Miturile legate de bani care te împiedică să câștigi mai mult. NU mai crede în ele sau vei rămâne sărac toată viața

19 Ian. 2022, 15:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Ian. 2022, 15:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prosperitatea reprezintă un mindset care este un echilibru perfect între banii pe care îi primești și cât consideri că meriți. Astfel, felul în care gândești despre ceea ce meriți este reflectat în realitatea ta. Nu trebuie să te uiți foarte adânc în subconștientul tău sau să te întrebi ce gânduri limitative ai legate de bani, ci mai degrabă uită-te la realitatea ta.

Uită-te la locul în care stai, uită-te dacă primești ceea ce crezi că meriți, uită-te la condițiile în care ai ales să trăiești, la ce îți permiți și la ce nu îți permiți. Aceste lucruri din afara ta, sunt o reflexie a subconștientului tău. Ele reflectă nu ceea ce îți dorești sau ceea ce consideri că meriți, ci ceea ce subconștientul tău crede că meriți cu adevărat.

Imaginează-ți că ai un fel de termostat, dar de această dată financiar, setat la o anumită sumă și cu anumite condiții de merit sau nu merit.

Orice sumă care este în afara limitelor acestuia, într-un fel sau altul va ieși din spațiul tău. Vei crea accidente, incidente, pierderi și alte tipuri de situații care vor duce la revenirea la același nivel.

Iată care sunt cele mai întâlnite mituri despre bani care te împiedică să câștigi mai mult:

1. Ajunge doar să citești despre bani, ca să faci o schimbare importantă pe plan financiar

În ceea ce privește primul mit, dacă doar citești și înveți despre bani, fără să faci nicio acțiune, nu este suficient. Tony Robbins spune că 80% din ce faci este determinat de mindset și 20% contează abilitățile specifice pe care le ai. Altfel spus, dacă vrei să schimbi ceva, e important să ai un mindset diferit și acest mindset care are 80% impact, să fie însoțit de 20% de acțiuni. Dacă citești, subconștientul nu se schimbă și acumularea de informații poate să aibă chiar efect advers, pentru că crește distanța dintre cum ar trebui să faci (ce citești) și cum faci efectiv (dictat de subconștient).

2. Creezi prosperitate folosind tehnici de meditație, EFT, rugăciune sau Thetahealing

Al doilea mit legat de cum poți să construiești avere sau prosperitate este să folosești tehnici cum ar fi meditație, EFT, rugăciunea, Thetahealing sau alte tehnici de tipul acesta. Toate ajută, atâta vreme cât tu consideri că te ajuta. Aceste tehnici sunt limitate în timp pentru că se bazează preponderent pe efectul placebo și poate că rezolvă problema temporar, dar nu acționează asupra cauzelor adevărate care împiedică prosperitatea să se manifeste. Aceste tehnici gestionează efectele lipsei de prosperitate prin trucuri ale minții, fără să acționeze în mod sistematic și strategic asupra cauzelor reale ale lipsei de prosperitate.

3. Voința e suficientă ca să ai bani

Al treilea mit legat de prosperitate este că ajunge să vrei și să-ți impui că vei reuși. Comportamentul susținut prin puterea voinței funcționează doar atâta timp, cât poți să fii conștient de el și poți să ai focus pe el. În momentul în care nu ai focus conștient asupra comportamentului pe care vrei să îl implementezi, mintea își va relua rutinele vechi și va acționa așa cum a fost condiționată în trecut, adică vei avea comportamentul de care vrei să scapi. Asta înseamnă că degeaba vrei să îți impui un anumit comportament cu puterea voinței, șansele ca să reușești în acest mod fiind extrem de mici.

4. Banii nu sunt importanți

Al patrulea mit legat de bani este că ei nu sunt importanți. Foarte mulți clienți îmi spun «Banii nu sunt importanți pentru mine.», «Eu vreau să-mi urmez misiunea, să fac ce îmi place și banii dacă vin, e ok.». Într-un fel sunt de acord cu asta. Însă banii nu vin dacă nu sunt importanți pentru tine, și mai mult, nu vor rămâne la tine, dacă ei nu sunt importanți pentru tine. Banii sunt importanți, pentru că sunt moneda de schimb între valoarea pe care o aduci unei persoane rezolvându-i o problemă și valoarea pe care ți-o acorzi ție.

5. Poți să construiești avere financiară, ca apoi să te distrezi doar

Ultimul mit legat despre cum să atingi prosperitatea financiară implică scopul care te determină să vrei mai mulți bani.

De exemplu: vrei bani ca să poți merge pe plajă și să stai cu un cocktail în mână sau vrei să îți construiești o afacere ca să ai bani și să mergi la pescuit fără să te deranjeze nimeni? Va fi foarte dificil asta, pentru că e ca și cum ai spune: vreau bani ca să nu mai servesc pe nimeni. Universul recompensează viziunile mărețe! Cu cât ai o viziune mai mare, cu atât vei avea o mai mare putere. Universul recompensează când îți pui potențialul la lucru servind umanitatea, nu atunci când vrei, de fapt, să lenevești sau să stai în confort.

În concluzie, ca să ajungi la prosperitate financiară, ai nevoie în primul rând de un scop mai mare decât tine pentru care să acumulezi avere financiară. În al doilea rând, ai nevoie de acțiunea efectivă, în care banii să fie un scop în sine și anume să-i acumulezi, să-i economisești, să-i organizezi, să-i gestionezi, să-i investești și să-i înmulțești. Așadar, ai nevoie de componenta spirituală ca să poți să exprimi valori legate de bani și ai nevoie de componenta materială, ca să poți să propulsezi banii înspre ceva mai mare decât propria existență și confort.

Povestea subconștientului pe care ți-o spui despre bani, este povestea care se materializează.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Mai 2022, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Lanțul de denim Levi Strauss & Co a decis să părăsească în sfârșit piața rusă după 29 de ani de activitate. Potrivit Kommersant, compania a oprit livrările de mărfuri și caută cumpărători pentru afacerile cu amănuntul. În acest context, partenerii de franciză ai companiei americane vor putea stabili importuri paralele de Levi’s în ţară, spun experţii.

Potrivit sursei citate, compania caută cumpărători pentru o parte din magazinele sale din Federația Rusă. De asemenea, a oprit livrările de mărfuri și intenționează să-și vândă stocurile prin intermediul altor site-uri.

Unul dintre potențialii cumpărători ai magazinelor Levi’s din Federația Rusă ar fi Turkish Fiba Holding A.S.

Levi Strauss & Co a fost fondat în 1853. Primul magazin din Rusia a fost deschis în 1993. În prezent, în țară există aproximativ 90 de magazine Levi’s, dintre care unele pot fi francizate. Venitul total al grupului în 2021 a fost de 5,8 miliarde de dolari, partea rusă a afacerii reprezentând nu mai mult de 2%. Managerul de brand Levi Strauss Moscow LLC a avut o cifră de afaceri de 9,37 miliarde de ruble în 2021, un profit net de 2,29 miliarde de ruble.

În martie, sediul central al Levi’s a anunțat suspendarea activităților comerciale și a oricăror investiții în Rusia din cauza operațiunii militare a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Chip Berg, directorul executiv al Levi Strauss & Co, a declarat ulterior pentru Financial Times că compania nu are de gând să redeschidă magazine în Rusia în 2022.Potrivit unor informații, compania a expediat bunuri pentru noul sezon conform planului și au spus că nu sunt așteptate alte livrări.

Amintim că, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, mai multe companii străine au decis să părăsească piața rusă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău