Revoluție pe piața bancară din Moldova! Revolut Bank – fintech-ul global se pregătește să intre pe piață

15 Iul. 2022, 17:40
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
15 Iul. 2022, 17:40 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba anunță că Revolut Bank – fintech-ul global așteaptă să intre pe piața din Republica Moldova.

„O concurență sănătoasă sistemului bancar ținând cont de comisioanele pe care le aplică băncile noastre. Pentru asta mai avem de votat câte ceva, ca să ajustăm, dar ne mișcăm în pași rapizi! Este grav cât de înapoiați suntem la acest capitol. Ai impresia că 10 ani pe sectorul financiar nu s-a făcut NIMIC. Avem foarte multe de recuperat”, scrie Alaiba pe Facebook.

Revolut, aplicaţia financiară cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume. Revolut este o alternativă la serviciile bancare prin intermediul unei aplicații. La Revolut, banii tăi se bucură de libertate cu ajutorul cardului nostru multi-monedă și al aplicației mobile. Cu Revolut poți acum să trimiți, să cheltuiești și să schimbi bani pe loc, intuitiv și ușor.

Poți deschide un cont în 30 de secunde, iar apoi poți trimite gratuit și instant transferuri de bani în 30 de monede către bănci din întreaga lume, cheltui bani fără comisioane în peste 140 de monede cu ajutorul unui card Revolut contactless și face schimburi valutare în aplicație, la cursurile de schimb interbancare.

După ce adaugi bani în contul Revolut, îți poți folosi cardul Revolut în milioane de locuri din întreaga lume și beneficia de cursul de schimb valutar real. Cardul face automat conversia la moneda locală, la cursul de schimb valutar real, deci nu trebuie să îți faci griji.

Avantajele Revolut:

Deschizi un cont în câteva minute;

Retragi bani în străinătate fără comision;

Transferi bani oriunde în lume;

Trimiți bani instant prietenilor tăi, prin simpla apăsare a unui buton;

Blochezi și deblochezi cardul direct din aplicație;

Blochezi/deblochezi direct din aplicație plățile online, contactless sau retragerile la bancomat;

Schimb valutar;

Alimentarea contului Revolut se face direct din aplicație prin transfer de la oricare card bancar (de salariu, de credit etc.).

Astăzi, 15 iulie, deputații au votat modificările legislative care prevăd extinderea listei activităților ce intră sub incidența Legii cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică cu două domenii – ”serviciile de inițiere a plății” și ”serviciul de informare cu privire la conturi”. Totodată, vor fi introduse condiții suplimentare pentru autorizarea și înregistrarea prestatorilor noilor servicii – de inițiere a plății și de informare cu privire la conturi, printr-o asigurare de răspundere civilă profesională sau o garanție similară.

Inițiativa legislativă are drept scop migrarea prestatorilor de servicii de plată către conceptul de ”open-banking”, fapt ce va oferi furnizorilor terți de servicii financiare acces deschis la datele financiare ale consumatorilor de la instituții bancare și non-bancare.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău