TOP 5 restaurante din Chișinău pentru Ziua Îndrăgostiților. Surprinde-ți jumătatea cu o cină romantică

09 Feb. 2023, 14:33
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Feb. 2023, 14:33 // Au Bani //  MD Bani

Ziua Îndrăgostiților este o ocazie minunată pentru a savura împreună cu persoană iubită o cină romantică într-o atmosferă specială. În continuare Bani.md am pregătit o listă de restaurante pentru a sărbători dragostea.

1. Fusion Restaurant Jeraffe

Majoritatea vizitatorilor au oferit calificativul de „Excelent” după ce au gustat preparatele restaurantului. Meniul este unul cu specific japonez, european și fusion.

Pentru 14 februarie restaurantul a pregătit și reduceri pentru îndrăgostiți, pregătind un meniu special la prețul de 1100 lei.

 • Adresă: strada Ismail 84;
 • Program: 12:00-23:00;
 • Telefon: 022 500 757.

2. DIVUS Restaurant

Restaurantul Divus a reușit să se remarce prin identitate culinară și enologică puternică. Restaurantul Divus este specializat în bucătărie europeană, cu accent pe steak-uri și bucate din carne. Atmosfera plăcută face restaurantul DIVUS un loc perfect pentru o cină romantică de Ziua Îndrăgostiților.

 • Adresă: Str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 17A, Chisinau, Moldova;
 • Program: 12:00 – 23:00;
 • Telefon: 0780 59 595.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

3. Pegas Restaurant & Terrace

În meniul Pegas vei vei găsi preparate cu specific european și internațional. De asemenea, și cei cu preferințe vegane sau  vegetariene vor găsi cum să-și potolească foamea.

 • Adresă: Albișoara 20/1;
 • Program:08:00-23:45;
 • Telefon: +373 788 00 600.

4. LuGallery

LuGallery se află chiar în centru Capitalei, pe strada pietonală din Chișinău, care este considerat cel mai romantic loc din oraș De Ziua Îndrăgosților puteți savura o cină romantică și o plimbarea la lumina felinarelor de pe strada pietonală.

 • Adresa: Eugen Doga 2;
 • Program: 12:00 – 23:00;
 • Telefon: 0 69 555043.

5. Zaxi Fun & Finest

Ce poate fi mai romantic decât o cină într-o astmosferă plăcută cu priveliște asupra orașului. O astfel de experiență poate fi cea mai potrivită pentru a sărbători dragostea dintre voi. Restaurantul Zaxi oferă bucate din bunătăria asiatică, japoneză și contemporană. Nu uita să faci rezervare din timp, s-ar putea să nu mai găsești mese libere.

 • Adresa: Radisson Blu Leogrand Hotel, 77 Mitropolit Varlaam 8th Floor, Chisinau 2012 Moldova;
 • Program: 18:00-02:00;
 • Telefon: 078 201 210.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău