Pe unde se trece frontiera mai rapid în Republica Moldova

06 Mart. 2022, 11:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mart. 2022, 11:46 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru a dirija eficient fluxul de refugiați către punctele de frontieră moldo-ucrainene mai puțin aglomerate, unde timpul de așteptare în frontiera este mai redus, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un parteneriat cu operatorul de telefonie Orange.

Astfel, operatorul de telefonie a predefinit un mesaj în limba ucraineană, care intră automat în casuțele de mesagerie ale celor, care se află în aria de operare a Orange, în teritoriul ucrainean din proximitatea frontierei cu Republica Moldova. Mesajul îi informează pe cetățenii străini care sunt punctele de frontieră mai libere, unde timpul de așteptare este mai redus.

Măsura a fost luată din cauza supra-aglomerării punctelor de frontiera Palanca și Tudora.

Recomandarea MAI pentru refugiații ucraineni este urmatoarea:

Stimați cetățeni,

Vă recomandăm să treceți frontiera Republicii Moldova prin punctele de frontieră mai puțin aglomerate.

Vă informăm că punctele de frontieră Maiaki-Udobnoe-Palanca și Starokazacie-Tudora sunt supraîncărcate. Timpul de așteptare poate fi chiar de 8 ore.

În aceste condiții, MAI recomandă să folosiți punctele alternative de control la frontierei de la:

Serpnevo (UKR) – Basarabeasca (RM)
Maloyaroslavts 1 (UKR) – Ceadîr-Lunga (RM)
Troiani (UKR) – Ceadîr-Lunga (RM)
Tabaki (UKR) – Mirnoe (RM)
Vinogradivka (UKR) – Vulcănești (RM)
Reni (UKR) – Giurgiulești (RM)

Realitatea Live

02 Feb. 2023, 13:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Feb. 2023, 13:59 // Actual //  Lupu Eduard

Fabrica de lactate de la Bălți, Incomlac controlată de Vladimir Jardan unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor din Republica Moldova își extinde afacerile în România.

Una dintre cele mai vechi și mai mari fabrici de produse lactate din județul Suceava, SC Bucovina SA, din localitatea Șcheia, a fost preluată de o companie din Republica Moldova, SC Incomlac SA. Compania din Moldova a achiziționat 61,2125% din acțiunile totale ale Bucovina SA, devenind astfel acționarul majoritar al fabricii de lactate sucevene, scrie monitorulsv.ro.

În ceea ce-i privește pe candidații propuși pentru funcția de administrator al SC Bucovina SA, în vederea alegerii noului Consiliu de Administrație, pe listă se regăsesc patru nume. Noul acționar majoritar a făcut trei propuneri pentru Consiliul de administrație, primul fiind actualul director executiv al companiei din Republica Moldova, Viorel Cibota. Acesta are vârsta de 42 de ani, are domiciliul în Republica Moldova, are specializări de economist și manager în comerț, iar din anul 2002 și până în prezent a lucrat doar în cadrul SC Incomlac SA. A doua propunere este Vitalie Cojuhari, în vârstă de 44 de ani, tot din Republica Moldova, membru al Consiliului de Administrație al SC Prodlacta SA, iar a treia propunere este Elena Jardan, în vârstă de 43 de ani, din Săcele, în prezent director financiar al Prodlacta.

SC Bucovina SA este unul dintre producătorii importanți din industria alimentară din regiunea Moldovei. Firma a fost înființată în anul 1991 și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, produsele sale constând în principal din lapte de consum, produse proaspete, unt, înghețată, lapte praf, smântână, brânzeturi. Compania deține o fabrică de produse lactate și înghețată în comuna Șcheia, iar în orașul Fălticeni are o fabrică de lapte praf, unt și brânzeturi.

Noul acționar majoritar al fabricii sucevene, SC Incomlac SA, anunță că este cea mai mare întreprindere de produse lactate din Republica Moldova. Ultimele date relevă un profit de 1,2 milioane de lei, cu peste 40% mai puțin față de anul 2020.

Incomlac face parte din grupul de companii JLC controlat de milionarul Vladimir Jardan, care mai deține în România, la Brașov fabrica de lactate Prodlacta. Vladimir Jardan împreună cu familia sa, controlează mai multe companii din domeniul lactatelor din Moldova, România, Ucraina, Kazahstan și Germania

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău