Rușii luptă împotriva țării lor: „Nu am remuşcări. Îmi fac treaba și i-am ucis pe mulți dintre ei”

14 Feb. 2023, 06:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Feb. 2023, 06:05 // Actual //  Lupu Eduard

O unitate care operează sub umbrela Legiunii Internaționale a Ucrainei este alcătuită exclusiv din etnici ruși. Legiunea Rusia Liberă, o unitate militară ucrainană, spune că au pus mâna pe arme împotriva țării lor din motive precum indignarea morală, dorința de a-și apăra patria adoptivă și o antipatie viscerală față de Putin.

Legiunea Rusia Liberă, o unitate militară ucrainană, este formată în întregime din ruși, care luptă și își ucid proprii compatrioți. Ei au pus mâna pe arme împotriva țării lor din motive precum indignarea morală, dorința de a-și apăra patria adoptivă, Ucraina, sau o antipatie viscerală față de președintele Rusiei, Vladimir V. Putin, se arată într-un articol publicat luni în The New York Times.

Gruparea operează sub umbrela Legiunii Internaționale a Ucrainei, o unitate  de luptă care include unități formate din voluntari americani și britanici, precum și belaruși, georgieni și lista poate continua. La aproape un an de la începutul războiului, unitatea formată din etnici ruși a fost păstrată în umbră,  în parte pentru a-i proteja pe acești soldați de represaliile Rusiei, împotriva rudelor lor.

”Îmi fac treaba și i-am ucis pe mulți dintre ei”

La începutul războiului, legea ucraineană împiedica cetățenii ruși să se alăture forțelor sale armate. Dar această unitate a câștigat acum suficientă încredere din partea comandanților ucraineni pentru a-și găsi locul printre forțele care luptă împotriva armatei ruse la sud de unul dintre orașele strategice al Ucrainei, Bakhmut, unul dintre cele mai brutale teatre de război.

„Un bărbat rus adevărat nu se angajează într-un război atât de agresiv, nu va viola copii, nu va ucide femei și bătrâni”, a spus un luptător din această unitate, descriind atrocitățile comise de soldații ruși.(…) „ De aceea nu am remuşcări. Îmi fac treaba și i-am ucis pe mulți dintre ei” . Între timp, gruparea paramilitară Wagner a anunțat că luptătorii săi au ocupat un sat din afara orașului Bakhmut, în vreme  ce forțele Moscovei continuă o campanie brutală care aproape a încercuit orașul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău