Cărți de citit în această vară recomandate de bloggerița Tania Goncear. „Oamenii care citesc mișcă pământul”

12 Iun. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iun. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Sezonul de vară deja a început, iar majoritatea dintre noi vor să aibă o vară cât mai interesantă și productivă. O metodă de a vă petrece timpul util ar fi o carte bună pe care să o citiți în zilele răcoroase de vară. În acest sens, bloggerița Tania Goncear vine cu câteva recomandări de carte.

  1. De la idee la bani – NAPOLEON HILL

De la idee la bani este cea mai cunoscută carte a lui Napoleon Hill și, totodată, una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile. Autorul prezintă 13 idei prin care te poți îmbogăți, abordând teme precum succesul, cunoștințe și prosperitate. Vei învăța cum să atingi, dar și cum să menții succesul.

2. Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală? – LAURA ENE

Autoarea cărții împărtășește experiența ei personală și profesională în ceea ce privește schimbarea stilului de viață și scăderii în greutate. Te poate ajuta și pe tine să începi un mod sănătos de viață și să slăbești corect ținând cont atât de starea emoțională cât și de cea fizică.

3. Cele 12 pârghii ale succesului – STEPHEN R. COVEY

În această carte autorul îți dezvăluie mecanismele după care se conduc oamenii de succes. De asemenea aici vei învăța că ceea ce contează cu adevărat este caracterul, integritatea, dăruirea de sine și nicidecum averea, faima, popularitatea sau imaginea publică.

4. Planul financiar de o pagină. O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent – CARL Richards

Cartea scrisă de Carl Richards te va ajuta să reduci decalajul între ceea ce ești și ceea ce vrei să fii. Vei învăța ce anume îți dorești de la viață și ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obține toate aceste lucruri.

5. Shantaram – GREGORY DAVID ROBERTS

Cartea a fost tradusă în 40 de limbi și vândută în peste 4 milioane de exemplare. Este un roman de inspirație autobiografică care a cucerit milioane de cititori.

6. Cei șase stâlpi ai încrederii în sine – NATHANIEL BRANDEN

Citind această carte vei înțelege cât de importantă este încrederea în sine pentru sănătatea ta psihică, pentru realizările personale și pentru a stabili relații pozitive cu cei din jurul tău.

7. Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat – DANIEL PINK

Autorul te va învăța să încetezi să mai crezi în faptul că banii reprezintă adevărata sursă de motivație. Potrivit lui secretul satisfacției și performanței în orice domeniu, profesional sau personal este nevoia de a ne dirija propriile vieți, de a învăța și de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni și de a face din lume un loc mai bun.

8. UNFU*K YOURSELF. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața – GARY JOHN BISHOP

În această carte vei afla majoritatea răspunsurilor la întrebarea „Ce te împiedică să trăiești cea mai bună dintre vieți?”.

9. Vindecarea copilului interior – STEFANIE STHAL

Această carte te va ajuta să găsești răspunsuri la întrebări pe care le are fiecare persoană: Cum să ne redobândim încrederea? Cum să trecem peste dezamăgiri?, Cum să nu ne mai complacem în mediocritate și să ne aruncăm în viață plini de curaj?

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală