Relaxarea – esențială pentru SUCCESUL în afaceri. Angajații care muncesc mai puțin sunt mai productivi și mai fericiți

06 Sept. 2021, 13:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Sept. 2021, 13:09 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Mulți oameni de afaceri de succes și antreprenori la început de drum încearcă să își creeze un plan de lucru eficient, ținând cont de piața de business aflată într-o continuă schimbare, însă puțini dintre aceștia iau în calcul o strategie bazată pe repaus și relaxare.

Potrivit celor mai recente studii, angajații care muncesc mai puțin sunt mai productivi și mai fericiți. În acest context, în unele țări a fost implementat programul mai scurt de opt ore, iar rezultatele au fost satisfăcătoare, scrie WallStreet.ro. Relaxarea este importantă, deoarece creierul uman nu este conceput să facă față unui regim de muncă continuu. Are, așadar, nevoie de repaus.

Pe de o parte, relaxare înseamnă mici pauze în timpul programului, pentru ca organismul să se relaxeze, să înlăture factorii de stres și să își recapete energia pierdută în orele de muncă.

Pe de altă parte, oamenii au nevoie să se detașeze de activitățile profesionale și să se odihnească, practicând hobby-urile preferate, participând la competiții sportive sau planificând o vacanță. Weekendul și zilele de concediu sunt momentele în care corpul se revigorează pentru a putea face față următoarelor provocări. Drept urmare, fiecare dintre noi trebuie să găsească acele activități care să ne ajute să ne relaxăm în fiecare zi.

Sport

Sportul nu înseamnă doar activități fizice la sala de fitness, ci cuprinde o arie largă de oportunități de a te menține în formă, de a te relaxa și de a petrece timp cu prietenii. Poți alege să scapi de stres și să te detașezi de treburile apăsătoare printr-o plimbare prin parc, la finalul unei zile obositoare.

Indiferent de natura sportului pe care îl practici, este important să ai activitate fizică permanentă, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de stres.

Lectură

Cărțile sunt prieteni de nădejde atunci când ai nevoie de relaxare, unul dintre motivele pentru eficiența lor este faptul că te conduc în lumi diferite de a ta, te ajută să descoperi personaje cu nevoi, suferințe sau bucurii familiare ție sau, din contră, la polul opus a ceea ce ai trăit până acum și să dobândești cunoștințe interesante, care îți pot fi de folos pentru dezvoltarea ta profesională și personală.

Cărțile fascinante te acaparează complet și astfel vei uita, după doar câteva pagini, de problemele care te macină.

Meditație

Meditația aduce o serie de beneficii unui individ. Calm, echilibru, stabilizarea sistemului imunitar – acestea ar fi trei dintre avantajele meditației asupra organismului uman. Partea bună când vine vorba despre o asemenea practică de relaxare este că poate fi realizată oriunde. Astfel că, într-o pauză de lucru, poți practica meditația preț de câteva minute, pentru a elimina stresul din organism și pentru a-ți recăpăta creativitatea.

În concluzie, menționăm că relaxarea, indiferent de metodele pe care le alegi trebuie să se regăsească în lista ta de activități, astfel încât să ai suficientă energie și motivație pentru a realiza orice sarcină.

 

 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală