Pandemia schimbă definitiv modul în care oamenii călătoresc: Ce urmăresc turiştii în utlima perioadă

26 Sept. 2021, 19:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 19:17 // Actual //  Lupu Eduard

Modul în care oamenii călătoresc a fost schimbat pentru totdeauna de pandemie, a anunţat şeful platformei de cazare AirBnB, potrivit BBC News, citat de Ziarul Financiar.

Brian Chesky a declarat pentru BBC că diferenţele dintre călătoriile de afaceri şi cele de agrement sunt din ce în ce mai neclare datorită tiparelor de lucru la distanţă.

Acesta a spus că oamenii optează pentru pauze mai lungi cu familia şi prietenii, căutând o „legătură umană” mai puternică.

„Cred că ceeea ce vedem astăzi este o întreagă revoluţie a modului în care călătorim”, a spus Chesky.

„Obişnuiam să locuim într-un sigur loc, în casa noastră, să lucrăm într-un altul, la birou, şi să călătorim într-un al treilea. Acum, toate aceste trei locuri sunt convergente”, a adăugat el.

”Trebuie să sperăm că angajatorii nu vor fi nevoiţi să forţeze oamenii să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână pentru a înţelege că totul s-a schimbat definitiv”.

Pandemia a lovit puternic AirBnB, compania pierzând aproximativ 80% din afacerea sa în doar câteva luni.

Cu toate acestea, Chesky a declarat că cererea a revenit puternic încă din vara trecută, în timp ce obiceiurile consumatorilor s-au schimbat.

Zoomul şi alte aplicaţii care permit munca la distanţă au „modificat fundamental” nevoia de a călători pentru muncă, a spus Chesky, potrivit sursei citate.

În schimb, oamenii alegeau să trăiască şi să lucreze departe de casă, nu doar câteva zile sau o săptămână ci „pentru o lună sau o vară întreagă”.

În ciuda popularităţii sale, platforma de cazare a fost criticată pentru creşterea substanţială a chiriilor. Acest fapt a declanşat proteste în oraşe precum San Farncisco şi Barcelona, alături de o serie de reglementări mai dure asupra companiilor de închiriere de locuinţe pe termen scurt.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 18:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a semnat ordinul, iar prin urmare elevii din Chișinău, Bălți și UAT Găgăuzia vor reveni în sălile de clasă abia din data de 8 noiembrie.

Se întâmplă după ce membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au recomandat ministerului să examineze această posibilitate în contextul în care situația epidemiologică din aceste teritorii este una alarmantă.

„Conform Ordinului nr.1474, semnat astăzi de către ministrul Anatolie Topală, organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) vor emite ordine de prelungire a vacanței pentru instituțiile din teritoriul administrat, dacă fac parte din zonele în care este stabilit pragul de alertă roșu. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor. Potrivit aceluiași Ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate. Totodată, precizăm că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie”, anunță MEC.

Amintim că, într-o hotărâre a CNESP din data de 26 octombrie, era menționat faptul că membrii comisiei recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru instituțiile de învățământ din localitățile unde este stabilit cod roșu de alertă epidemiologică.

Vacanța elevilor a început în data de 23 octombrie și va dura până în data de 31 octombrie.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se desfăşoară activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

 

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie