Radu Albot a făcut surpriza primului tur Australian Open, depășind tenismanul nr. 13 mondial. De cine va da în turul doi

09 Feb. 2021, 14:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Petru Cosoi
09 Feb. 2021, 14:29 // Bani și Afaceri //  Petru Cosoi

Tenismanul moldovean Radu Albot a făcut surpriza primului tur al turneului Australian Open 2021, depășindu-l pe spaniolul Roberto Bautista Agut. Partea surprinzătoare e că cel mai bun tenisman moldovean, actualmente clasat pe poziția 85 în clasamentul ATP și cea mai bună poziție ocupată vreodată – 39, l-a depășit pe spaniolul actualmente plasat pe poziția 113 și cea mai bună poziție ocupată vreodată – 9. Astfel, Albot s-a calificat în turul doi.

„Astăzi am reușit calificarea în al doilea tur la Australian Open 2021, după ce l-am învins pe titratul spaniol Roberto Bautista Agut (nr. 13 mondial), scor – 6-7 6-0 6-4 7-6”, a scris Radu Albot pe pagina sa de Facebook.

În turul doi, care se va desfășura pe 11 februarie, Radu Albot îl va întâlni pe reprezentantul țării gazde, australianul Christopher O’Connell, care la fel a făcut una dintre surprizele primului tur.

O’Connell este actualmente plasat pe poziția 121 în clasamentul ATP, iar cea mai bună poziție ocupată de acesta a fost 111. În primul tur acesta l-a depășit de germanul Jan-Lennard Struff, plasat pe poziția 37 și cea mai bună clasare 29

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Cei care spun că Republica Moldova nu trebuie să se împrumute de pe extern este greșit. Or, lipsa banilor externi ar însemna reducerea cheltuielilor sociale, lipsa compensaților și stoparea investițiilor cu un impact negativ pentru câțiva ani, a răspuns ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi socialiștilor, care s-au arătat revoltați că Republica Moldova se împrumută de la finanțatorii externi.

„De ce ne împrumutăm de pe extern. Odată cu invazia Rusiei în Ucraina sistemul bancar a suferit un șoc puternic. Acest lucru a creat riscuri semnificative, în primul rând, pentru refinanțarea datoriei interne, care are o pondere de 42% din datoria de stat. Această structură în care datoria internă are 42% în care termenul de răscumpărare de un an este o moștenire a guvernelor precedente și un risc pentru stabilitatea datoriei publice”, a spus ministrul.

Potrivit lui Budianschi, datoria internă trebuie să refinanță de câteva ori și pune un risc pe buget. „Încercăm să o refinanțăm, deoarece ea a fost acumulată anterior. De aceea am apelat pe restructurarea din creditele externe. Banii sunt pe o perioadă mai mare și poți gestiona riscurile de finanțare”.

„În prezent nivelul datoriei este de 37% din PIB și nu are riscuri de stabilitate, iar costurile sociale sunt mult mai mici decât eventuale recesiuni cu urmări dramatice pentru populație și companii”, a punctat ministrul Finanțelor.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău