Olanda anunță un nou ajutor pentru Ucraina și avertizează că războiul s-ar putea prelungi

12 Iul. 2022, 05:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Iul. 2022, 05:27 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Olandei, Mark Rutte, aflat într-o vizită la Kiev, a cerut luni, 11 iulie, mai mult ajutor pentru Ucraina din partea Occidentului, potrivit AFP.

Rutte a transmis că este necesar ca Occidentul ”să continue să susţină Ucraina în toate modurile posibile”, avertizând că războiul s-ar putea prelungi.

”Acest război ar putea să dureze mai mult timp decât prevedeam sau speram noi. Însă asta nu înseamnă că putem sta să ne uităm pasiv cum se desfăşoară. Trebuie să rămânem concentraţi şi să continuăm să susţinem Ucraina în toate modurile posibile”, a declarat Rutte într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Premierul Olandei a efectuat o vizită la Bucea, Irpin şi Borodianka, trei oraşe situate lângă Kiev, ocupate de militari ruşi la începutul războiului şi care au devenit un simbol al atrocităţilor pe care aceștia le-au comis în Ucraina.

Rutte a anunțat trimiterea în Ucraina a unor sisteme de artilerie suplimentare, cu rază lungă de acţiune, şi a unui ajutor financiar de 200 de milioane de euro.
Aceasta a fost prima vizită în Ucraina a premierului olandez de la începutul invaziei Rusiei, la 24 februarie.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău