Presa: Șeful Termoelectrica, acuzat că strânge bani de la antreprenori și deține un imperiu imobiliar. Reacția lui Eni

13 Aug. 2021, 11:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
13 Aug. 2021, 11:06 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

În presa din Republica Moldova au apărut informații precum că directorul întreprinderii Termoelectrica, Veaceslav Eni, ar colecta  „comisioane” de la antreprenori:

,,capul unui grup intern infracțional, care pe parcursul mai multor ani colectează forțat de la antreprenori ,,comisioane pantagruelice”. Sumele comisioanelor ,,ridicate” în numerar de la un singur antreprenor ar ajunge chiar la sute de mii de euro (taxa per contract variază între 15% din suma totală a unui singur contract), ele fiind plătite pentru licitații aranjate sau trucate, la care s-au vândut activele companiei (spații de depozitare, garaje, clădiri, terenuri pe care s-au montat echipamente de pompare, etc.), dar și pentru prestarea de servicii pentru renovarea și modernizarea Întreprinderii”.

Totodată, potrivit acelorași surse, familia lui Vaceslav Eni ar deține un imperiu imobiliar. Documentele însoțitoare informațiilor, pot fi văzute AICI.

 

Sursa citată menționează cp „Utilprim” SRL, fondată (100%) de Ina Eni, soția șefului de la Termoelectrica, având sediu în mun. Chișinău, sec. Râșcani, str. Hîncu Iacob, 8/1, posedă mai multe spații cu diverse destinații.

La fel și fiica acestuia, Andreea Eni, la o vârstă fragedă deja este proprietara mai multor imobile de milioane.

FOTO AICI.

De asemenea, se menționează că „persoane din anturajul dlui Director de la Termoelectrica susțin că dânsul ar avea obișnuința de a se lăuda cu o vilă de toată frumusețea, situată într-un loc pitoresc din Molovata/Dubăsari și cu o pensiune luxoasă din Vatra Dornei/România, înregistrată pe rudele lui, care locuiesc în țara vecină.”

 

Solicitat de Bani.md, prin intermediul serviciului de presă al Termoelectrica, Veaceslav Eni susține că aceste informații fac parte dintr-o amplă campanie de denigrare a numelui său. Inclusiv din această campanie ar face parte și materialul publicat anterior, pe data de 22 iulie. În acel articol se vorbește despre licitații trucate realizate cu implicarea Termoelectrica.

„La data de 12 august 2021, pe pagina web www.punctul.md a fost publicat un articol de presă cu conținut fals și defăimător, autorul încercând astfel să mă discrediteze pe mine și să-mi lezeze onoarea și reputația mea și a instituției pe care o conduc.”, declară Veaceslav Eni.

Articolul la care ne referim poate fi citit aici: 👇

Securitatea țării este amenințată după ce Termoelectrica ar fi trucat o licitație de modernizare a unui bloc energetic

Referitor la informația despre imobilele dețiute, Veaceslav Eni susține că „bunurile imobile menționate în articol sunt dobândite în mod legal și din surse primite în mod oficial pe perioada anterioară a activității până la angajarea în cadrul „TERMOELECTRICA” S.A., fiind declarate la organele competente care nu au stabilit careva abateri de la norma legală.”

„La fel, menționez că nu posed personal sau prin persoane terțe careva bunuri imobile peste hotarele Republicii Moldova.”

Eni mai declară că își rezervă „dreptul de a apela la organele abilitate de drept în scopul apărării drepturilor mele civile și anume dreptul la respectarea onoarei și demnității umane și vieții private, garantate de Constituția Republicii Moldova și Convenția Europeană a Drepturilor Omului.”

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală