Castel Mimi lansează campania „Alege vinuri din soiuri autohtone”

22 Sept. 2023, 15:23
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2023, 15:23 // Comercial //  MD Bani

La aniversarea a 130 de ani de la fondare, Castel Mimi, una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume, dă startul unei campanii prin care va promova vinurile produse din soiuri autohtone de struguri. Prin astfel de iniţiative, ne dorim să creştem plantaţiile cu viţă-de-vie moldovenească, să înregistrăm o producţie mai mare de vin şi astfel, prin exporturi, să ne facem cunoscute soiurile în lumea întreagă.

Castel Mimi a demonstrat în ultimii ani că vinurile produse din soiuri autohtone de struguri pot concura uşor cu cele internaţionale. Am lansat cinci vinuri create exclusiv din soiuri autohtone – „Sfăditele”, „Sânzienele”, „Rară Neagră Rose”, „Fetească Neagră” şi „Rara Neagră”, cupaje în care am folosit combinaţii dintre strugurii din soiuri autohtone.

Putem afirma cu certitudine că am reuşit să producem vinuri pe placul conaţionalilor noştri, dar şi a străinilor care le-au încercat. Vom continua să câştigăm încrederea consumatorilor din ţară şi de peste hotare prin producerea a şi mai mult vin din soiuri autohtone. Pentru asta, vom extinde plantaţiile cu viţă-de-vie şi vom crea cupaje în care vom combina soiurile străine cu cele autohtone. Şi pentru ca mai mulţi străini să ne cunoască, vom prezenta vinurile noastre din soiuri autohtone la expoziţii internaţionale şi le vom da prioritate la export.

Pentru că simbolurile ţării şi a tradiţiilor noastre stau la loc de cinste, la Castel Mimi, am reprodus unele dintre ele pe etichetele sticlelor din seria de vinuri Clasice. Fiecare simbol are o tălmăcire şi o semnificaţie deosebită.

Spre exemplu spirala reprezentată pe sticla de vin alb „Sânzienele” nu e nimic altceva decât hora dansată în noaptea de Sânziene, sărbătoare religioasă care descrie mişcarea soarelui şi trecerea timpului.

Pe când pieptenele imprimat pe sticla de „Rose Rară Neagră” semnifică gândurile rele ale unei femei, care sunt date uitării prin pieptănatul părului. Este un rose deosebit şi senzual, care emană feminitate.

Aţi sesizat sau nu, dar pe etichetele sticlelor de „Rara Neagră” de la Castel Mimi avem simbolul „mâini în şold”, întâlnit pe iile tradiţionale din spaţiul românesc, care semnifică autoritatea feminină şi maternă. Asocierea cu „Rara Neagră” vine de la denumirea populară a soiului, căruia i se mai spune „Băbeasca”.

 „Soarele” îl întâlniţi pe cupajul din trei soiuri reunite sub numele de „Fetească Neagră”. Simbolul se regăseşte frecvent pe cămăşile şi covoarele tradiţionale şi reprezintă puterea, bogăţia şi viaţa.

Simbolul vecinelor certate, exprimat prin două spirale opuse, este la fel un ornament des întâlnit pe broderiile tradiţionale, care şi-a găsit loc şi pe sticla unuia dintre vinurile clasice de la Castel Mimi. Am reuşit să creăm un cupaj de neimaginat, format din două soiuri care se resping – „Fetească Neagră” şi „Rara Neagră”, dar care în sticla „Sfăditele” şi-au găsit astâmpăr şi chiar au creat o combinaţie uimitoare.

Castel Mimi vă îndeamnă să consumaţi vin raţional, dar oriunde aţi fi în lumea mare, să vă mândriţi cu originele pe care le aveţi. Să alegeţi pentru masa de sărbătoare vinuri din soiuri autohtone şi să deveniţi astfel un ambasador a tot ce ţine de ACASĂ, de MOLDOVA.

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:04 // Actual //  Lupu Eduard

Un raport de audit al Curții de Conturi a dezvăluit că infrastructura feroviară și terenurile aferente în valoare de peste 4,1 miliarde de lei nu sunt înregistrate în bazele de date ale statului. Aceste constatări sunt rezultatul unei verificări a situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În timpul auditului, s-a descoperit că nici infrastructura feroviară, nici terenurile ocupate de aceasta, alături de alte infrastructuri de inginerie și construcții și terenurile aferente, nu sunt înregistrate în evidențele ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice. Această situație se datorează faptului că inventarierea și delimitarea patrimoniului de stat gestionat de întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” nu au fost finalizate.

De asemenea, raportul a evidențiat că drumurile naționale și loturile de pământ, proprietate publică a statului în valoare de 22,9 miliarde de lei, sunt reflectate doar în evidența contabilă a Administrației de Stat a Drumurilor. Evidențele contabile ale ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice nu includ aceste informații, ceea ce duce la o subestimare a valorii drumurilor publice în raportul Guvernului privind executarea bugetului de stat.

În plus, raportul a dezvăluit că 60 de milioane de lei, realocați de la Programul de drumuri la Programul de dezvoltare a transportului feroviar pentru reabilitarea terasamentului liniei de cale ferată între Cahul și Giurgiulești, nu au fost utilizați în scopul propus. Banii au fost investiți în valori mobiliare de stat, lăsând terasamentul căii ferate într-o stare nereabilitată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău