Nu îți fie milă de bani. Lucruri pe care nu merită să faci economii

24 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
24 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Să economisești este foarte important, totuși, există situații în care este recomandat să nu faci economii. Iată care sunt acele lucruri și situații.

 1. Sănătatea dentară

Este deja cunoscut faptul că tratamentele dentare nu sunt cele mai ieftine. Cu cât problema e mai gravă, cu atât tratamentul e mai scump. Iată de ce esre recomandat să vizitați în mod regulat medicul stomatolog. Prin profilaxie, curățare regulată și tratament imediat vei cheltui mult mai puțin. Nu lăsați problema să se agraveze până la carii detare, inflamații sau dureri insuportabile.

2. Produse cosmetice pentru îngrijirea personală

Există persoane care au o piele impecabili și li se potrivește orice produs. Dar, în cazul persoanelor cu probleme precum acnee, rozacee, dermatită și altele este necesară constultația unui specialist și produse de calitate mai înaltă. De cele mai multe ori calitatea costă, de exemplu, vitamina C s-a dovedit a fi un ingredient antioxidant și anti-îmbătrânire în radicalii liberi și îmbătrânirea extrinsecă a pielii. Dar acidul ascorbic în sine este instabil și își pierde cu ușurință proprietățile, ceea ce înseamnă că totul depinde de formulă. Derivații săi eficienți pot fi costisitori, ceea ce afectează costul produselor cosmetice.

În general, dacă produsele ieftine sunt confortabile și nu provoacă consecințe negative, le puteți folosi în continuare.

3. Bilete de avion

Companiile aeriene low-cost sunt o modalitate excelentă de a călători cu un buget redus. Prin urmare, nimeni nu te va descuraja să nu le folosești. Dar aici este important să obțineți toate informațiile despre călătorie și să planificați totul corect înainte de a cumpăra bilete. Dacă nu, puteți ajunge să plătiți mult mai mult.

Există multe nuanțe atunci când zburați cu companiile aeriene low-cost. Capcanele obișnuite includ dimensiunea bagajului de mână. Dimensiunile pot fi non-standard și, dacă nu le potriviți, riscați să plătiți o parte semnificativă din prețul biletului pentru a vă transporta bunurile la bord.

O altă surpriză neplăcută poate fi aeroportul de sosire. Companiile aeriene low-cost ajung adesea la un aeroport secundar, situat suficient de departe de destinație. Dacă nu aveți norocul de a obține un autobuz ieftin sau totul este scump în țară în ansamblu, puteți plăti o mulțime de bani pentru a ajunge la hotel.

4. Finisare dură și comunicații în timpul reparației
Tapetul nu trebuie să fie italian, iar mânerele ușilor nu trebuie să fie de designer. Este foarte posibil să economisiți la acest lucru. Dar în ceea ce privește comunicațiile și mai multe finisaje de capital, este mai bine să alegeți materiale de înaltă calitate aici.

Să presupunem că economisești câteva mii pe țeavă. Și va izbucni și va inunda vecinii. Ca urmare, va trebui să refaceți reparațiile și să plătiți despăgubiri victimelor.

5. Externalizare (Outsourcing)

Se pare că a face totul singur este foarte econom. O persoană care practică în fiecare zi își va face treaba mai bine și mai repede. Ție poate să nu îți reușească din prima, poți să irosești timpul și materiale. Aceasta înseamnă că mai târziu veți merge totuși la un specialist, astfel încât acesta să refacă totul. În acest caz, costurile totale vor fi mult mai mari.

6. Odihnă

Nu trebuie să cheltuiți sute de mii în vacanță. Dar dacă evitați odihna de calitate, doar să nu cheltuiți un ban suplimentar, atunci acest lucru va duce cu siguranță la pierderi financiare. Dacă nu veți conscara suficient timp odihnei, vă puteți îmbolnăvi, iar tratamentul costă bani. În al doilea rând, fără un echilibru între muncă și odihnă, este ușor să te arzi și să devii un angajat mai puțin valoros. Este posibil să nu vă pierdeți slujba, dar este puțin probabil să obțineți o promovare sau o creștere a salariului.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală