau Thetahealing

Al doilea mit legat de cum poți să construiești avere sau prosperitate este să folosești tehnici cum ar fi meditație, EFT, rugăciunea, Thetahealing sau alte tehnici de tipul acesta. Toate ajută, atâta vreme cât tu consideri că te ajuta. Aceste tehnici sunt limitate în timp pentru că se bazează preponderent pe efectul placebo și poate că rezolvă problema temporar, dar nu acționează asupra cauzelor adevărate care împiedică prosperitatea să se manifeste. Aceste tehnici gestionează efectele lipsei de prosperitate prin trucuri ale minții, fără să acționeze în mod sistematic și strategic asupra cauzelor reale ale lipsei de prosperitate.

3. Voința e suficientă ca să ai bani

Al treilea mit legat de prosperitate este că ajunge să vrei și să-ți impui că vei reuși. Comportamentul susținut prin puterea voinței funcționează doar atâta timp, cât poți să fii conștient de el și poți să ai focus pe el. În momentul în care nu ai focus conștient asupra comportamentului pe care vrei să îl implementezi, mintea își va relua rutinele vechi și va acționa așa cum a fost condiționată în trecut, adică vei avea comportamentul de care vrei să scapi. Asta înseamnă că degeaba vrei să îți impui un anumit comportament cu puterea voinței, șansele ca să reușești în acest mod fiind extrem de mici.

4. Banii nu sunt importanți

Al patrulea mit legat de bani este că ei nu sunt importanți. Foarte mulți clienți îmi spun «Banii nu sunt importanți pentru mine.», «Eu vreau să-mi urmez misiunea, să fac ce îmi place și banii dacă vin, e ok.». Într-un fel sunt de acord cu asta. Însă banii nu vin dacă nu sunt importanți pentru tine, și mai mult, nu vor rămâne la tine, dacă ei nu sunt importanți pentru tine. Banii sunt importanți, pentru că sunt moneda de schimb între valoarea pe care o aduci unei persoane rezolvându-i o problemă și valoarea pe care ți-o acorzi ție.

5. Poți să construiești avere financiară, ca apoi să te distrezi doar

Ultimul mit legat despre cum să atingi prosperitatea financiară implică scopul care te determină să vrei mai mulți bani.

De exemplu: vrei bani ca să poți merge pe plajă și să stai cu un cocktail în mână sau vrei să îți construiești o afacere ca să ai bani și să mergi la pescuit fără să te deranjeze nimeni? Va fi foarte dificil asta, pentru că e ca și cum ai spune: vreau bani ca să nu mai servesc pe nimeni. Universul recompensează viziunile mărețe! Cu cât ai o viziune mai mare, cu atât vei avea o mai mare putere. Universul recompensează când îți pui potențialul la lucru servind umanitatea, nu atunci când vrei, de fapt, să lenevești sau să stai în confort.

În concluzie, ca să ajungi la prosperitate financiară, ai nevoie în primul rând de un scop mai mare decât tine pentru care să acumulezi avere financiară. În al doilea rând, ai nevoie de acțiunea efectivă, în care banii să fie un scop în sine și anume să-i acumulezi, să-i economisești, să-i organizezi, să-i gestionezi, să-i investești și să-i înmulțești. Așadar, ai nevoie de componenta spirituală ca să poți să exprimi valori legate de bani și ai nevoie de componenta materială, ca să poți să propulsezi banii înspre ceva mai mare decât propria existență și confort.

Povestea subconștientului pe care ți-o spui despre bani, este povestea care se materializează.

Realitatea Live

03 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. Noi adăposturi subterane sunt în continuare construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua, citate de Agerpres. Nu

Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus Sobesednik (Interlocutorul), iar unul din autori este chiar redactorul-şef al publicaţiei, Oleg Roldughin, care a acordat un interviu despre investigaţie canalului de televiziune independent Dojdi (cu sediul în Letonia).

„Încă în perioada sovietică erau construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat, dar construcţia lor s-a intensificat în ultimul timp. Ştim cu certitudine că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi”, a spus Roldughin.

Puțin dispune de două sisteme de buncăre: unele înregistrate şi altele neînregistrate, a spus el.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, fost şef al unui departament în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar Sud. În 2020, Putin i-a dăruit acestuia un apartament de 176,7 m.p. în imobilul în care se află Direcţia pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

În cursul anchetei, Roldughin şi echipa sa de jurnalişti au descoperit că aceiaşi muncitori angajaţi pentru construirea buncărelor oficiale şi a tunelurilor pe sub palatul lui Putin de la Ghelendjik (ţinutul Krasnodar) construiesc de asemenea adăposturi private pentru preşedinte.

Numărul buncărelor private este net superior celor care pot fi identificate prin contracte oficiale sau alte documente.
Potrivit jurnalistului, un grup de muncitori a descoperit că tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Ei au găsit din întâmplare aceste tuneluri. La scurt timp, aceştia au fost condamnaţi la diferite sancţiuni administrative, unii dintre ei fiind pasibili de pedeapsa cu închisoarea şi trebuind să părăsească Rusia.

Roldughin a adăugat că renovarea buncărelor a început după ce Putin a devenit preşedinte. De exemplu, ascensoarele buncărelor din Moscova au fost modernizate, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 55 milioane de ruble (circa 902.000 dolari) pentru trei ascensoare.
„Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova. Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare. Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, susţine Roldughin, care explică unde se află buncărele lui Putin.

Mai întâi există tuneluri ascunse sub centrul Moscovei. Potrivit jurnaliştilor, celebrul sistem Metro-2 (denumire neoficială pentru buncărele clasificate anterior) leagă clădirile guvernamentale din Moscova (în principal Kremlinul) de buncărele capitalei, precum şi de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga.

Jurnaliştii de la Sobesednik au descoperit una din intrările secrete ale unui tunel în apropiere de bulevardul Miciurinski din Moscova.

Jurnaliştii au relatat că există zeci de instalaţii de acest tip în capitala Federaţiei Ruse în diferite locuri: Aleea Lucinikov ( nu departe de Piaţa Lubianka, adresa sediului şi a închisorii FSB), Aleea Krestovozdvijenski (în apropierea Ministerului Apărării) şi Taganka (lângă buncărul lui Stalin). Multe dintre ele sunt concentrate de asemenea în jurul fostului teren viran numit Ramenki-43, unde ar exista un întreg oraş subteran, legat de Kremlin prin tuneluri.

În plus, există adăposturi subterane sub palatul lui Putin din oraşul Ghelendjik, pe ţărmul Mării Negre.

Jurnaliştii cred că există un alt buncăr sub muntele Iamantau, într-un oraş bine ascuns în Ural într-un oraş numit Mejgorie, situat la sud de Ekaterinburg, undeva între Magnitogorsk şi Ufa.

„Formaţiunea teritorială administrativă închisă” (oraşe secrete, cunoscute sub numele de ZATO, în limba rusă), Mejgorie a apărut combinând două orăşele militare, Beloreţk-15 şi Beloreţk-16, situate la 20 km unul de altul. În general, se presupune că circa 15.000 de persoane locuiesc acolo. Nici măcar localnicii din regiune nu pot intra în oraş decât cu permise speciale.

Jurnaliştii subliniază că anumite lucrări la muntele Iamantau s-au intensificat în ultimul timp. S-au cheltuit mulţi bani. Avioanele ruseşti au impus o zonă de excludere aeriană deasupra muntelui şi este dificil să pătrunzi acolo pe jos, afirmă jurnaliştii de la Sobesednik.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău