Roboții pot rezolva una dintre crizele din prezent. Google a antrenat un sistem de inteligență artificială

12 Iun. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iun. 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Inteligența artificială este cel mai mare pericol sau cea mai mare reușită a omenirii. Asta spunea Elon Musk în urmă cu câțiva ani. Acum, ea poate să rezolve criza globală de procesoare. Google a reușit să pregătească un nou algoritm în acest sens.

Google a reușit să antreneze un sistem de inteligență artificială astfel încât să creeze următoarea generație de procesoare. Vedem o criză la nivel global în ceea ce privește procesoarele. Cererea este prea mare și nu sunt create suficient de repede și de aceea vedem că smartphone-urile, mașinile și toate electronicele care depind de procesoare sunt fabricate cu întârziere. Ei bine, soluția Google poate duce la rezolvarea situației iar viitoarele procesoare vor avea o implicare mult redusă a omului, scrie Aleph News.

În cercetarea publicată în revista Nature, Google spune că este o realizare importantă pentru ca scade semnificativ timpul pentru crearea cipurilor. Munca pe care oamenii ar rezolva-o în câteva luni, inteligența artificială o poate realiza în doar 6 ore! Iar rezultatul este „comparabil sau superior”, mai spune Google.

Cum au reușit să creeze acest algoritm? Au creat o bază de date cu 10 mii de procesoare, cu nivel diferit al calității. Algoritmul a folosit acele date pentru a distinge între cele mai bune și cele mai slabe. Iar apoi a învățat să creeze propriul design. În final, să-ți spun ce înseamnă pentru fiecare dintre noi asta: produse mai bune în viitor dintr-o sumedenie de categorii.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău