Trăieşte magia sărbătorilor de iarnă la Castel Mimi, pe 9 decembrie! Moş Crăciun aşteaptă toţi copiii cu daruri dulci

06 Dec. 2023, 12:49
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2023, 12:49 // Slider //  MD Bani

Castel Mimi invită toţi doritorii de a petrece o zi în compania lui Moş Crăciun, a colindelor şi a vinului fiert. Pe 9 decembrie, toţi oaspeţii, de la mic la mare sunt aşteptaţi la castel cu trenul lui Moş Crăciun, care va porni din Gara Chişinău cu destinaţia exclusivă Bulboaca, la ora 13.00. 

Aroma de vin fiert îi va întâlni de la intrare pe adulţi, care se vor putea delecta cu glintwein în cantităţi nelimitate. Pentru cei mici vom servi ceai gratuit, ca să se încălzească ori de câte ori vor avea nevoie, iar clovnul “Bombonel” îi va distra şi amuza, organizând jocuri interactive.

Pentru o atmosferă de poveste decorăm curtea castelului cu o perdea din 15 mii de luminiţe, cu reni luminoşi şi un Moş Crăciun gigant, alături de care veţi putea face poze. Pentru amintiri de-o viaţă vă aşteptăm la cabina foto care va imprima pozele cu fiecare vizitator.

Pentru că ne pasă de planeta noastră şi o protejăm, vom inaugura un pom de Crăciun ecologic cu o înălţime de zece metri, decorat cu peste 2000 de beculeţe. Îl vom inaugura împreună cu toţi oaspeţii prezenţi şi vom asculta cele mai frumoase colinde în interpretarea ansamblului folcloric Satul Moldovenesc “Buciumul”.

La final, îndrăgitul moş cu barbă albă va face fotografii şi va oferi cadouri din ciocolată tuturor copiilor prezenţi la castel.

În Satul de Poveste Castel Mimi adulţii vor descoperi tradiţii străvechi şi vor participa la o şezătoare cu datini demult uitate. Vom prezenta o expoziţie de măşti populare, iar cântecele de Crăciun internaţionale, precum şi colindele noastre autentice, vor răsuna pe toată durata evenimentului.

Castel Mimi este singura vinărie din ţara noastră deschisă pentru persoanele cu nevoi speciale. Pentru că fiecare vizitator este important pentru noi, am instalat o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi am creat condiţii ca fiecare oaspete să se simtă confortabil la castel.

Castel Mimi vă așteaptă să trăiţi magia sărbătorilor de iarnă!

Pentru detalii despre eveniment accesaţi: https://iticket.md/event/iarna-la-castel-mimi-mos-craciun-prieten-bun

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău