Scrisoarea pierdută a șefului APP care „l-a îngenunchiat” în fața Veronicăi Dragalin

16 Iun. 2023, 11:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iun. 2023, 11:59 // Actual //  Lupu Eduard

Șeful de la Agenția Proprietății Publice, Alexandru Mustață a sesizat instituțiile de anchetă cu privire la ilegalitățile pe care le-ar fi comis adjunctul șefei de la Anticorupție, Veronica Dragalin – Vasile Plevan. Este vorba de compania Eurostil Construct care a edificat două construcții la Stăuceni pe două terenuri din proprietatea APP. Construcțiile ar fi fost edificate cu grave încălcări și în lipsa actelor juridice permisive, iar Plevan ar fi favorizat compania.

Or, în scrisoarea către instituțiile de anchetă, Mustață spune că s-a confruntat cu impedimentul generat prin soluția dată de Procurorul Vasile Plevan, din cadrul Procuraturii Anticorupție, care fiind sesizat cu solicitarea examinării legalității unor factori de decizie din cadrul Primăriei Stăuceni cu referire la eliberarea actelor permisive contrar modului și ordinii stabilite, prin soluția dată prin Ordonanța din 17.04.2020 pe marginea materialelor procesului penal Nr. 20190360557, efectiv care a acoperit ilegalitățile elucidate, refuzând începerea urmăririi penale necesare intru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului.

 

 

La examinarea materialelor pe cazul acaparării terenurilor de la Stăuceni, Procurorul Vasile Plevan nu ar fi audiat reprezentanții Agenției Proprietății Publice.

Scandalul scrisorii lui Alexandru Mustață a apărut acum două zile când în presă a fost scursă o înregistrare a Șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, are a vorbit în fața angajaților PA despre o scrisoare primită de la directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Alexandru Musteață, în care acesta ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor. În schemă ar fi figurat inclusiv numele procurorului Vasile Plevan, despre care Dragalin spune că este integru.

„L-am chemat la mine în oficiu. După ce am vorbit jumătate de oră, și-a cerut scuze. I-am spus să-și găsească un avocat. Vreau voi cu toții să atrageți atenția la ce se va întâmpla cu acest om mai departe”, spune șefa PA la ședință, înregistrarea căreia a fost scursă în mediul online.

Ieri, după scandalul cu sesizarea lui Musteață împotriva lui Plevan, șeful APP și-a depus cererea de demisie de la sfârșitul lunii curente, potrivit declarației premierului Dorin Recean.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău