Presiune pe Wall Street: Optimismul privind profiturile crește așteptările pentru companiile americane

07 Iul. 2024, 10:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
07 Iul. 2024, 10:37 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Companiile americane vor trebui să înregistreze cea mai mare creştere a profiturilor din ultimii doi ani pentru a evita dezamăgirea analiştilor optimişti de pe Wall Street, ceea ce reprezintă o provocare pentru creşterile viitoare ale pieţei bursiere după o serie de maxime record, scrie FT.

Acţiunile S&P 500 sunt aşteptate luna aceasta să raporteze o creştere anuală a profiturilor de aproape 9% în cele trei luni până în iunie, cea mai mare creştere trimestrială de la începutul anului 2022, potrivit previziunilor analiştilor compilate de FactSet.

Indicele a urcat cu aproximativ 16% în 2024, într-o creştere susţinută în mare parte de o mână de companii tehnologice masive.

Acest lucru a împins evaluările acţiunilor la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape trei ani, lăsând loc pentru dezamăgire în cazul în care câştigurile nu reuşesc să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

„Avem nevoie de câştiguri pentru a ajunge la nivelul evaluărilor”, a declarat Liz Ann Sonders, strateg şef de investiţii la Charles Schwab. „Nu sugerez că acesta va fi un trimestru „uh-oh” în care nu veţi îndeplini aceste aşteptări, dar este clar că ştacheta a fost pusă destul de sus.”

Băncile de investiţii, inclusiv JPMorgan Chase şi Citigroup, dau startul serios sezonului vineri, 12 iulie, cu sectorul financiar dominând primele zile. Microsoft, Alphabet, compania mamă a Google, şi Tesla sunt programate să raporteze pe 23 iulie.

Analiştii îşi reduc de obicei previziunile privind câştigurile companiilor pe măsură ce se apropie sezonul rezultatelor, însă în acest trimestru acest lucru nu s-a întâmplat în aceeaşi măsură. Conform FactSet, cifrele au fost reduse cu doar 0,5 %, comparativ cu o medie de 3,4 % în ultimii cinci ani.

În acelaşi timp, creşterea tehnologică a dus S&P la un nivel record şi a împins evaluarea sa de la 19 ori câştigurile preconizate în ianuarie la un multiplu de puţin peste 21 de ori – cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2021, în timpul pandemiei de coronavirus.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău