Record pentru producătorul auto Kia! A vândut peste peste 40.000 de maşini în Europa

18 Feb. 2022, 16:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Feb. 2022, 16:22 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Brandul coreean Kia a înregistrat un record pe piața europeană. În luna ianuarie a vândut 47.137 de maşini în Uniunea Europeană. Astfel, luna trecută s-a clasat pe locul patru în ierarhia europeană a vânzărilor de automobile noi. Cota de 5,7% pe care Kia a înregistrat-o în ianuarie pe piaţa lunară din Europa este cea mai bună de până acum.

Potrivit datelor anunţate de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), înmatriculările automobilelor brandului coreean au ajuns în ianuarie la 47.137 de unități. S-a înregistrat o creștere de 38.8% față de aceeaşi lună a anului trecut. Acest lucru s-a produs în condiţiile în care vânzările maşinilor noi au scăzut, la modul general, cu 2,4%.

Brandul coreean stă foarte bine şi la maşinile electrice. A dat lovitura pe piaţă cu EV6, primul automobil electric dedicat Kia, doar luna trecută au fost 3.274 de înmatriculări.

Recent, Kia a făcut publice imagini cu noul SUV hibrid Sportage, o maşină care atinge suta de kilometri la oră în doar 8.2 secunde şi are o viteză maximă de 191 km/h.

 

Realitatea Live

01 Dec. 2022, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2022, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Guvernele Uniunii Europene au ajuns joi la un acord provizoriu privind introducerea unui plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de petrol rusesc exportat pe mare. Pe lângă aceasta, UE vrea să adopte și un mecanism de ajustare care ar permite menţinerea plafonului la cel puţin 5% sub preţul pieţei, a declarat pentru Reuters un diplomat european.

Polonia, ţară care a militat pentru ca acest plafon să fie fixat la cel mai redus nivel posibil, are timp până la ora 15.00 GMT să accepte acordul provizoriu, care ulterior va avea nevoie să fie aprobat vineri de toate guvernele UE prin procedură scrisă, a precizat diplomatul citat de Reuters.

„Plafonul de preţ a fost stabilit la 60 de dolari însoţit de o prevedere pentru a-l menţine la 5% sub preţul pieţei pentru ţiţeiul rusesc, pe baza cifrelor IEA. Polonia are timp până la ora 16.00 CET să fie de acord. Dacă va face acest lucru, mâine va fi o procedură scrisă pentru aprobare”, a spus diplomatul.

Potrivit mai multor diplomaţi europeni, Lituania şi Estonia, care anterior au sprijinit eforturile Poloniei de a stabili plafonul de preţ fie fixat la cel mai redus nivel posibil, sunt şi ele de acord cu o limită de 60 de dolari per baril.

Joi în jurul orei 13.52 GMT preţul de piaţă al ţiţeiului rusesc Ural era de 70,3 dolari per baril.

Ideea plafonării preţului pentru ţiţeiul rusesc exportat pe mare a fost sugerată de Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7), în ideea de a limita veniturile strânse de Moscova din exporturile de petrol, şi în consecinţă a capacităţii Moscovei de a finanţa invazia din Ucraina, fără a evita însă un şoc global în aprovizionarea cu petrol.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău