Rusia încasează o nouă lovitură! Cardurile bancare Visa și Mastercard vor înceta să funcționeze în străinătate

27 Feb. 2022, 07:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2022, 07:32 // Actual //  Lupu Eduard

Cardurile băncilor rusești, împotriva cărora au fost impuse sancțiuni, vor continua să funcționeze în țară. Despre acest lucru a relatat RIA Novosti, referindu-se la serviciul de presă al Sistemului Național de Carduri de Plăți (NSPK).

Potrivit RBC, sistemul internațional de plăți Mastercard a notificat băncile care au căzut sub sancțiunile de „blocare” americane de suspendare a participării lor la sistem. Potrivit surselor publicației, participarea este suspendată între orele 16.00-17.00, ora Moscovei, pe 26 februarie. Aceștia mai susțin că în avizul de suspendare către una dintre bănci, pe care RBC o are la dispoziție, se precizează că o astfel de decizie a fost luată de Mastercard din cauza încălcării regulilor sistemului de plăți, întrucât băncile nu ar trebui să prejudicieze reputația „semnelor”. ” (sisteme Mastercard de plată – n.red.), conform deținătorului drepturilor de autor.

Tranzacțiile interbancare intra-ruse pe carduri ale sistemelor internaționale de plată emise de băncile rusești vor funcționa”, a spus NSPK.

Se menționează că astfel de tranzacții vor continua să fie procesate de către Sistemul Național de Carduri de Plată.

Cu toate acestea, cardurile sistemelor internaționale de plată emise de bănci care au fost sancționate (VTB, Otkritie și filialele lor, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank) nu vor putea efectua tranzacții folosind Apple Pay și Google Pay. Totodată, toate operațiunile de plată pentru achiziții și servicii, inclusiv în magazinele online, vor fi disponibile clienților care utilizează card bancar – folosind tehnologia contact sau contactless, a precizat serviciul de presă.

Deținătorii de carduri ai acestor bănci nu vor putea plăti în străinătate și pe site-uri web străine. Fondurile tuturor clienților băncii sunt păstrate în conturi, toate operațiunile sunt disponibile, adăugate la NSPK.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău