Revoluție pe piața bancară din Moldova! Revolut Bank – fintech-ul global se pregătește să intre pe piață

15 Iul. 2022, 17:40
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
15 Iul. 2022, 17:40 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba anunță că Revolut Bank – fintech-ul global așteaptă să intre pe piața din Republica Moldova.

„O concurență sănătoasă sistemului bancar ținând cont de comisioanele pe care le aplică băncile noastre. Pentru asta mai avem de votat câte ceva, ca să ajustăm, dar ne mișcăm în pași rapizi! Este grav cât de înapoiați suntem la acest capitol. Ai impresia că 10 ani pe sectorul financiar nu s-a făcut NIMIC. Avem foarte multe de recuperat”, scrie Alaiba pe Facebook.

Revolut, aplicaţia financiară cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume. Revolut este o alternativă la serviciile bancare prin intermediul unei aplicații. La Revolut, banii tăi se bucură de libertate cu ajutorul cardului nostru multi-monedă și al aplicației mobile. Cu Revolut poți acum să trimiți, să cheltuiești și să schimbi bani pe loc, intuitiv și ușor.

Poți deschide un cont în 30 de secunde, iar apoi poți trimite gratuit și instant transferuri de bani în 30 de monede către bănci din întreaga lume, cheltui bani fără comisioane în peste 140 de monede cu ajutorul unui card Revolut contactless și face schimburi valutare în aplicație, la cursurile de schimb interbancare.

După ce adaugi bani în contul Revolut, îți poți folosi cardul Revolut în milioane de locuri din întreaga lume și beneficia de cursul de schimb valutar real. Cardul face automat conversia la moneda locală, la cursul de schimb valutar real, deci nu trebuie să îți faci griji.

Avantajele Revolut:

Deschizi un cont în câteva minute;

Retragi bani în străinătate fără comision;

Transferi bani oriunde în lume;

Trimiți bani instant prietenilor tăi, prin simpla apăsare a unui buton;

Blochezi și deblochezi cardul direct din aplicație;

Blochezi/deblochezi direct din aplicație plățile online, contactless sau retragerile la bancomat;

Schimb valutar;

Alimentarea contului Revolut se face direct din aplicație prin transfer de la oricare card bancar (de salariu, de credit etc.).

Astăzi, 15 iulie, deputații au votat modificările legislative care prevăd extinderea listei activităților ce intră sub incidența Legii cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică cu două domenii – ”serviciile de inițiere a plății” și ”serviciul de informare cu privire la conturi”. Totodată, vor fi introduse condiții suplimentare pentru autorizarea și înregistrarea prestatorilor noilor servicii – de inițiere a plății și de informare cu privire la conturi, printr-o asigurare de răspundere civilă profesională sau o garanție similară.

Inițiativa legislativă are drept scop migrarea prestatorilor de servicii de plată către conceptul de ”open-banking”, fapt ce va oferi furnizorilor terți de servicii financiare acces deschis la datele financiare ale consumatorilor de la instituții bancare și non-bancare.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2023, 15:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2023, 15:20 // Actual //  Lupu Eduard

În ciuda provocărilor economice actuale, ministrul Economiei din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, a vorbit deschis despre determinarea de a transforma stagnarea într-un avânt economic semnificativ într-un viitor apropiat. Într-un podcast al Ziarului de Gardă, Alaiba a subliniat nevoia de reforme curajoase și a exprimat încrederea că acestea vor aduce prosperitatea mult dorită țării.

„Nu este cea mai bună perioadă să fii responsabil de economie, iar ambiția noastră nu este deloc mai jos decât alte țări care au trecut prin etape similare”, a declarat ministrul, adăugând că momentul actual reprezintă o oportunitate unică pentru a face diferența. „Suntem la răscruce de drumuri, între stagnare și pregătirea pentru un avânt economic semnificativ.”

A făcut referire la țări precum Irlanda, Estonia și Georgia, afirmând că acestea au traversat momente dificile în trecut, dar au reușit să-și transforme economiile și să devină exemple de succes. „Este timpul nostru să implementăm reforme curajoase, poate uneori mai dificil de explicat, dar care, cumulativ, vor oferi un epos economic de care avem nevoie ca și țară.”

Ministrul Alaiba a subliniat angajamentul echipei sale și a guvernului în ansamblu pentru a duce la bun sfârșit aceste reforme. „Știm ce trebuie făcut, ne ocupăm împreună cu colegii noștri din minister și din guvern. Suntem determinați să punem Moldova pe harta creșterii economice durabile.”

Fondul Monetar Internațional (FMI) a confirmat în cea mai recentă revizuire a Perspectivelor Economice Mondiale (WEO) că prognoza de creștere a Produsului Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova rămâne stabilă, anticipând o creștere de 2% în 2023 și de 4,3% în 2024.

În ceea ce privește alte instituții financiare internaționale, Banca Mondială a menținut prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei la 1,8% în 2023, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a îmbunătățit prognoza privind PIB-ul pentru acest an, prevedând acum o creștere economică zero, în locul declinului de 1,3% anticipat anterior.

Datele recente ale PIB-ului Moldovei arată că în prima jumătate a anului 2023, aceasta a înregistrat o scădere de 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022. Cu toate acestea, BERD menține optimismul, prognozând o creștere de 3,5% în 2024.

Într-o notă separată, Banca Mondială estimează că rata inflației în Moldova va atinge 14,1% în 2023, urmând să scadă la 6,2% în 2024 și 4,9% în 2025, conform noului raport economic pentru regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău