Castel Mimi lansează campania „Alege vinuri din soiuri autohtone”

22 Sept. 2023, 15:23
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2023, 15:23 // Comercial //  MD Bani

La aniversarea a 130 de ani de la fondare, Castel Mimi, una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume, dă startul unei campanii prin care va promova vinurile produse din soiuri autohtone de struguri. Prin astfel de iniţiative, ne dorim să creştem plantaţiile cu viţă-de-vie moldovenească, să înregistrăm o producţie mai mare de vin şi astfel, prin exporturi, să ne facem cunoscute soiurile în lumea întreagă.

Castel Mimi a demonstrat în ultimii ani că vinurile produse din soiuri autohtone de struguri pot concura uşor cu cele internaţionale. Am lansat cinci vinuri create exclusiv din soiuri autohtone – „Sfăditele”, „Sânzienele”, „Rară Neagră Rose”, „Fetească Neagră” şi „Rara Neagră”, cupaje în care am folosit combinaţii dintre strugurii din soiuri autohtone.

Putem afirma cu certitudine că am reuşit să producem vinuri pe placul conaţionalilor noştri, dar şi a străinilor care le-au încercat. Vom continua să câştigăm încrederea consumatorilor din ţară şi de peste hotare prin producerea a şi mai mult vin din soiuri autohtone. Pentru asta, vom extinde plantaţiile cu viţă-de-vie şi vom crea cupaje în care vom combina soiurile străine cu cele autohtone. Şi pentru ca mai mulţi străini să ne cunoască, vom prezenta vinurile noastre din soiuri autohtone la expoziţii internaţionale şi le vom da prioritate la export.

Pentru că simbolurile ţării şi a tradiţiilor noastre stau la loc de cinste, la Castel Mimi, am reprodus unele dintre ele pe etichetele sticlelor din seria de vinuri Clasice. Fiecare simbol are o tălmăcire şi o semnificaţie deosebită.

Spre exemplu spirala reprezentată pe sticla de vin alb „Sânzienele” nu e nimic altceva decât hora dansată în noaptea de Sânziene, sărbătoare religioasă care descrie mişcarea soarelui şi trecerea timpului.

Pe când pieptenele imprimat pe sticla de „Rose Rară Neagră” semnifică gândurile rele ale unei femei, care sunt date uitării prin pieptănatul părului. Este un rose deosebit şi senzual, care emană feminitate.

Aţi sesizat sau nu, dar pe etichetele sticlelor de „Rara Neagră” de la Castel Mimi avem simbolul „mâini în şold”, întâlnit pe iile tradiţionale din spaţiul românesc, care semnifică autoritatea feminină şi maternă. Asocierea cu „Rara Neagră” vine de la denumirea populară a soiului, căruia i se mai spune „Băbeasca”.

 „Soarele” îl întâlniţi pe cupajul din trei soiuri reunite sub numele de „Fetească Neagră”. Simbolul se regăseşte frecvent pe cămăşile şi covoarele tradiţionale şi reprezintă puterea, bogăţia şi viaţa.

Simbolul vecinelor certate, exprimat prin două spirale opuse, este la fel un ornament des întâlnit pe broderiile tradiţionale, care şi-a găsit loc şi pe sticla unuia dintre vinurile clasice de la Castel Mimi. Am reuşit să creăm un cupaj de neimaginat, format din două soiuri care se resping – „Fetească Neagră” şi „Rara Neagră”, dar care în sticla „Sfăditele” şi-au găsit astâmpăr şi chiar au creat o combinaţie uimitoare.

Castel Mimi vă îndeamnă să consumaţi vin raţional, dar oriunde aţi fi în lumea mare, să vă mândriţi cu originele pe care le aveţi. Să alegeţi pentru masa de sărbătoare vinuri din soiuri autohtone şi să deveniţi astfel un ambasador a tot ce ţine de ACASĂ, de MOLDOVA.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău