Cărți de citit în această vară recomandate de bloggerița Tania Goncear. „Oamenii care citesc mișcă pământul”

12 Iun. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iun. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Sezonul de vară deja a început, iar majoritatea dintre noi vor să aibă o vară cât mai interesantă și productivă. O metodă de a vă petrece timpul util ar fi o carte bună pe care să o citiți în zilele răcoroase de vară. În acest sens, bloggerița Tania Goncear vine cu câteva recomandări de carte.

  1. De la idee la bani – NAPOLEON HILL

De la idee la bani este cea mai cunoscută carte a lui Napoleon Hill și, totodată, una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile. Autorul prezintă 13 idei prin care te poți îmbogăți, abordând teme precum succesul, cunoștințe și prosperitate. Vei învăța cum să atingi, dar și cum să menții succesul.

2. Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală? – LAURA ENE

Autoarea cărții împărtășește experiența ei personală și profesională în ceea ce privește schimbarea stilului de viață și scăderii în greutate. Te poate ajuta și pe tine să începi un mod sănătos de viață și să slăbești corect ținând cont atât de starea emoțională cât și de cea fizică.

3. Cele 12 pârghii ale succesului – STEPHEN R. COVEY

În această carte autorul îți dezvăluie mecanismele după care se conduc oamenii de succes. De asemenea aici vei învăța că ceea ce contează cu adevărat este caracterul, integritatea, dăruirea de sine și nicidecum averea, faima, popularitatea sau imaginea publică.

4. Planul financiar de o pagină. O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent – CARL Richards

Cartea scrisă de Carl Richards te va ajuta să reduci decalajul între ceea ce ești și ceea ce vrei să fii. Vei învăța ce anume îți dorești de la viață și ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obține toate aceste lucruri.

5. Shantaram – GREGORY DAVID ROBERTS

Cartea a fost tradusă în 40 de limbi și vândută în peste 4 milioane de exemplare. Este un roman de inspirație autobiografică care a cucerit milioane de cititori.

6. Cei șase stâlpi ai încrederii în sine – NATHANIEL BRANDEN

Citind această carte vei înțelege cât de importantă este încrederea în sine pentru sănătatea ta psihică, pentru realizările personale și pentru a stabili relații pozitive cu cei din jurul tău.

7. Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat – DANIEL PINK

Autorul te va învăța să încetezi să mai crezi în faptul că banii reprezintă adevărata sursă de motivație. Potrivit lui secretul satisfacției și performanței în orice domeniu, profesional sau personal este nevoia de a ne dirija propriile vieți, de a învăța și de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni și de a face din lume un loc mai bun.

8. UNFU*K YOURSELF. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața – GARY JOHN BISHOP

În această carte vei afla majoritatea răspunsurilor la întrebarea „Ce te împiedică să trăiești cea mai bună dintre vieți?”.

9. Vindecarea copilului interior – STEFANIE STHAL

Această carte te va ajuta să găsești răspunsuri la întrebări pe care le are fiecare persoană: Cum să ne redobândim încrederea? Cum să trecem peste dezamăgiri?, Cum să nu ne mai complacem în mediocritate și să ne aruncăm în viață plini de curaj?

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 12:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 12:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Vloggerul rus Ilia Varlamov a publicat video-ul despre romii din Soroca, Republica Moldova, pe canalul său de YouTube, cu denumirea: „Țiganii: palate în mijlocul sărăciei. Cum trăiește un adevărat baron țigan?”. La începutul acestuia, a publicat chiar și o secvență în care se înțelege cu baronul romilor moldoveni pentru un interviu. Discuția cu Artur Cerari l-ar fi costat 250 de euro, scrie Realitatea.md.

„Orașul Soroca deseori este descris ca o capitală a țiganilor din Moldova. Aici sunt sute de case luxoase, tot aici locuiește un om care se numește baronul țiganilor din întreaga țară. Cu 5 ani în urmă (2016) m-am văzut cu el, iar în prezent am decis să văd ce s-a schimbat în Soroca și în viața baronului. Să te întâlnești cu baronul țiganilor nu este așa de ușor. Trebuie să te înțelegi din timp, ceea ce am și făcut. Și încă lui trebuie să-i plătești”, a povestit Varlamov în introducerea video-ului.

– Bună ziua, mă numesc Ilia Varlamov. Sunt jurnalist rus. Am făcut câțiva ani în urmă la dvs. în ospeție. Și foarte mult îmi doresc să vin încă o dată. Noi filmăm un film scurt despre Moldova, despre ce se întâmplă aici și fără dvs. istoria nu va fi integrală.

– Clar. Spuneți-mi, vă rog, ceva se planifică pentru fondul nostru?

– Cum veți spune. Spuneți-ne cum va fi corect.

– Știți că doar sunt unele greutăți mari. Ele au fost, sunt și vor fi, dar acum sunt și mai multe. Mă gândesc că va fi normal undeva – 500 de euro. Și eu vă ajut deplin.

– Dar dacă un pic mai dumnezeiesc, că pandemia și de noi s-a atins?

– Eu înțeleg, dar la voi țara este cu perspective, dar la noi este sărăcie.

– Noi am mizam maximum pe 200.

– 250. În jumătate.

– V-am înțeles. Mâine, la 12:00 vom fi la dvs.

– Gata. Haideți.

„Noi l-am telefonat pe baronul țiganilor. De fapt, corect este să nu plătești niciodată intervievații, însă aici este un caz special, pentru că baronul țiganilor nu se va întâlni și nu te va ajuta pur și simplu. Eu v-am arătat cum asta se întâmplă”, a continuat Varlamov.

În video-ul de mai jos, vloggerul a mai relatat cu ce se ocupă romii moldoveni, de ce locuiesc cei mai mulți în Soroca. A filmat casele lor pe care le-a caracterizat drept „palate”. Se vorbește și despre comercializarea substanțelor narcotice. La fel, că preferă să fie utilizat termenul de „romi” în adresa lor.

Totodată, este o secvență în care se descrie atitudinea romilor moldoveni față de căsătorii și de școală.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală